Onze Corfu specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Waarom Corfu?

Natuurlijk omdat Corfu mijn thuiseiland en prachtig is. Ik ben er opgegroeid en beleefde er een geweldige jeugd. Maar ook omdat Kerkyra, zoals de Grieken Corfu noemen, zo natuurrijk is en beschikt over een levendige gezelligheid naast de prachtige natuurgebieden. De stranden, zeker die aan de westkust, zijn geweldig. Het eiland is bedekt met pijnbomen, cipressen en de zo karakteristieke olijfbomen. Het wordt niet voor niets de groene parel van de Middellandse Zee genoemd. Behalve de natuur is het rijk aan cultuur en een wandeling door de stad laat zien wie hier in het verleden geheerst hebben. Er is een grote keuze aan traditionele bergdorpen, levendige dorpen met tavernes en terrassen en kleine kustdorpen.

Een groet van Stefanos Stefanou

Terug naar Corfu
Home > Corfu > Wandelen op Corfu

Wandelen op Corfu

Corfu is het ideale Griekse wandeleiland. Corfu staat bekend als het groene eiland, met overal waar u kijkt bloemen en olijfbomen.

Naast dat Corfu groen is, kenmerkt het eiland zich ook door het berglandschap. Tijdens wandeltochten door de bergen levert dit fraaie uitzichten op. Op sommige punten kunt u uitkijken over bijna het gehele eiland. Dit landschap leent zich uitstekend voor afwisselende wandeltochten buiten de gebaande paden waardoor u zich soms alleen op het eiland waant.

Tussen de bloembedden en olijfgaarden op smalle onverharde paden komt u weinig andere wandelaars tegen. Deze wandeltochten brengen u naar de ongerepte natuur, authentieke dorpjes en de kustlijn. De wandelpaden staan veelal met elkaar in contact, waardoor u gemakkelijk meerdere (kortere) wandelingen kunt combineren. Gaat u wandelen op Corfu? Wij raden u aan goede wandelschoenen te dragen.

De bekendste wandeltocht van Corfu is de Corfu Trail. Deze afstandswandeling van 220 kilometer is in 2001 geopend. De wandeltocht doorkruist het gehele eiland, van Asprokavos in het zuiden tot Agios Spyridon in het noorden. De Corfu Trail kan zowel in het zuiden als het noorden gestart worden, maar aan te raden is om te starten in het zuiden bij Asprokavos. Op deze manier heeft u de gehele wandeling, op het heetst van de dag, de zon in de rug. Tevens bewaart u op deze manier het meest uitdagende stuk van de wandeling, door de bergen in het noorden, tot het laatst. Tijdens de Corfu Trail komt u door diverse kleine dorpjes waar u kunt stoppen voor een verkoelend drankje of maaltijd bij een kleinschalige taverne.

Daarnaast start ook vanaf Huize Nikiforos een prachtige wandeling. Onderstaande routesuggestie is ongeveer 6,5 km lang. De wandeling kent hoogteverschil en daarom zijn een goede conditie en stevig schoeisel aan te raden.

U volgt vanaf de achtertuin het pad en passeert diverse olijfgaarden. Na ongeveer 500 meter komt de weg samen met de hoofdweg. U slaat hier linksaf en volgt de geasfalteerde hoofdweg. Dit is een geleidelijk stijgende weg. Na ruim een kilometer, gezien vanaf het punt waar u linksaf bent geslagen, ziet u aan uw rechterhand iets hoger gelegen twee witte kruisen. Iets na deze kruisen slaat u rechtsaf en loopt u omhoog. Aan uw rechterhand treft u twee kruisen en een kleine begraafplaats. U blijft de weg omhoog volgen door het kleine en sfeervolle dorp Agios Dimitrios. Hier kunt u genieten van het prachtig uitzicht. Als u het dorp Agios Dimitrios uitloopt komt u op de hoofdweg uit. U blijft de weg omhoog volgen. Na 900 meter treft u een bord met de naam Chlomos aan.

Hier slaat u linksaf en blijft u de borden met de naam café ‘Balis’ volgen. In Chlomos is het de moeite waard om naar het hoger gelegen kerkje te lopen en te genieten van de rust en een panoramisch uitzicht. Een echte beloning na deze enerverende klim. U kunt hierna de hoofdweg voor 300 meter naar beneden volgen of u kiest ervoor om rustig via de smalle straatjes in het dorp Chlomos richting café ‘Balis’ te lopen en eventueel te genieten van een lunch. Vanaf café ‘Balis’ blijft u de hoofdweg naar beneden volgen en kan de afdaling beginnen. U houdt links aan en na 2,2 kilometer komt u op de doorgaande weg uit. U slaat hier linksaf. U volgt de kustlijn en na ongeveer 600 meter vindt u links de afslag terug naar Huize Nikiforos.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord