Onze Corfu specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Brochure aanvragen

Vraag de brochure aan

Wandelen op Corfu

Vanaf Huize Nikifóros kan men een prachtige wandeling maken. Onderstaande routesuggestie is ongeveer 6,5 km lang. De wandeling kent hoogteverschil en daarom zijn een goede conditie en stevig schoeisel aan te raden.

U volgt vanaf de achtertuin het pad en passeert diverse olijfgaarden. Na ongeveer 500 meter komt de weg samen met de hoofdweg. U slaat hier linksaf en volgt de geasfalteerde hoofdweg. Dit is een geleidelijk stijgende weg. Na ruim een kilometer, gezien vanaf het punt waar u linksaf bent geslagen, ziet u aan uw rechterhand iets hoger gelegen twee witte kruisen. Iets na deze kruisen slaat u rechtsaf en loopt u omhoog. Aan uw rechterhand treft u twee kruisen en een kleine begraafplaats. U blijft de weg omhoog volgen door het kleine en sfeervolle dorp Ágios Dimítrios. Hier kunt u genieten van het prachtig uitzicht. Als u het dorp Ágios Dimítrios uitloopt komt u op de hoofdweg uit. U blijft de weg omhoog volgen. Na 900 meter treft u een bord met de naam Chlomós aan.

Hier slaat u linksaf en blijft u de borden met de naam café ‘Balis’ volgen. In Chlomós is het de moeite waard om naar het hoger gelegen kerkje te lopen en te genieten van de rust en een panoramisch uitzicht. Een echte beloning na deze enerverende klim. U kunt hierna de hoofdweg voor 300 meter naar beneden volgen of u kiest ervoor om rustig via de smalle straatjes in het dorp Chlomós richting café ‘Balis’ te lopen en eventueel te genieten van een lunch. Vanaf café ‘Balis’ blijft u de hoofdweg naar beneden volgen en kan de afdaling beginnen. U houdt links aan en na 2,2 kilometer komt u op de doorgaande weg uit. U slaat hier linksaf. U volgt de kustlijn en na ongeveer 600 meter vindt u links de afslag terug naar Huize Nikifóros.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord