Excursies op Limnos

Om uw verblijf op Limnos nog aangenamer te maken, biedt Ross Holidays in samenwerking met onze agent excursies aan. U bezoekt unieke plaatsen, waar niet iedereen zomaar terecht komt. Bij aankomst op Limnos ontvangt u van de reisleiding een welkomstenvelop waarin u de excursie terug kunt vinden. Graag geven wij u alvast wat informatie over het aanbod.

Eilandtour

Vanaf het dorp Kaspakas wordt de tocht ingezet naar de wetlands van Lychna. Hier kunt u vogels als reigers, zwanen en flamingo’s spotten. Vervolgens rijden we naar Romanou, een pittoresk dorp met een prachtig oud schoolgebouw, ouderwetse kruidenierswinkel en de kerk met houten tempel die gewijd is aan de geboorte van Christus. Hier zijn tevens de bijzondere ‘gouves’ te bewonderen, ruimtes in de rotsgrond waarin in vroeger tijden wijn werd gefabriceerd.

Onze weg zet zich voort en we rijden langs de dorpen Komi en Kontopouli om een bezoek te brengen aan de tempel van Kaveiro. Hierna keren we terug naar Kontopouli, waar we na het zoutmeer Chortarolimni een stop maken bij de distilleerderij van de familie Leristi. Hier ziet u de productie van de lokale tsipouro en uiteraard mag er ook geproefd worden. Daarna staat een bezoek aan de pottenbakkerij van mevrouw Despoteri op het programma. Na een demonstratie gaan we onze eigen pot boetseren. De laatste stop is in het dorp Kotsinas waar u een rondleiding krijgt in het oude kasteel. De dag wordt hier tevens afgesloten met een lunch in de plaatselijke taverne.

Wandelexcursie

Nadat we u opgehaald hebben bij uw woning worden we naar ons beginpunt gebracht, de kerk van Agia Kiraki. We steken de dam van Agios Dimitrios over en wandelen richting het dorp Kontias. Met grote herenhuizen voorzien van opmerkelijke beelden, uit steen gesneden kraagstenen en lateien met inscripties is Kontias een van de best bewaarde dorpen van het eiland.

We maken een stop aan het begin van het dorp bij de windmolens waarin vroeger koren werd gemalen en vervolgen onze weg naar het traditionele plein voor een lokaal gemaakte Griekse koffie. Hierna gaan we met de bus naar Evgatis voor de lunch en een verfrissende duik in de zee bij een van de mooiste stranden van Limnos. Na de lunch worden we naar Paleo Pedino gebracht, een klein pittoresk dorp waar we te voet de smalle, karakteristieke straatjes verkennen. We bezoeken de wijnmakerij Kremmydas en zullen vergezeld van de typische Limniotische kaas en tiropitakia van de wijn proeven. Buiten het dorp wacht de bus ons op en brengt ons naar een centraal punt vanwaar u terug kunt naar uw vakantiewoning.

Deel met vrienden of reisgenoten