Waar wilt u naar toe?
Hoeveel weken?
Welke maand?
Toon vakanties
Wis filters
Geselecteerd
2 weken
Welke dag wilt u vertrekken?
Plaats
Woningtype
Faciliteiten
Afstand tot strand
Afstand tot centrum

Onze specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Brochure aanvragen

Vraag de brochure aan

Patrick de beer

Epiros

Arcturos
Arcturos is een Grieks ecologische organisatie die zich sinds 1992 in zet voor de natuur en wilde dieren in en rondom het Pindos-gebergte. Een van deze dieren is de bruine beer. Arcturos biedt bescherming en stimuleert de voortplanting van de beren. Ross Holidays adopteerde onlangs beer Patrick.

Patrick
Op donderdag 19 maart 2015 werd Arcturos geïnformeerd door het bestuursorgaan van Prespa National Park, dat er een pasgeboren mannelijke beer was gevonden net buiten het dorp Vrontero Prespa. Aangenomen wordt dat stropers de moeder van het nest verjaagd hebben of haar gedood hebben om het beertje illegaal te verkopen in Albanië, waar wilde dieren in gevangenschap nog altijd tentoongesteld mogen worden. Na mobilisatie heeft de Groep Emergency Arcturos gezocht naar de moeder, maar tevergeefs. Dus werd het beertje naar het Care Center van Arcturos gebracht, waar het in een speciaal opfok programma werd geplaatst. Hier zal het beertje verblijven totdat het genoeg hersteld is om in zijn natuurlijke omgeving te worden teruggezet in januari 2016.

Adoptie
Na de zeehond Victoria en de ezels Tsipouro en Kopella hebben we nu ook ook Patrick geadopteerd. Patrick voedt zich voornamelijk met fruit en noten die ook in de natuur gevonden kunnen worden, zoals eikels, mirabellen, walnoten, bosbessen en wilde appels. Zo wordt zijn instinct versterkt voor het vinden van voedsel en wordt hij gedwongen zelf zijn voedsel te vinden. Hij groeit goed, weegt ongeveer 30 kilo en is nu een sterke jonge beer. Deze herfst is men ook begonnen met het trainingsproces met betrekking tot de bouw van het nest voor de winter.

Update 18 mei 2016: Patrick terug naar de natuur
Patrick heeft een tweede kans gekregen om weer als vrije beer in de natuur te leven. Het weesbeertje Patrick is een jaar door Arcturos verzorgd.

Toen ze Patrick in maart 2015 vonden in Vrontero Florina, was hij slechts een paar weken oud en zonder zijn moeder. Omdat er zo voor hem geen overlevingskans was is hij direct overgebracht naar de Environmental Centre Arcturos, waar hij onder streng toezicht en zorg bleef voor enkele maanden. Gedurende deze periode leren zijn verzorgers hem alle geheimen om te overleven in de natuur die hij normaal gesproken van zijn moeder geleerd zou hebben.

Vanwege de hoge temperaturen in de winter was het onmogelijk om zijn winterslaap te houden en daardoor is Patrick 2 maanden langer in het zorgprogramma gebleven. Normaal gesproken zou hij in de winter terug in de natuur geplaatst worden in een winterslaap nest, maar nu is hij rechtstreeks in het bos geplaatst.

De kleine beer werd verdoofd en veilig naar een bebost gebied meegenomen uit de buurt van mensen en woongebieden. Het team van Arcturos heeft voor hem eten achtergelaten, zodat hij in zijn vroege dagen als vrije beer met geen problemen geconfronteerd zou worden.

Arcturos blijft Patrick volgen door middel van een kraagzender om te weten waar hij is en of het goed met hem gaat. De kraag zal zijn positie doorgeven en zo kunnen de onderzoekers van Arcturos hem 24 uur per dag volgen.

Dit was de derde terugplaatsing van een weesbeer door Arcturos. Het was deze keer de moeilijkste omdat Patrick nog heel jong was en een paar weken opgegroeid is tussen zijn verzorgers. Toen Patrick gevonden werd woog hij ongeveer drie kilo en was zwak. Nu, een jaar later, is hij een moedige jonge beer met een gewicht van 45 kilo en heeft hij geleerd om alleen te overleven in het wild, dankzij de zorg van Arcturos!

Patrick de beer op de kaart

Accommodaties op Epiros

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord