Ross Holidays
Meer over Klantenservice

To tavernaki tis Marina’s in Corfu-stad

Rond dwalen door het centrum van de oude stad is niet alleen cultureel een hoogtepunt tijdens uw vakantie op Corfu, maar ook culinair is het beslist de moeite waard. Enkele moderne tavernes hebben zich verzameld in de smalle straten, naast die met een traditionele kaart. Bent u een liefhebber van de Corfiotische keuken zoek dan zeker to tavernaki tis Marinas eens op in een van de straten achter de oude haven.

To tavernaki betekent de kleine taverne, en tis Marina’s betekent van Marina en een leuke bijkomstigheid, ook van de haven. Het is gelegen in een straatje parallel aan de Mandraki haven. Deze taverne is volgens de gegevens de oudste van Corfu-stad en ontvangt al gasten sinds 1800. De scepter is overgedragen van familie op familie en de gerechten worden klaargemaakt volgens de aloude familierecepten. Schuift u gerust eens aan en proef de overheerlijke sofrito of pastitsada.

De Corfioten zijn trots op deze taverne die een rol speelt in het eerste seizoen van de komische Engelse serie the Durrells. Inmiddels wordt er een nieuw seizoen geschoten op het eiland, maar komt de crew van vorig jaar nog steeds met plezier terug in de taverne vanwege de mooie herinneringen en het overheerlijke eten.

Meer over Corfu-stad  Accommodaties op Corfu