Onze specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Brochure aanvragen

Vraag de brochure aan

Lixouri

Kefalonia

Lixouri is de op een na grootste stad van Kefalonia en ligt op het schiereiland Paliki in het westelijk deel van het eiland. Wanneer u vanuit Argostoli naar Lixouri wilt, kunt u ervoor kiezen met de auto te reizen. U rijdt dan via een prachtige route langs de baai van Argostoli, tot u een uur later in Lixouri bent. Tevens kunt u ervoor kiezen met de veerboot naar Lixouri te gaan. Elke uur vaart de boot vanuit de haven van Argostoli naar Lixouri en onderweg geniet u van uitzicht op Katavothres en de vuurtoren van Agioi Theodoroi.

  • lixouri3.jpg
  • lixouri2.jpg
  • lixouri1.jpg
/

Eenmaal in Lixouri aangekomen, zult u merken wat een gezellige stad het is. Het stadje heeft een levendig centrum met een groot plein vol terrasjes. Kies een fijn taverne uit en strijk neer voor een traditioneel Griekse maaltijd. Ook als winkelliefhebber kunt u hier uw hart ophalen; er zijn genoeg winkels te vinden in Lixouri. Tevens is de winkelstraat autovrij.

Na de aardbeving in 1953 was Lixouri zo goed als helemaal vernield. De inwoners hebben de stad weer opnieuw gebouwd, waardoor Lixouri een ietwat moderne stad is. Daarnaast is Lixouri een muzikale stad en huisvest het de bekende Philharmonische school van Pali. Dit is een van de beste muziekscholen van Griekenland. In de zomermaanden zijn er regelmatig muziekevenementen in en rondom de stad. Die avond staat de stad in het teken van gezelligheid, goed eten, drinken en natuurlijk muziek.

Wilt u een bezoek aan Lixouri combineren met strand? Dat kan! Rondom Lixouri bevinden zich prachtige stranden waaronder het strand Xi. Dit strand wordt in de volksmond ook wel Red Beach genoemd vanwege het rood gekleurde zand. Ook de moeite waard is het strand van Petani. Gelegen in een groene baai vindt u dit witte strand met helder azuurblauw water.

op de kaart

Accommodaties op Kefalonia

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid Akkoord