Ross Holidays
Meer over Klantenservice

Wandeldagje in de Nachtegaalvallei

De vakantie van Gem en Noa kenmerkte zich door samen genieten van alles wat het eiland te bieden heeft, van lekker eten tot mooie baaien, en van zwemmen tot ja, zelfs wandelen. Ondanks de aangenaam hoge temperaturen, was de Nachtegaalvallei heerlijk toeven. De boom- en waterrijke omgeving zorgden voor een frisse en prachtige tocht.

Onderstaand verhaal ontvingen wij over hun ervaringen:
De bergen, de Indonesisch aandoende felgroene terrassenbegroeiing, de fier rechtop staande cipressen en de watervallen die we herhaaldelijk tegenkwamen, werden niet alleen in ons geheugen opgeslagen, maar om het thuisfront ook mee te laten genieten van onze ervaringen ook op beeld. We maakten diverse fotostops en de oe’s en ah’s waren niet van de lucht, bij het in het oog vallen van deze uitzichten. Regelmatig moesten we al springend van steen op rotsblok de overkant van een beekje zien te bereiken. Wat was ik blij dat ik mijn sandaaltjes had verwisseld voor een paar stevige sportschoenen die ochtend. Zonder die was het nog een hachelijk avontuur geworden. Het was nog een hele klim om bij het bergdorp Manolates te komen. Ik weet niet of we de juiste route hebben genomen. Wat ik wel weet, is dat het ons enige uren in beslag heeft genomen om ons doel te bereiken.

Wandelen_Nachtegaalvallei Wandelen_Nachtegaalvallei Wandelen_Nachtegaalvallei

Het kerkje in het dorp was het eerste wat we van Manolatos zagen. Daarna volgde het kneuterige pleintje met diverse tavernes. We trakteerden onszelf op een heerlijk glas vers geperst sinaasappelsap. Onze maag vroeg om iets stevigers na de prestatie die we hadden behaald. Dus ook een mandje met heerlijk vers gebakken brood vergezeld met wat tzatziki kwam op tafel, samen met nog wat andere lekkere Griekse meze. Bijgekomen konden we de terugreis aanvaarden. Dit ging ons makkelijker af dan de tocht omhoog, maar was ons even dierbaar.

Deze dag was een bijzondere ervaring en ook de rest van de vakantie naar Samos samen met mijn dochter was een groot succes. Helaas zit het er weer op, maar wat was het een succes. Deze onverwachte vakantie naar Samos samen met mijn dochter was een schot in de roos, ik had me geen leukere vakantie kunnen wensen. Wie weet is het het begin van een nieuwe traditie….

Meer informatie over de Nachtegaalvallei

Wandelen_Nachtegaalvallei