Trekking Kreta

Voor de actieve wandelaar is een trekking een ultieme uitdaging. In samenwerking met See you Soon Travel hebben wij voor u een trekking samengesteld waar u kennis maakt met de het imposante landschap van Kreta. U wandelt in kleine groepen van plaats naar plaats terwijl voor het transport van uw bagage wordt gezorgd. De trekking leidt u over en door het indrukwekkende landschap van Kreta. U wandelt gedurende vijf dagen gemiddeld 5,5 uur per dag. De maximale hoogte die u bereikt is 1250 meter. Een goede conditie is noodzakelijk om deel te nemen aan deze trekking die van het zogenoemde niveau B is.

Als basisuitrusting dient u het volgende mee te nemen: een rugzak (20 l), een paar goede bergschoenen, sportschoenen, een waterfles, een zakmes en een zaklamp. Vergeet een zonnebril, zonnecrème (hoge beschermingsfactor) en hoed of pet niet. Een warme trui en waterdichte regenkleding zijn eveneens essentieel.

Bij deze trekking is inbegrepen: vlucht, het vervoer van en naar het vliegveld, bagagevervoer, begeleiding van een professionele, Nederlands- of Engelstalige gids, 7 overnachtingen in pensions/hotels op basis van tweepersoonskamers met douche en toilet, volpension beginnend met het diner op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 8. Met uitzondering van lunch en diner op dag 7.

  • Chania
  • Chania
  • Imbros-kloof
  • Imbros-kloof
  • Loutro
  • Samariakloof
  • Samariakloof
  • Paleochora
  • Paleochora
/

Dag 1Aankomst in Chania

U kunt de dag vrij besteden in de mooie stad Chania. Brengt u zeker een bezoek het oude deel van de stad, de Agora markt en de prachtige Venetiaanse haven. Overnachting in Chania.

Dag 2Chania — Imbrof-kloof – Glyka Nera – Loutro

’s Morgens heeft u vrij ter besteding en rond het middaguur brengen wij u per bus naar het bergdorp Imbros waar een wandeling door de gelijknamige kloof op het programma staat. U bereikt Komitades, vanwaar u een eerste glimp opvangt van de prachtige zuidkust van het eiland. Een korte transfer brengt u naar het begin van de kustroute naar Glyka Nera, dat bekend staat om de zoetwaterbronnen op het strand. De wandeling langs de kust zet zich voort richting Loutro, waar de overnachting is.
Wandeluren: 5,5

Dag 3Loutro — Agia Roumeli

Vroeg in de morgen wordt koers gezet richting het westen, de route leidt u langs mooie baaien en dorpen naar het strand van Marmara dat gelegen is aan het einde van de indrukwekkende Aradena-kloof. Na een korte pauze vervolgt u de route door de naaldbossen van Selouda tot u het dorp Agia Roumeli bereikt, hier is ook de overnachting.
Wandeluren: 5,5

Dag 4Agia Roumeli — Samaria-kloof — Omalos

Vanuit Agia Roumeli start u de tocht door de bekende Samaria-kloof. U wandelt omhoog door de smalle doorgang die ook wel Sideróportes, ofwel IJzeren Poort wordt genoemd. De 300 meter hoge rotswanden zijn hier op enkele punten slechts 3 meter breed. Bij de restanten van de oude stad Samaria is een korte pauze. Het pad leidt door naaldbossen naar het dorp Xyloskalo, dat het begin is van het Omalos plateau. U overnacht in Omalos.
Wandeluren: 5,5

Dag 5Omalos — Agia Irini — Sougia

Na een korte transfer wordt de afdaling ingezet richting het dorp Agia Irini. Hier geniet u van prachtige uitzichten over de zee en omgeving. Na een korte pauze gaat de tocht door de weelderig begroeide Agia Irini-kloof naar de kustplaats Sougia. In Sougia kunt u een verfrissende duik nemen, hier is tevens de overnachting.
Wandeluren: 5,5

Dag 6Sougia — Paleochora

Via een pad door de Selinou-kloof bereikt u Lissos, waar u de tempel van Asklepios, de god van geneeskunde, bezoekt. De route leidt door het heuvellandschap naar Paleochora en bezorgt u de mooiste uitzichten. Optioneel kunt u een korte wandeling maken naar de ruïnes van het kasteel van Paleochora vanwaar u kunt genieten van een prachtige zonsondergang. U overnacht in Paleochora.
Wandeluren: 5,5

Dag 7Paleochora — Chania

De ochtend kunt u vrij besteden in Paleochora, breng een bezoek aan het dorp of ontspan op het strand. In de middag is de transfer naar Chania, waar ook de overnachting is. Hier nemen we u nog mee met een wandeling door de stad.

Dag 8Transfer

Transfer naar de luchthaven voor uw vertrek naar huis of naar een van onze vakantiewoningen of hotels voor een verlenging.

Trekking Kreta
18 sep
Prijs p.p.
€ 1199
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord