Ross Holidays
Meer over Klantenservice

Weekje Villa Kerasia in Milies, Pilion

Ik ben zojuist terug van een heerlijk weekje genieten in Pilion samen met mijn moeder. Ondanks dat ik vooraf het idee had dat dit niets voor mij zou zijn, te rustig en te saai, heb ik een super week achter de rug. Mijn moeder was al bekend met Pilion en pochte altijd al dat dit een van de mooiste gebieden in Griekenland was. De uitspraak die Ross Holidays op de website maakt over dat zij wel begrijpen dat dit het zomerverblijf van de goden van weleer zou zijn geweest, begrijp ik nu helemaal. Wat een prachtig gebied is dit. We hebben het hele schiereiland bekeken. Milies ligt mooi centraal dus met de auto die inclusief was bij de prijs, hebben we mooie tochten gemaakt.

Milies, het boemeltreintje Milies, het plein

Een dag gingen we naar de zuidpunt waar we heerlijk vis hebben gegeten in Trikerie. Wel wat vroeg voor de lunch maar de Grieken zaten al met een tsipouro aan tafel. We zijn aangeschoven en hebben ons laten verwennen door de kok die ons verse kalamarakia en garides voorschotelde. De tsipouro hebben we op dit tijdstip maar even achterwege gelaten. Bovendien moest mijn moeder nog terug rijden. Onderweg maakten we nog een tussenstop in Chorto waar we een koffie op het strand gedronken hebben. De zon brandde al aardig en ondanks een enkele wolk zo af en toe, hebben we hier toch genoten van het mooie weer. De zon gaf ons zelfs een rode gloed op ons gezicht.

Mama Mia

Een andere dag besloten we om naar de andere kant van het schiereiland te rijden. Zo gingen we over de berg Pilio en kwamen we uit bij Agios Ioannis en Damouchari. Ik wilde natuurlijk even kijken waar sommige scenes van de film Mama Mia waren opgenomen. Helaas is de stijger niet meer aanwezig waar men vanaf springt in de film. Blijkbaar was dit alleen maar als filmdecor hier ooit aanwezig. Toch kon ik me er wel een voorstelling bij maken. De baai lag er schitterend bij en het water kleurde in diverse schakeringen van blauw en groen. Ik waande me bijna in de film en begon er spontaan van te zingen.

Damouchari, Pilion

Pasen in Griekenland

Ook maakten we het Grieks orthodoxe paasfeest hier mee. In Milies is een klein kerkje en de mis was er echt bijzonder. Thuis ga ik nooit naar de kerk maar om mijn moeder een plezier te doen, vergezelde ik haar. Dus in vol ornaat gingen we naar het dorp om de mis bij te wonen. We hadden onze versierde kaarsen bij ons om het licht later mee naar huis te nemen. Als kind, toen ik nog een stuk jonger was, heb ik het paasfeest op Corfu al eens meegemaakt. Dat gaat met een heleboel pracht en praal. Hier was het meer ingetogen en dorps. Een hele andere belevenis maar zeker niet minder indrukwekkend. De paassoep heb ik aan mij voorbij laten gaan. Maar het paaslam de volgende dag was voor mij. Dat was volop genieten. Op het dorpsplein in de zon hadden we een goede tafel. Live muziek en er werd zelfs gedanst.

Paassoep Dorpsplein

Villa Kerasia

Als we niet op pad waren dan waren we ‘thuis’. De villa die mijn moeder had geboekt voor ons, was werkelijk super. Wat een comfort en luxe hadden we in die week. De prachtige tuin met de kersenboom waarnaar de villa is genoemd, de walnotenboom waar Thalia van de noten likeur maakt en aan de gasten geeft, het zwembad, de jacuzzi, de sportruimte en niet te vergeten het uitzicht. De wandeling over de kalderimi was het zeker waard. De lichte spierpijn in de kuiten zorgde voor een zoet verblijf.

Villa Kerasia, zwembad Villa Kerasia, zitje Villa Kerasia, uitzicht

Mam en Ross Holidays, heel erg bedankt dat we konden genieten van deze week in Villa Kerasia. ‘Als ik later groot ben’ doe ik het zeker nog eens over.

Katja Jacobs (21 jaar)

Pilion   Accommodaties op Pilion