Onze Kythira specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Autorondreis Kythira

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis, ook wel Fly Drive genoemd, is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Aangemoedigd door de enthousiaste reacties van de deelnemers aan de autorondreis in de Peloponnesos bieden wij u, vanwege de geringe afstand, deze mooie tocht ook vanaf Kythira aan. In samenwerking met Doufexis Travel van de Peloponnesos en Kithira Travel hebben wij deze Fly Drive is voor u samengesteld.

Met de onderstaande route hebben wij gemeend in een redelijk korte tijd zoveel mogelijk interessante hoogtepunten van de Peloponnesos te bezoeken. De hotelovernachtingen zijn op basis van een tweepersoonskamer met douche en toilet. Daarbij is het ontbijt inbegrepen.

Dag 1Aankomst op Kythira

Vandaag is de start van uw Fly Drive reis. U neemt de door u gekozen huurauto in ontvangst en rijdt naar uw hotel op Kythira.

Dag 2Kythira — Githion

90 kilometer.

Na het ontbijt gaat de tocht naar Githion. Dit is een pittoreske havenstad in Lakonia, Peloponnesos. Op de boulevard vindt u vele tavernes, winkeltjes en kafenions. Een sfeervolle plek om te vertoeven onder de Griekse zon.
90 kilometer.

Dag 3Githion — Stoupa — Kalamata — Olympia

210 kilometer.

Na de rustige eerste twee dagen staan er op de derde dag vele spectaculaire kilometers op het programma. Vanaf Githion vertrekken we in westelijke richting naar Stoupa. Stoupa kent een levendige boulevard met tavernes en terrassen. In Stoupa vindt u vele authentieke huizen door de behoudendheid van zijn inwoners. Na Stoupa brengt de Fly Drive u via Kalamata naar Olympia. Daar vindt u de opgravingen van de tempel van Olympia. Hoofdgod Zeus kwam zo nu en dan naar deze plaats om zich te laten aanbidden. Zo ontdekte men bij het opgraven hier de restanten van een enorme tempel ter verering van Zeus. Op deze plek werden 3000 jaar geleden de eerste Olympische Spelen gehouden. De Olympische vlam wordt hier nog steeds bij elke Olympische Spelen ontstoken. Overnachting in Olympia.
210 kilometer.

Dag 4Olympia — Karkalou — Stemnitsa — Langadia

120 kilometer.

Vanaf Olympia vertrekken we landinwaarts via Karkalou richting het Arcadische dorp Stemnitsa. De bewoners hebben zich van oudsher gespecialiseerd in het smeden van goud en zilver. Vervolgens gaat de route door naar Langadia. Ook dit is een Arcadisch bergdorp dat tegen de heuvels is gebouw met een prachtig uitzicht over het dal. Overnachting in Langadia.
120 kilometer.

Dag 5Langadia — Korinthos — Loutraki

140 kilometer.

Vanuit Langadia rijdt u richting Korinthos, waar u de afslag naar Nemea kunt nemen. Hier staat een tempel ter ere van Zeus. Volgens de mythologie heeft de halfgod Hercules of Herakles hier een van zijn twaalf opdrachten uitgevoerd. Daarna kunt u eerst de oude stad Korinthos bekijken en natuurlijk vervolgens het beroemde Kanaal van Korinthos. U eindigt dag vijf van uw Fly Drive reis in Loutraki, waar u zult overnachten.
140 kilometer.

Dag 6Loutraki — Epidavros — Nafplion

90 kilometer.

Vandaag gaan we naar Mycene, ook wel Mikines genoemd. Daarna naar Epidavros. Er zijn veel historische bezienswaardigheden, maar bovenal is de sfeer zeer aangenaam. De vele, gezellige terrasjes en (vis)tavernes in smalle straatjes, die als een labyrint door de stad heenlopen, zijn zeer uitnodigend. Epidavros is beroemd om zijn openluchttheater. Dit wonder van akoestisch vernuft mag niemand missen. Het is 2200 jaar geleden gebouwd. Het bood plaats aan 12.000 personen die allemaal zelfs de gefluisterde woorden van het toneel konden verstaan. Tegenwoordig wordt er ’s zomers nog steeds een aantal voorstellingen en optredens gehouden. Overnachting in Nafplion.
90 kilometer.

Dag 7Nafplion — Mistras — Monemvasia

200 kilometer.

Vanuit Nafplion gaat de indrukwekkende route via Mistras en Sparti verder naar het zuiden. Aan de kust van de provincie Lakonia ligt het oude Monemvasia, dat ooit een Byzantijns en Venetiaans handelsbolwerk was. Het bijzondere van deze stad is dat veel huidige inwoners, ruïnes van honderden jaren oud in de oude stijl opgebouwd hebben als woning voor zichzelf. Een levendig middeleeuws stadje dus. Overnachting is in Gefyra.
200 kilometer.

Dag 8Monemvasia — Neapoli — Kythira

50 kilometer.

Op de laatste dag van uw Fly Drive gaat u naar Neapoli voor de overtocht naar Kythira voor een verlenging in een van onze vakantiewoningen.
Reisleiding zal u bij aanvang van de autorondreis informeren over het tijdstip waarop de boot vertrekt.
50 kilometer.

Categorie autoAccommodatie25/4 t/m 30/6 en 1/9 t/m 3/101/7 t/m 31/8
A Chevrolet Spark of soortgelijk1 x 2-pers.kamer€ 779,-€ 824,-
B Suzuki Celerio of soortgelijk1 x 2-pers.kamer€ 794,-€ 839,-
C Seat Ibiza of soortgelijk1 x 2-pers.kamer€ 814,-€ 859,-

Wilt u deze autorondreis maken?

Onze autorondreizen zijn een voorstel. Wij maken graag nog aanpassingen naar uw eigen wens. Als u een aanvraag invoert nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aanvragen

• Per boeking worden € 30,- administratiekosten in rekening gebracht.
• Prijs per persoon inclusief vlucht, autohuur en overnachtingen met ontbijt in C-categorie hotels of pensions.
• Voor voorwaarden auto zie autohuur Kythira.
• Tijdens de overtocht is de huurauto niet gedekt tegen schade. U kunt dit ter plaatse verzekeren voor € 60 (onbeperkt aantal overtochten).
• Prijzen andere combinaties (aantal personen, soort of aantal kamers, type auto) op aanvraag.
• Programma autorondreis, routes en overnachtingen zijn onder voorbehoud.
• Verlenging in een van onze vakantiewoningen is mogelijk. Prijzen op aanvraag.
• Bovenstaande prijzen zijn exclusief de bootovertocht.
• Indien de auto opgehaald wordt in Kalamata en ingeleverd op Kythira bedragen de drop off kosten voor de auto van 11/6 tot 20/9 € 80, – overige perioden € 150, –

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord