Onze Samos-stad specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Brochure aanvragen

Vraag de brochure aan

Samos-stad, Samos

Sinds 1834 is Samos-stad de hoofdstad van het eiland Samos. Het ligt als een amfitheater rondom een mooie, diep het land insnijdende baai. Daar waar de baai het verst het land binnengedrongen is, ligt het oudste deel van de stad. Die eerste nederzetting heette Vathí en is heel lang de naam van de hoofdstad geweest. Sinds enige tijd is de uitgegroeide stad omgedoopt tot Samos-stad, waarvan Vathí nog slechts een wijk is.

Het oude gedeelte is een labyrint van kleine straten en stegen, dat samen met de architectuur van de huizen, de indruk geeft zich in het leven van een paar eeuwen geleden te bevinden. Met enig zoeken, treft men op een dwaaltocht door deze wijk, het typisch Samiotische kafeníon Filarákia. Daar ontmoeten de buurtgenoten elkaar bij een kopje koffie of een glaasje ouzo en een sterk verhaal.

Lees verder

Vakanties in Samos-stad

Samos-stad op de kaart

Meer over Samos-stad

Het gebied rond het Pythagóras-plein is het drukste gedeelte van de stad. Midden op het plein staat een leeuw op een sokkel, het symbool van de moed en de opoffering die de Samioten hebben betoond tijdens de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog tegen de Turkse overheersing. Vanuit dit plein loopt een lange en gezellige winkelstraat evenwijdig aan de boulevard met veelal kleine winkeltjes.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord