Ross Holidays
Meer over Klantenservice

Triatlon in Stoupa

Triatlon in Stóupa in de Pelopónnesos, GriekenlandHet woord triathlon zoals het oorspronkelijk geschreven werd, is inmiddels volgens de Nederlandse spelling aangepast naar triatlon; zonder de niet uitgesproken h. Het is afkomstig uit het Grieks van het woord τρεις (treis) dat drie betekent en αθλος (athlos) dat wedstrijd betekent.

Tegenwoordig staat triatlon voor een drievoud van verschillende sporten, maar het meest gangbaar is deze aanduiding voor de combinatie van fietsen, zwemmen en hardlopen. De originele triatlon bestaat uit 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen. Ook wel bekend als de hele triatlon. Er worden verschillende kortere versies georganiseerd, waaronder enkele die tevens als geregistreerde afstanden bekend zijn. Zoals de halve triatlon, de Olympische en een achtste. Deze laatste is een sprint versie.

Uiteraard ging het in Stoupa om een verkorte versie. Voor jong en oud, voor geoefend en onervaren. Het evenement was een sportieve verbroedering. Deze wordt overigens jaarlijks georganiseerd indien er voldoende belangstelling is. En dit jaar was die er! Zie onderstaand een foto impressie.

Triatlon in Stóupa op de Pelopónnesos, Griekenland Triatlon in Stóupa op de Pelopónnesos, Griekenland

 

Triatlon in Stóupa op de Pelopónnesos, Griekenland

 

Triatlon in Stóupa op de Pelopónnesos, Griekenland Triatlon in Stóupa op de Pelopónnesos, Griekenland

 

Triatlon in Stóupa op de Pelopónnesos, Griekenland