Ross Holidays
Meer over Klantenservice

Een hele nieuwe wereld

De bucketlist, wie heeft hem niet? Duiken stond al jaren hoog op mijn lijstje. Als manager van de afdeling marketing zie ik steeds mooie dingen aan mijn oog voorbij komen. Een ervan was de reportage van het duiken aan de zuidkust van Kreta. Een bezoek van hen aan ons kantoor maakte mij nog enthousiaster. Dus toen ik besloten had om samen met mijn vriendin terug te gaan naar Kreta, wist ik het zeker, ik waag de duik! Letterlijk en figuurlijk.

Van start

Bij het inschrijven van onze ‘fun’ duik, zoals de duikschool ons soort duiken noemt, twee dagen voor de duik, werden we zeer plezierig ontvangen door het team van Dive 2 Gether. Mijn vriendin had er eigenlijk geen oren naar om onderwater te gaan. Maar ná het zien van een video over de onderwaterwereld en de zeer goede toelichting van het team van de duikschool, was ook zij overtuigd dat dit een mooie ervaring zou gaan worden. Bovendien is er bij een fun duik altijd de mogelijkheid om voortijdig te stoppen, op een eigen, vooraf afgesproken teken.

Uiteraard moesten we ons in een duikpak hijsen. Met wat wringen en persen zaten we een kleine tien minuten later in ons pak; high five! Nog lacherig onder de indruk van deze prestatie kregen we een kleine uitleg van de volgende dag. De rest van de dag hebben we heerlijk op het strand van Plakias doorgebracht en gebarentaal (duiksignalen) geoefend om met elkaar te communiceren. Bijvoorbeeld het OK-teken, waarbij je een rondje vormt met duim en wijsvinger en de andere vingers omhoog steekt. De Griekse zon maakte deze dag compleet.

  

Wat gaat er allemaal gebeuren

’s Ochtends vroeg op; de duikdag was aangebroken. Samen met het duikteam reden we naar het strand van Schinaria, op een kwartiertje rijden van Plakias, net voorbij het wat meer bekende Damnoni strand. Ook de moeite waard, maar dit moesten we vandaag even aan ons voorbij laten gaan. Ook als u niet gaat duiken, is Schinaria een uitstekende plek om te zijn, rustig gelegen, met strandbedjes en een taverne. Hoe Schinaria er voor de rest uit ziet? Kijkt u de foto’s maar eens, het is namelijk om in duiktermen te blijven, adembenemend.

In de taverne kregen we een zeer uitgebreide en professionele instructie over de materialen en het programma.  Ook werd onze kennis getest omtrent de gebarentaal. Yes, we waren geslaagd en mochten het water in. Het gaf een goed gevoel om van te voren exact te weten wat we gingen doen. Let’s go!

Een rondje door het park

In de ochtend hebben we een duik gemaakt van 50 minuten onder water en het was echt prachtig. We stapten in een nieuwe, totaal onbekende wereld. Aan de hand werden we door het park meegenomen. Wat we zagen hadden we zeker niet verwacht. Zoveel leuke visjes en mooie planten gezien, het was net een speeltuin. Kijk daar…, en daar…, en daar! Allemaal in gebarentaal uiteraard; twee vingers naar je eigen ogen en vervolgens naar de plek. Een belevenis die ik nooit meer zal vergeten, maar het meest bijzondere is dat ik nooit meer hetzelfde naar de zee zal kunnen kijken. Voorheen was de zee een indrukwekkende, rustgevende, blauwe vlakte. Als ik nu de zee zie, denk ik wie zwemt hier onder de oppervlakte en geniet van welk moois in deze prachtige onderwaterwereld?

Duiken in Griekenland

 

Ziet u het visje op de linker foto ook niet? De instructeur zag hem direct.

 

 

Duiken in Griekenland