Onze specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Brochure aanvragen

Vraag de brochure aan

Watervallen

Samos

Samos is rijk aan water. De vele hellingen laten de bergstromen naar beneden klateren en watervallen overbruggen de hoogteverschillen.

/

De watervallen van Potámi bij Karlóvassi
De meest bekende watervallen van het eiland zijn de watervallen van Potámi, die op 3 kilometer ten westen van Karlóvassi liggen. Voordat u een bezoek brengt aan de watervallen is het een aanrader om bij de moderne, witte Ágios Nikólaos-kerk te stoppen. Deze plek geeft namelijk een geweldig uitzicht op het Potámi-strand. Tevens is er een pittoreske kapel.

Op de route naar de watervallen, passeert men nog een kerk. Dit is de Metamórfis-kerk uit de Byzantijnse tijd (16e eeuw). Hoewel de kapel enigszins vervallen is, is het toch de moeite waard om even naar binnen te gaan. Het is vrij donker binnen, maar het is er heerlijk koel en de kapel straalt een vredige rust uit.

Het is raadzaam om voor een bezoek aan de watervallen goede schoenen te dragen en geen slippers, aangezien u anders uit kunt glijden. Ook handig om alvast badkleding onder uw kleding aan te trekken, aangezien een deel van de route door het water gaat. Omdat u alleen op deze manier de watervallen kunt bereiken, zijn foto’s ervan zeldzaam. De pracht van deze plek kunt u dus het beste zelf ontdekken.

De waterval is 5 meter hoog en het water is afkomstig van een bron in het Kérkis-gebergte. Potámi betekent rivier en het gebied is dan ook vernoemd naar de rivier die achter de waterval begint en uitmondt in zee bij het Potámi-strand. In het voorjaar zit de beek vol met kikkervisjes en vinden vele libelles hier hun leefgebied. In het diepere water kunnen zoetwateralen voorkomen.

De waterval van Ámbelos
Al slingerend omhoog door het pijnboombos bereikt men het dorp Ámbelos op de helling van de Karvoúni-berg. Het bordje ‘Cave and waterfall of Ámbelos’ geeft aan waar de waterval zich bevindt. Het gebied is omgeven door pijnbomen en wilde kastanjebomen. Zelfs zeldzame, wilde orchideeën zijn in het voorjaar veel gezien.

Hoe dichter men bij de waterval komt, des te steiler het pad wordt en des te meer schaduw koelte verschaft. De geplaatste touwen bieden steun bij de klim. Goede schoenen zijn dan ook een must om deze tocht te volbrengen. De grot van Ámbelos ligt vlak voor de waterval van Ámbelos. Het water komt van grote hoogte naar beneden en de directe omgeving heeft een spectaculaire vegetatie.

Watervallen op de kaart

Accommodaties op Samos

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord