Ross Holidays
Meer over Klantenservice

Corfu, de parel van de Ionische zee

Varen met de boot langs de westkust van CorfuDat deze vergelijking nog steeds opgaat, heb ik aan den lijve ondervonden deze zomer. Het was lang geleden dat ik op Corfu was in de zomermaanden. Zowel het voor- als het najaar werden door mij als zeer plezierig ervaren in het verleden. Maar de zomer ontweek ik Corfu liever. De verhalen van feestende vakantiegangers voerden in mijn gedachten de boventoon. Het is me maar weer eens meer dan duidelijk geworden, als je dit zoekt is het te vinden, maar het komt niet als vanzelfsprekend op je pad. Zelfs een plaats als Dassia is mij, als fervent rustzoeker, 100% meegevallen. Er zijn hotels, en er is drukte op de stranden, maar de gezelligheid voert de boventoon en ik heb er genoten. Maar nog meer heb ik genoten van de omgeving; lekker met mijn autootje erop uit trekken, de bergen in, de noordkust langs, het zuiden bezoeken. Geweldig.

2014-07-19 11.16.22 - kopie

Als klap op de vuurpijl, of liever als een van, was ons dagje varen aan de westkust. Ook dit was voor de eerste keer. De oostkust al vaker vanaf het water gezien, maar de westkust tot nu toe niet aan bod gekomen. En juist deze kant is prachtig. De kapitein en zijn vrouw wachtten ons reeds op. De baai lag er lieflijk bij en het blauwe water straalde ons tegemoet. De zoon zou ons begeleiden vandaag. Hij had het vak goed geleerd van zijn vader en kon de boot manoeuvreren in de kleinste spleten en holtes van de rotswand. We stonden versteld van zijn kunsten. Onze oh’s en ah’s rolden vele malen over de boot en het water. Wat een pracht aan natuurschoon zagen zij aan onze ogen voorbij komen! Het landschap van Corfu is niet alleen spectaculair, het omringende water en de kustlijn zijn werkelijk onbeschrijflijk mooi. Het water zo blauw, de rotsen zo steil en de stranden zo verlaten.

Varen met de boot langs de westkust van Corfu

Regelmatig lieten we het anker zakken en doken we in de zee. Diep en open is de zee hier dus beslist niet altijd even warm! Maar op zo’n zonovergoten dag vonden wij dat helemaal geen bezwaar. We hadden de kapitein gevraagd of we op een van de stranden wat konden barbecuen. Voor proviand had hij gezorgd dus gingen we aan land. Veel van de stranden aan de westkust zijn alleen per boot bereikbaar, dus u begrijpt dat er slechts een handjevol andere bezoekers waren. Na verschillende stranden beoordeeld te hebben kozen we voor een in een baaitje. We gingen aan land en we lieten de kapitein zijn voorbereidingen treffen voor het aanleggen van een goed vuur. Gezien we zelf deze ervaring niet hadden, lieten we het graag aan hem over. In een beschutte grot laaide het vuur al snel op en de eerste vleesspiesen werden gegaard. Als ik aan denk loopt het water me weer uit de mond. Het lijkt wat euforisch, maar zelden zo’n lekker vlees gegeten. Er was lam, kip en varkensvlees aan het spit geregen dus keuze genoeg. Zelfs aan de salade was gedacht. Vergezeld van een glaasje gekoelde wijn voelden we ons zeer bevoorrecht dit mee te kunnen maken.

Varen met de boot langs de westkust van Corfu

Nadat we voldaan waren zijn we met volle buik weer aan boord gegaan. Een pittig tochtje terug, botsend met de golven, bracht ons terug in de veilige haven. Het was een dag om niet snel te vergeten. Als ik naar de foto’s kijk, verschijnt er nog steeds een glimlach van tevredenheid op mijn gezicht.

Varen met de boot langs de westkust van Corfu