Ross Holidays
Meer over Klantenservice

Vissersavond Pilion

Afgelopen zaterdag 8 augustus werd het vissersfeest in Agria gevierd. Een feest wat al 52 jaar gehouden wordt. Daarom organiseerde ons lokale agentschap Atropa Travel deze excursie als kennismaking met de traditionele Griekse visserij.

Aan het begin van de avond vertrok ons busje richting het olijvenmuseum in Ano Gatzea. Daar wachtte de eigenaar ons op, om met veel plezier ons een tour te geven en uit te leggen hoe de olijf van de boom uiteindelijk op onze eettafel terecht komt. En tevens ook hoe dit in het verleden gebeurde. Daarna gingen we door naar het vissersdorpje Agria wat aan de kust van de Pagasitische golf ligt. Een mooi traditioneel dorpje aan de voet van het Pilion gebergte.

De rest van de avond hebben we genoten van heerlijke “Kakkavia” , gefrituurde inktvis, sardientjes en uiteraard een lekker glaasje wijn. Met mooi uitzicht op de zee en de vissersbootjes hebben we genoten van de griekse live muziek. Omstreeks middernacht waren we weer thuis na een ontzettende gezellige avond.