Onze specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Corfu Trail

Corfu

Zoveel groen daagt uit voor een wandeling. De omgeving leent zich er uitstekend voor. Bij navraag op het eiland leidt steeds naar een persoon; Hillary Whitton-Paipeti. Als fanatiek wandelaar maakte zij de route die tegenwoordig bekend staat als de Corfu-Trail.

  • Corfu Trail op Corfu
  • Corfu Trail op Corfu
  • Corfu Trail op Corfu
  • Corfu Trail op Corfu
  • Corfu Trail op Corfu
/

“Ik kwam in 1981 naar Corfu als een hostess voor een Engelse reisorganisatie. De meest gestelde vraag was of ik suggesties had voor een wandelroute. Jong en onervaren kon ik mijn gasten niet die antwoorden geven die ik het liefst zou willen geven. Ik kon niet hebben dat ik hen niet de juiste informatie kon geven. Omdat er destijds weinig voorhanden was, besloot ik zelf routes te gaan ontdekken en verzamelde deze in een boekje. Dit raakte al snel uitverkocht en ik breidde het uit en zorgde regelmatig voor een update.

Corfu Trail


Ik ben het meest trots op mijn gecreëerde Corfu Trail. De totale route is 220 km lang en begint in zuiden en eindigt in het hoge noorden. De route kan in delen gelopen worden en ik geef tips voor onderweg. Mijn vader was de persoon die het zaadje in mijn hoofd plantte om deze route uit te zetten, met de opmerking dat dit een geweldig iets zou zijn. Het idee kwam en ging in de loop der jaren en ondertussen werkte ik en maakte in mijn vrije tijd wandelingen. Vooral dan kwam het idee heftiger dan ooit in mijn gedachten naar boven. Het kostte enkele jaren voordat het complete traject door mij in beeld was gebracht. In 2001 liepen de eerste mensen de gehele route voor het eerst.”

Bezienswaardigheden Corfu Trail


Tijdens deze route ontdekt u het andere Corfu. De route loopt door landelijke gebieden met eeuwenoude olijfboomgaarden, natuurgebieden met zeldzame vogels, bloemen en planten en langs ontelbare kerkjes, Byzantijnse en Venetiaanse monumenten, oude dorpen en de prachtigste uitzichten. De gehele route is voorzien van gele bordjes met pijlen om u de weg te wijzen. De wandeltijd per dag varieert van 4 tot 8 uur per dag en u overbrugt een hoogteverschil van gemiddeld 300 meter. De route kan in beide richtingen gelopen worden, maar het verdient aanbeveling om de route van zuid naar noord af te leggen. Het begin is heuvelachtig en langzamerhand komt u in het meer bergachtige noorden.

De routes worden op eigen gelegenheid gewandeld, met uw eigen gezelschap aan de hand van een duidelijke beschrijving. Op aanvraag zijn ook GPS tracks beschikbaar. Het is ook mogelijk om individueel een dagdeel te lopen.

op de kaart

Accommodaties op Corfu

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten