Ross Holidays
Meer over Villa Arethousa

Villa Arethousa, Melidóni, Réthymnon

Landinwaarts van Panormos aan de noordkust van Kreta heeft de familie Chatzidakis enkele sfeervolle villa’s gemaakt. Twee zijn gerenoveerde huizen die sinds jaren familiebezit zijn en de andere is door hen gebouwd, volgens oude tradities.

De oorsprong van deze sfeervolle villa in Melidoni ligt in 1800. Villa Arethousa werd door de eigenaar met smaak ingericht. In de kamers met oude balken en met steen gesierde doorgangen is de sfeer van toen te proeven. Rondom de villa ligt een prachtige tuin, bezaaid met fruitbomen, struiken en bloemen.

De villa is geschikt voor 10 personen en beschikt over een woonkamer met zithoek, een ruime keuken die van alle gemakken is voorzien en vijf slaapkamers met een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden. Een van de slaapkamers is gelegen in een bijgebouw in de tuin. Er zijn zes badkamers met bad of douche en toilet, waarvan er vijf en-suite zijn met de slaapkamer.

Villa Arethousa is gelegen in een prachtige tuin, waar de geur van jasmijn en basilicum als een sluier in de lucht hangt. Er is een barbecue, privé zwembad met apart kinderbadje en jacuzzi en er zijn diverse zitjes waar u kunt genieten van het uitzicht op de omliggende natuur en bergen. De villa beschikt tevens over airconditioning in de slaapkamers, die bij de prijs is inbegrepen, televisie en wifi. Tevens zijn er een afwasmachine en wasmachine.

De schoonmaak is tweemaal in de week. Dan worden ook de handdoeken en het linnengoed vervangen.

 

De villa is gelegen in het dorp Melidoni, een dorp rijk aan architectuur en geschiedenis. Het omringende landschap wordt gevormd door glooiende hellingen bedekt met bomen en de Psiloritis die hier met grote hoogte bovenuit piekt. Melidoni heeft een traditioneel dorpsplein en wordt omringd door enkele smalle straatjes. Er is een taverne, een kafenion en een minimarkt.

Perama ligt op 3 kilometer afstand van Melidoni en beschikt over verschillende winkels, tavernes, banken en een gezondheidscentrum. Het dichtstbijzijnde strand is dat van Panormos op 7 kilometer afstand van Melidoni. Het heeft een zandstrand en het dorp bestaat uit enkele voornamelijk autovrije straatjes met winkeltjes en verschillende tavernes.

Prijzen

Voorwaarden   Reserveringsverzoek   Brochure aanvraag   Terug naar accommodaties