Ross Holidays
Meer over Klantenservice

Jola’s top 5 voor een vakantie in april

Jola

Jola

April is de maand waarin er een explosie aan kleuren plaatsvindt in het Griekse landschap. Een weekje weg in april naar Griekenland is genieten van de kleurenpracht, het frisgroene van de bomen en ontelbare kleuren bloemen. In de maand april is het nog heerlijk rustig en dat geeft het gevoel één te worden met het Griekse landschap en de bevolking.

Lefkas

Een prachtig groen eiland in het westen van Griekenland. Het is genieten tijdens een rit door het bergachtige landschap van Lefkas. Al ontdekkend leidt de weg je misschien wel naar de watervallen achter het dorpje Nidri in het oosten of naar het mooiste strand van Europa, Porto Katsiki in het zuiden.

Lefkas

 

Samos

Waar ik nog niet geweest ben, maar hoog op mijn verlanglijstje staat is het eiland Samos. Een prachtige groene natuur en gezellige dorpjes. Het lijkt mij heerlijk om op één van de terrasjes onder het genot van een glas Samos-wijn naar de voorbij slenterende mensen te kijken. Het lijkt mij fantastisch de nachtegalen te horen fluiten in de Nachtegaalvallei en om een bezoek te brengen aan het imposante klooster Moni Vronta.

Samos Votsalakia, Samos

 

Epiros

Toen ik voor het eerst Epiros bezocht, verbaasde ik mij erover hoe groen het kan zijn in Griekenland. Verstopt tussen al dat groen liggen de prachtige dorpjes van het Zagoria-gebied met hun traditionele architectuur. Een overdosis aan zuurstof kreeg ik in de Vikos-kloof, die staat zelfs vermeld in het Guinness Book of Records als diepste kloof ter wereld. Parga vind ik nog steeds een van de gezelligste dorpjes van Griekenland.

Parga, Epiros

 

Kreta

Kreta was mijn thuis voor een flink aantal jaren. Ik ben er al heel lang weg, maar zo af en toe steekt de heimwee wel eens zijn kop op naar dit heerlijke eiland en zijn bewoners. Er is zoveel te ontdekken op Kreta, de mooie natuur, de vele dorpjes, de prachtige steden Chania en Rethymnon en de prachtige stranden.

Chania, Kreta Preveli, Kreta 7. adembenemend zeezicht (Gouverneto-Stavros)

 

Limnos

Toen de nieuwe bestemming Limnos bekend werd gemaakt, zwijmelde ik helemaal weg bij de mooie foto’s. Wat een prachtige en afwisselende bestemming. Myrina, de hoofdstad van Limnos, is nog heel authentiek en het lijkt mij erg indrukwekkend om ’s avonds het prachtig verlichte kasteel boven de stad te zien stralen. En hoe wonderlijk is het dat er zelfs een woestijn is op het eiland.

Limnos Limnos

 

Bekijk alle aanbiedingen