Ross Holidays
Meer over Klantenservice

Gaat u nog met ons mee?

COR_2014_2144_A

Nazomeren in Griekenland

Het nazomeren in Griekenland is begonnen. De zon schijnt, het zeewater is warm, de stranden bijna leeg, de tavernes gevuld met lokale Grieken, zwoele avonden, kortom, tijd om nog te genieten van een van de Griekse bestemmingen. Onderstaand slechts een kleine greep uit de mogelijkheden die juist in de nazomer zo ideaal te ondernemen zijn.

De laatste kans om er even tussenuit te gaan

Wandelen

De wandelschoenen mee en we trekken erop uit. Veel van onze bestemmingen zijn uitermate geschikt voor het maken van wandelingen. Georganiseerd of individueel, het maakt niet uit. Reisleiding heeft steeds ter plaatse een aantal wandelingen voorradig die zij u op verzoek overhandigen. De natuur is nog steeds actief. Want ieder seizoen kent zo zijn eigen soort bloemen.

 

Fietsen

Niet alleen wandelen is een aangename bezigheid, ook fietsen behoort tot de actieve mogelijkheden. Lefkas is reeds eerder door ons genoemd en geroemd, maar ook de Peloponnesos biedt mogelijkheden voor het maken van fraaie tochten rondom Stóupa. Op West-Kreta is de omgeving van Kamisianá zeer geschikt voor een tocht op de fiets. Het is vlak en de wegen zijn er redelijk rustig. Voor hen die voor de uitdaging gaan, is een tochtje naar het landinwaarts gelegen oorspronkelijk dorp een mogelijkheid. Niet heel hellend maar toch iets meer sportiviteit is hiervoor gewenst.

Chaniá-stad

Voor een slentertocht langs alle bezienswaardigheden van Chaniá-stad is het in de zomermaanden aan de warme kant. De nazomer is een prima tijd om eens flink de straatjes af te struinen. De haven biedt een aangename verkoeling en tijd voor een versnapering aan het water. De achterliggende straten zijn gevuld met oude panden, de hamam, de pakhuizen en fonteinen. Een ideale tijd om hier eens flink rond te neuzen.

Chania_320 Chania-stad (West-Kreta)

 

Akrotiri

Eindelijk eens niet te warm om een bezoek te brengen aan het schiereiland van Akrotíri in de omgeving van Chaniá, waar prachtige kloosters staan. Ook hieraan komt men in de zomermaanden vaak niet toe. Als de temperaturen hoog zijn, is het niet het meest aantrekkelijk om een rit in de auto te maken. De zon staat bovendien vaak te branden boven de omgeving van de kloosters. Het strand van Stavrós is dan eerder een optie. Maar nu is het dé gelegenheid voor een bezoek. Dan kan het alsnog worden afgesloten met een bezoek aan het idyllische strand van Stavrós.

Orakel van Dodóni

Het achterland van Parga herbergt een aantal bezienswaardigheden uit de oudheid. Een tocht naar bijvoorbeeld het Orakel van Dodóni laat u kennismaken met het verleden. Dwaal langs de restanten en stel u voor hoe het er hier ooit moet hebben uitgezien. Wellicht dat u de tocht kunt uitbreiden met een bezoek aan de veelomvattende stad Ioánnina. Deze stad bruist van de herinnering aan het verleden. Tevens vanuit Lefkas goed te bereiken.

De laatste kans om er even tussenuit te gaan