Vakantie Zakynthos

Ons aanbod op de Ionische eilanden is compleet, het laatste eiland is toegevoegd aan het aanbod. Steeds was mijn gedachte dat het reeds aangeboden werd en wij hier niets aan konden toevoegen. Ik liet mij overhalen door de heer Manthos Bolides en hij liet me de andere kant van het eiland zien.

De ruige kustlijn, het prachtige binnenland, de grotten met het mooie azuurblauwe water en natuurlijk ook Navagio. Het feit dat dit strand dagelijks veel bezoekers trekt, is niet voor niets. Het is er prachtig. Ik heb gekozen om buiten de bekende badplaatsen te blijven. Op zoek naar kleinschaligheid denk ik dat ik pareltjes van accommodaties heb ontdekt in Vasilikos en Keri. Laat u verrassen door dit geweldig mooie eiland waarvan minder bekend is dat er geweldig gewandeld kan worden en er een prachtige natuur op het eiland is. Neem alleen al het feit dat er maar liefst 7.000 verschillende bloemen worden geteld op Zakynthos. Vier hier uw vakantie en ontdek het met ons.

Lees verder

Vakanties op Zakynthos

Bezienswaardigheden

Zakynthos kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk
Bezienswaardigheden op Zakynthos

Dorpen

Zakynthos kent gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk
Dorpen op Zakynthos

Wandelen

Zakynthos leent zich uitstekend om te wandelen. In samenwerking met ons agentschap hebben wij een interessant wandelprogramma voor u samengesteld. Op deze wijze maakt u kennis met het prachtige landschap en de geweldige vergezichten. Een Engelstalige, ervaren gids begeleidt de tochten in kleine groepen en weet veel te vertellen over wat u allemaal te zien krijgt.

Bekijk
Wandelen op Zakynthos

Autorondreis Peloponnesos vanaf Zakynthos

Een tocht langs de schatkamer van Griekenland is makkelijk te combineren met een verblijf op Zakynthos. U maakt een tocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de Peloponnesos en gaat vervolgens met de boot over naar Zakynthos waar u kunt genieten van de eilandsfeer na alle opgedane indrukken. Wij reserveren voor u de hotels langs onderstaande route. De overnachtingen zijn op basis van een tweepersoonskamer met douche en toilet, waarbij het ontbijt is inbegrepen.

Bekijk
Olympia op de Peloponnesos

Excursies

Om uw verblijf op Zakynthos nog aangenamer te maken, biedt Ross Holidays excursies aan. U bezoekt unieke plaatsen, waar niet iedereen zomaar terecht komt. Graag geven wij u alvast wat informatie over het aanbod.

Bekijk
Shipwreck uitzicht in Zakynthos
/bestemmingen/zakynthos/fotos-van-gasten
/bestemmingen/zakynthos/interactieve-kaart
/bestemmingen/zakynthos/geschiedenis
/bestemmingen/zakynthos/lokale-gerechten

Over Zakynthos

Het eiland Zakynthos is een van de Ionische eilanden en na Corfu en Kefalonia het derde grootste eiland van deze archipel. Het heeft een oppervlakte van zo’n 410 km² en is in te delen in drie regio’s; het noorden dat bergachtig is met een aantal mooie bergdorpen, het centrale deel dat heel vruchtbaar is en wordt gekenmerkt door de vele olijfbomen en wijngaarden en als laatste het zuiden dat vooral bekend staat vanwege de mooie stranden.

Zakynthos, ook bekend onder de naam Zante, heeft een grote aantrekkingskracht op de zon aanbiddende vakantieganger. Dat dit eiland niets anders dan zon, zee en strand te bieden zou hebben, is een grote fabel. Door de Venetianen die ooit over het eiland heersten, werd het eiland Fioro di Levante genoemd, wat zoveel betekent als Bloem van het Oosten. Er zijn dan ook meer dan 7.000 soorten bloemen op het eiland te bekennen.

De top van de berg Oros Vrachionas is niet alleen het hoogste punt, maar is tevens exact in het midden van het eiland gelegen. Deze meet een hoogte van 756 meter. Andere bergen met redelijk hoge toppen zijn Kaki Rachi (680 m) en Atheras (583 m). Oros Vrachionas is kaal en robuust, terwijl het noordoosten van het eiland vlak en juist dicht begroeid is. Hier bevinden zich de meeste olijf- en citrusbomen. Het westelijk deel van Zakynthos is een bergketen en zorgt voor de hoge, steil uit zee oprijzende kliffen van krijtsteen. Op diverse plekken zijn aan de voet prachtige baaien ontstaan door het steeds aanrollende water, die vaak alleen per boot bereikbaar zijn. Een van deze baaien is het bekende Navagio Beach, wat overigens wrak betekent. Het daar aangespoelde schip heeft de baai een naam gegeven.

De eerste bewoner van het eiland zou Zakynthos geweest zijn, waaraan het ook de naam te danken heeft. Hij was de zoon van Dardanus, de stamvader van de Trojanen. Het eiland is steeds bewoond geweest door verschillende volken, echter onder de Venetianen die sinds 1485 over het eiland heersten, kwam Zakynthos pas echt tot ontwikkeling. De sporen uit die tijd zijn dan ook goed zichtbaar op Zakynthos. De Venetiaanse architectuur is herkenbaar door zijn kleurigheid en fraaie decoraties. Een deel van dit erfgoed is helaas verloren gegaan tijdens een aardbeving en een zeven dagen heersende vuurzee die over Zakynthos raasde. Met de heropbouw heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van de oude materialen waardoor de sfeer van ooit niet geheel verloren is gegaan.

Zoals reeds eerder vermeld, noemden de Venetianen Zakynthos de Bloem van Oosten. Niet alleen vanwege de grote hoeveelheid bloemen, maar ook omdat het eiland zo groen en vruchtbaar is. Er is veel ondergronds water dat wordt aangevoerd uit bronnen. In de winter valt er ruim regen dat door de bodem wordt opgeslagen als reserve voor de droge zomermaanden. Hierdoor is zelfs in de zomer de aanblik groen. De grond is zeer vruchtbaar en landbouw is dan ook een van de bronnen van bestaan voor de bewoners. De belangrijkste producten die worden verbouwd zijn olijven, druiven, citrusvruchten, aardappelen en uien. De olie en wijn hebben grote bekendheid.

Zakynthos wordt omringd door een groot aantal kleine eilanden en riffen. Het diepste punt van de Middellandse Zee bevindt zich tussen Zakynthos en de westkust van de Peloponnesos met een diepte van maar liefst 4500 meter. Onder invloed van de weersomstandigheden zijn op Zakynthos een aantal opmerkelijke grotten gevormd, zowel op het eiland als in de zee. De bodem van het eiland bevat veel mineralen. In het noordoosten is een grot waar zwavelhoudend water aan de oppervlakte komt. Het is een natuurlijke spa en zwemmen daar zou goed zijn voor vele kwalen. Het mineraalrijke water vermengt zich met het zeewater en heeft een therapeutische en ontspannende werking. Ook bevat het water collageen. Kortom, een bad in de zee zou een positieve invloed hebben tegen rimpels, reuma, artritis, psoriasis en een vermoeide geest. Hiervoor dient u de lucht van de zwavel wel te trotseren.

De hoofdstad van het eiland is Zakynthos-stad. Het is een moderne stad waar de haven en enkele pleinen het middelpunt vormen. Er heerst een gezellige drukte en de Griekse keuken kent een eigen variant van gerechten die alleen op Zakynthos zo gemaakt worden. De gerechten zijn in het algemeen wat kruidiger dan op de andere Ionische eilanden. Op de bezienswaardigheden van de stad komen we elders terug.

De 123 kilometer lange kustlijn van Zakynthos is zeker indrukwekkend te noemen. De voornamelijk rotsachtige kust kent hoge kliffen met in de diepte verscholen stranden. Het merendeel hiervan is alleen per boot bereikbaar. Met name de westkust kent hoge rotspartijen. De witte zandstranden steken scherp af tegen het azuurblauwe water. Het zuidoosten kent rustige wateren met prachtige stranden. Het is niet voor niets dat Zakynthos in eerste instantie bekendheid kreeg vanwege deze aantrekkelijke stranden. Ook de Caretta Caretta schildpad is een veel geziene gast in deze wateren. Jaarlijks komen zij in groten getale aan land en leggen hun eieren in het warme zand. Na verloop van tijd komen ze uit en vertrekken ouders en grut de zee in. Toch blijven veel van hen hangen in de wateren rondom het eiland. Uiteraard moeten zij niet opgejaagd worden, maar vormen ze met hun aanwezigheid toch een trekpleister.

Beleef Zakynthos 360 graden

Interactieve kaart

Accommodaties
Plaatsen
Bezienswaardigheden
Stranden
Luchthavens

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid Akkoord