Choriatiki cocktail (Griekse salade)

Deze makkelijk te maken Griekse salade cocktail is heerlijk fris voor in de zomer!

/

Bereidingswijze

Leg de tomaten en komkommer in vetvrij papier en plaats ze in de diepvries tot ze zijn bevroren, dit duurt ongeveer een uur. Doe de bevroren tomaten en komkommer in een blender en voeg hieraan het tomatensap, citroensap, chili saus, balsamico-azijn en zout toe. Meng het geheel tot alles klein is, roer het dan even om met een lepel en meng het nogmaals. Voeg tenslotte de wodka of gin toe en nog twee ijsblokjes en meng totdat alles weer glad is. Verdeel het mengsel over twee glazen en garneer met een stukje citroen, munt of olijven. Direct op te drinken!

Tip: Maak de cocktail zo sterk als je zelf wil door meer of minder alcohol toe te voegen.

Yamas!

Ingrediënten

2 kopjes rijpe tomaten, zonder zaadjes in blokjes gesneden
1 kopje komkommer (ongeveer een kwart komkommer), zonder zaadjes in blokjes gesneden
1 kopje tomatensap
2 eetlepels citroensap
2 theelepels chili saus of tabasco
2 druppels witte balsamico
1/2 theelepel zout
1/4 kopje wodka of gin
Verse munt of basilicum
Groene olijven (optioneel)

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten