Terug
Home > COVID-19

Informatie COVID-19

Laatste update: 8 september 2020, 15:30

Antwoorden op uw vragen over COVID-19

Ik heb een vakantie geboekt naar Griekenland, kan ik gaan?


U kunt weer op vakantie naar Griekenland vanaf 2 juli 2020. Griekenland is klaar om gasten vanaf Nederlandse luchthavens te verwelkomen. Tavernes zijn open en terrassen staan uitgestald, stranden zijn toegankelijk en musea en archeologische sites hebben hun poorten geopend. U kunt weer als vanouds genieten van dit gastvrije en zonovergoten land. Ons kleinschalige aanbod is uitermate geschikt voor een zorgeloze vakantie. Stranden voor uzelf zijn geen uitzondering en de woningen hebben slechts enkele kamers tot hun beschikking waardoor grote hoeveelheden mensen bij elkaar uitgesloten zijn. Bij uw reisbescheiden ontvangt u van ons steeds een laatste update van de eventuele restricties die gelden.

Lees meer op onze pagina: Veilig op reis

Reisadvies Griekse eilanden 8 september


Op 8 september heeft de Rijksoverheid het reisadvies voor de Griekse eilanden aangepast van ‘geel’ naar ‘oranje’. Reizigers vanuit de Griekse eilanden worden vanaf 8 september aangeraden om thuis tien dagen in quarantaine te gaan. Het schiereiland Peloponnesos en het Griekse vasteland blijven 'geel'. Voor die gebieden geldt geen advies voor quarantaine en is niet-noodzakelijk reizen toegestaan.

Klikt u op deze link om het actuele reisadvies van de Rijksoverheid te bekijken.


Hoe werkt de coronavoucher?


De coronavoucher mag volgens de regelgeving van ANVR/SGR alleen uitgegeven worden voor vakanties die ten gevolge van COVID-19 een negatief reisadvies hebben gekregen of door Transavia niet kunnen worden aangevlogen. Op de datum dat dit wordt bepaald, dient de boeking als zodanig genoteerd te staan. Met dit voucher heeft u de mogelijkheid een andere vakantie bij Ross Holidays te boeken binnen één jaar na uitgiftedatum van de voucher. De nieuwe vertrekdatum mag dus ook ná de geldigheid van de voucher zijn, mits uiterlijk binnen seizoen 2021, zolang de boeking maar binnen een jaar na uitgifte is gedaan. De waarde van de coronavoucher is gelijk aan het betaalde bedrag van uw nota . Wordt de reissom van de nieuwe vakantie duurder? Dan betaalt u het verschil bij. Wordt de nieuwe reissom goedkoper, dan blijft het resterende bedrag als een tegoed op deze voucher staan. De coronavoucher is persoonsgebonden en kan niet worden overdragen, m.u.v. aan de SGR.

Krijg ik de kosten van mijn stoelreservering of bijgeboekte extra bagage bij Transavia terug?


Als u rechtstreeks bij Transavia extra services heeft geboekt zoals een stoelreservering of extra ruimbagage, dan krijgt u van hen via de mail waar u deze bevestigd heeft gekregen, bericht dat het rechtstreeks aan Transavia betaalde bedrag via een voucher aan u wordt gerestitueerd. Dit kan enige weken in beslag nemen.

Ik wil geen voucher. Wat zijn de mogelijkheden?


We kunnen het ons voorstellen dat u misschien liever geen voucher zou willen ontvangen. De omstandigheden zijn echter zo uitzonderlijk, dat wij ook voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen. Branchevereniging ANVR ondersteunt deze oplossing. Het SGR staat garant voor de voucher voor onze reizen. Kijk hier voor informatie vanuit de ANVR en SGR over de coronavoucher.

Wat gebeurt er als ik mijn reis wil annuleren?


Wilt u ondanks de goede berichten, toch zelf uw reis annuleren voor een vertrekdatum ná 1 juli 2020, dan is er sprake van een vrijwillige annulering en zijn de annuleringskosten voor eigen rekening. Hoe dichter bij de vertrekdatum u annuleert, des te hoger zijn deze kosten, zoals aangegeven in onze Algemene voorwaarden. Kijk hier voor de annuleringsvoorwaarden van Ross Holidays (artikel 5). Kijk hier  voor de polisvoorwaarden van onze verzekeringspartner Europeesche Verzekeringen. Heeft u elders een annuleringsverzekering afgesloten, check dan voor de zekerheid uw polisvoorwaarden en/of neem contact op met uw verzekeraar voor meer informatie over hun annuleringsvoorwaarden.

Ik wil graag een reis boeken bij Ross Holidays voor deze zomer of najaar. Kan dat?


U kunt uw vakantie voor vertrek na 1 juli a.s. bij ons boeken. Wij houden het geldende reisadvies scherp in de gaten en als er iets verandert, hoort u dit ruim op tijd van ons.

Blijft u graag op de hoogte van het wel en wee van onze bestemmingen?


Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Vol interessante wetenswaardigheden en tips voor een vakantie naar ons kleinschalige aanbod.

Toch vragen of zorgen rondom COVID-19?


Bel ons (024 642 48 48) of stel je vraag via het contactformulier. Uiteraard zijn wij ook te bereiken via info@rossholidays.nl en via Facebook.


keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord