Ross Holidays
Meer over Epiros
Épiros

Epiros

Epiros

Ik was in 1996 op Lefkas voor inkoop. Toen ik daarmee klaar was en ‘s ochtends terug reed naar Corfu, ben ik op de terugweg langs Parga gegaan. Om te kijken of de goede verhalen die ik erover gehoord had, klopten. Het was heel vroeg, de zon was net op en er was nog niemand op straat. Toen ik naar rechts keek, zag ik het amfitheatergewijs gebouwde stadje tegen de heuvel geplakt en begon mijn ondernemingslust te kriebelen. De mooie stranden en het kosmopolitische, levendige plaatsje vormden een ideale combinatie. Dichtbij Parga vindt men de prachtige stranden van Preveza en ten noorden ligt het vissersdorp Sivota.

De provincie Epiros is echter niet alleen een kuststrook, maar bestaat voornamelijk uit binnenland. Het Zagoria-gebied en de Vikos-kloof, 100 kilometer verderop, behoren tot de mooiste natuurgebieden van Griekenland. Toen dacht ik dat dit een succesvolle uitbreiding zou zijn voor Ross Holidays vanwege de veelzijdigheid van dit gebied. Het strand en de gezelligheid van de kust gecombineerd met de natuur en cultuur van het binnenland. Ik ben direct aan de slag gegaan.”

In het binnenland van Epiros ligt de Zagoria-streek. Een boeiend gebied met unieke bergdorpen. Van Epiros wordt wel gezegd dat het de mooiste natuur heeft van heel Griekenland. Redenen genoeg om deze streek te leren kennen. In het linkermenu vindt u meer informatie voor uw reis naar Epiros in Griekenland.

Populaire accommodaties

Bekijk alle accommodaties