Ross Holidays
Meer over Klantenservice

Traditionele bruiloft Portaria 2015

Zondag 23 augustus 2015 werd de traditionele “Pilion bruiloft” gevierd in Portaria. Een reeks van rituelen die ons mee terug in de tijd neemt. Daarom organiseerde ons lokale agentschap Atropa Travel deze excursie als kennismaking met de traditionele bruiloft en de gebruiken van weleer op Pilion.

Vroeg in de avond vertrok ons busje richting het bergdorpje Makrinitsa, wat ook wel het balkon van Volos genoemd wordt vanwege het spectaculaire uitzicht over de stad en de Pagasitische Golf. Hier hebben we kunnen genieten van vrije tijd om het gezellige dorp te leren kennen.

Daarna zijn we naar het dorp Portaria gegaan, waar we een tafel gereserveerd hadden op het dorpsplein. We hadden perfect zicht op het podium waar de tradities afspeelden met de deelnemers die gekleed waren in traditionele klederdracht. Door middel van dans en straattheater werden de rituelen uitgevoerd. Ondertussen hebben we gezellig met zijn allen gegeten en toen eenmaal het theater afgelopen was begon op het plein de Griekse live muziek! Speciaal voor onze gasten begon de band met niets anders dan de Sirtaki!

Even na middernacht waren we weer thuis na een ontzettend gezellige avond!!