Terug
Home > COVID-19

Informatie COVID-19

Laatste update: 27 mei 2020 | 17:00 uur

Vanwege de recente reisadviezen heeft Ross Holidays besloten alle vakanties t/m 17 juni 2020 te annuleren. Alle reizigers met een vertrekdatum tot en met deze datum worden op dit moment geïnformeerd. Voor Lesbos geldt dat alle vakanties met vertrek tot en met 25 juni 2020 zijn geannuleerd.

Antwoorden op uw vragen over COVID-19

Ik heb een reis geboekt met vertrek tot en met 17 juni 2020. Kan ik nog gaan?


De toestellen van Transavia staan ten gevolge van COVID-19 tot en met 3 juni aan de grond. Vanaf 4 juni gaan zij een deel van hun vluchten hervatten voorlopig naar 4 Europese bestemmingen waaronder naar Athene. Dit is voornamelijk voor noodzakelijk verkeer en nog niet voor vakanties. We bieden reizigers met vertrek tot en met 17 juni (en tot en met 25 juni naar Lesbos) waarvan de reis ten gevolge van COVID-19 door ons geannuleerd wordt de mogelijkheid om direct om te boeken naar een andere vertrekdatum in 2020 of geven een coronavoucher uit. Ook is het mogelijk direct een voorboeking te maken voor 2021.

Ik heb een reis geboekt met vertrek na 17 juni 2020. Kan ik nog gaan?


Voor berichtgeving over het al dan niet doorgaan van vakanties met vertrek na 17 juni zijn wij volledig afhankelijk van derden. Transavia hervat vanaf 4 juni een deel van hun vluchten naar 4, en vanaf 11 juni naar 6, Europese bestemmingen waaronder Athene. Vooralsnog betreft dit noodzakelijke vluchten, maar zij onderzoeken of dit op korte termijn uitgebreid kan worden met meerdere bestemmingen en/of vakantievluchten. In Griekenland is men druk in de weer met de opstart van het dagelijkse leven. Stranden waren weer toegankelijk en vanaf 25 mei zijn ook tavernes weer in de gelegenheid om gasten op hun terrassen te ontvangen. Musea, archeologische opgravingen en winkels zijn ook weer toegankelijk voor publiek in gedoceerde aantallen. Zodra COVID-19 van invloed is op uw vertrekdatum zullen wij u hierover informeren. Wij adviseren u voordat u de restantbetaling dient te voldoen, eerst te overleggen met ons team.

Hoe werkt de coronavoucher?


De coronavoucher geeft de mogelijkheid een andere vakantie bij Ross Holidays te boeken binnen één jaar na uitgiftedatum van de voucher. De nieuwe vertrekdatum mag dus ook ná de geldigheid van de voucher zijn, mits uiterlijk binnen seizoen 2021, zolang de boeking maar binnen een jaar na uitgifte is gedaan. De waarde van de coronavoucher is gelijk aan het betaalde bedrag van uw nota . Wordt de reissom van de nieuwe vakantie duurder? Dan betaalt u het verschil bij. Wordt de nieuwe reissom goedkoper, dan blijft het resterende bedrag als een tegoed op deze voucher staan. De coronavoucher is persoonsgebonden en kan niet worden overdragen, m.u.v. aan de SGR.

Krijg ik de kosten van mijn stoelreservering of bijgeboekte extra bagage bij Transavia terug?


Als u rechtstreeks bij Transavia extra services heeft geboekt zoals een stoelreservering of extra ruimbaggage, dan krijgt u van hen via de mail waar u deze bevestigd heeft gekregen, bericht dat het rechtstreeks aan Transavia betaalde bedrag via een voucher aan u wordt gerestitueerd. Dit kan enige weken in beslag nemen.

Ik wil geen voucher. Wat zijn de mogelijkheden?


We kunnen het ons voorstellen dat u misschien liever geen voucher zou willen ontvangen. De omstandigheden zijn echter zo uitzonderlijk, dat wij ook voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen. Branchevereniging ANVR ondersteunt deze oplossing. Het SGR staat garant voor de voucher voor onze reizen. Kijk hier voor informatie vanuit de ANVR en SGR over de coronavoucher.

Wat gebeurt er als ik mijn reis wil annuleren?


Wilt u toch nu al uw reis annuleren voor een vertrekdatum ná 10 juni 2020, dan is er sprake van een vrijwillige annulering en zijn de annuleringskosten voor eigen rekening. Hoe dichter bij de vertrekdatum u annuleert, des te hoger zijn deze kosten, zoals aangegeven in onze Algemene voorwaarden. Kijk hier voor de annuleringsvoorwaarden van Ross Holidays (artikel 5). Kijk hier  voor de polisvoorwaarden van onze verzekeringspartner Europeesche Verzekeringen. Heeft u elders een annuleringsverzekering afgesloten, check dan voor de zekerheid uw polisvoorwaarden en/of neem contact op met uw verzekeraar voor meer informatie over hun annuleringsvoorwaarden.

Ik wil graag een reis boeken bij Ross Holidays voor deze zomer of najaar. Kan dat?


U kunt uw vakantie voor de zomer en najaar van 2020 boeken. Wij houden het geldende reisadvies scherp in de gaten en als er iets verandert, hoort u dit ruim op tijd van ons.

Een seintje krijgen wanneer u weer op reis kunt?


We vertellen u graag wanneer u weer op reis kunt. Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Toch vragen of zorgen rondom COVID-19?


Bel ons (024 642 48 48) of stel je vraag via het contactformulier. Uiteraard zijn wij ook te bereiken via info@rossholidays.nl en via Facebook.


keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord