Onze specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Brochure aanvragen

Vraag de brochure aan

Boottocht naar Atokos

Ithaki

Alsof het eiland Itháki al niet genoeg aan natuurschoon te bieden heeft, is het ook nog mogelijk om mee te gaan met een boottocht naar het onbewoonde eiland Átokos. Helemaal onbewoond is het eiland overigens niet, want een paar geiten en ander klein spul bevolken het eiland.

Toen een van de gasten eens van boord stapte, vertrouwde hij de kapitein toe dat hij van mening was dat Átokos ‘the best kept secret’ van het gebied was. En zo willen we dit ook graag houden. Het eiland is slechts per privé boot bereikbaar en slechts bij weinigen bekend.

De traditionele houten boot heeft slechts plaats voor een gering aantal gasten aan boord en past daardoor heel goed in het kleinschalige karakter van Ross Holidays. Aan boord steeds een mix van verschillende nationaliteiten die elkaar om de een of andere reden altijd weten te vinden. Blijkbaar is het soort publiek dat Itháki bezoekt, gelijk gestemd en vindt men altijd stof tot een gesprek. Uit het gastenboek aan boord blijken de goede ervaringen en spreken voor zich. Een dag met de Albatros voelt als een dagje uit met vrienden.

Na de oversteek, Átokos ligt ongeveer 6 mijl ten noordoosten van Itháki, vaart de boot zo dicht mogelijk langs de kustlijn van het eiland. De platbodemboot kan tot bijna op het strand komen. De kleine baaien, indrukwekkende rotswanden waarin op sommige plaatsen geheimzinnige grotten komen goed in zicht.

In een de baai wordt aangelegd en uiteraard is er gelegenheid om te zwemmen in het kristalheldere water. Snorkelspullen zijn aan boord, dus ook de wereld onder water kan worden ontdekt. Op het strand zal het wederom voelen alsof u met uw vrienden op stap bent, want andere bezoekers zijn hier meestal niet. Rond het middaguur wordt er een overheerlijke lunch geserveerd.

Na terugkomst kunt u nog wat nagenieten op de boot. Onder het genot van een drankje wat napraten over de belevenissen van die dag of gewoon nog wat dobberen op het ritme van het water met een boek. De gemaakte foto’s zullen u steeds weer de dag laten herbeleven.

Boottocht naar Atokos op de kaart

Accommodaties op Ithaki

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord