Onze specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Het eiland Skorpios

Lefkas

Skorpios, een eiland voor de kust van Lefkas, is wellicht één van de meest bekende privé-eilanden ter wereld. Wie aan Skorpios denkt, denkt meteen aan het tragische verhaal van de familie Onassis.

Aristotelis Onassis was een rijke Griekse reder en oprichter van de nationale luchtvaartmaatschappij Olympic Airways, die in 1946 trouwde met Athina Mary Livanos. Samen kreeg het stel twee kinderen: Alexander en Christina. Een erg gelukkig huwelijk was niet en na diverse affaires scheidden de twee in 1960. In 1968 hertrouwde Aristotelis met Jacqueline (Jackie) Kennedy, de weduwe van de vermoorde Amerikaanse president John F. Kennedy. Nadat zijn zoon Alexander omkwam bij een helikopterongeluk en Aristotelis uiteindelijk zelf overleed op 69-jarige leeftijd erfde zijn dochter Christina zijn gehele fortuin.

Als u denkt dat de drama’s hier ophielden dan vergist u zich. Ook dochter Christina was niet gelukkig in de liefde en trouwde maar liefst vier keer voor ze uiteindelijk overleed op 37-jarige leeftijd. Haar enige kind Athina is nu de erfgename van het Onassis-fortuin en het eiland Skorpios. Op dit moment is het eiland verhuurd aan steenrijke Rus.

Het eiland is helaas niet open voor bezoekers, maar u kunt wel een boot huren aan de kust van Lefkas en daarmee varen over de wateren en rondom de eilandjes voor de kust zoals Skorpios.

op de kaart

Accommodaties op Lefkas

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten