Ross Holidays
Meer over Klantenservice

Moederdag

Moederdag

Moederdag in Griekenland

Moederdag wordt over de hele wereld gevierd. Men zegt dat de oorsprong van deze dag ligt in Griekenland ligt. De traditionele vorm van Moederdag was ter verering van de Grote Moeder der Goden, Kybele of Rhea. De ceremonies vonden plaats op de idus, oftewel de vijftiende dag van maart. Tegenwoordig viert ook Griekenland deze dag op de tweede zondag in mei.

De oorsprong van het moderne Moederdag ligt in de 19e eeuw. Sinds 1870 werden er in de Verenigde Staten publiciteitscampagnes gevoerd om vrouwen in het algemeen te eren, echter werden deze campagnes pas succesvol in 1907. In dit jaar werd deze dag voor het eerst als een dag van waardering voor moeders gepromoot. Een jaar later werd de eerste Moederdag, zoals wij deze vandaag de dag kennen, gevierd. In Nederland wordt Moederdag sinds 1925 gevierd, ieder jaar op de tweede zondag van mei.

Wij zetten niet alleen de moeders, maar graag alle vrouwen in het (Griekse) zonnetje!

Alle onderstaande foto’s zijn ingestuurd door onze gasten. Heeft u ook leuke foto’s van uw vakantie? Bekijk dan snel onze fotowedstrijd en stuur uw mooiste foto’s in om kans te maken op een van onze prijzen.