Ross Holidays
Meer over Klantenservice

Panigiria Samos

Op 5 augustus is het feest op Samos. Dan wordt de slag om Pythagorion herdacht. Een groot feest met vuurwerk, muziek en gezelligheid in het plaatsje Pythagorion. De slag wordt jaarlijks nagespeeld op het water. Later zal er vuurwerk ontstoken worden voor de duizenden toeschouwers.

Voor de gasten die 5 augustus het feest in Pythagorion mee willen maken is het aan te raden op tijd te komen zodat er nog voldoende parkeerplaatsen zijn. Tussen 4-5 uur zullen er verkeersregelaars buiten het dorp staan om instructies te geven waar u kunt parkeren. Als u vanaf de westkant de stad in komt zijn er meerdere gratis parkeerplaatsen en ook in Pythagorion zelf zijn 2 grote gratis parkeerplaatsen. Vele restaurantjes hebben extra tafels en stoelen en huren extra personeel in voor het feest. Een bezoek aan de kerk is aan te raden, door de kleurrijke versiering met bloemen en vlaggen komt u vanzelf in de feeststemming. Wanneer het donker is zal het verhaal van de slag om Pythagorion worden verteld en zal er vuurwerk worden afgestoken, gevolgd door dans en muziek. U kunt de vuurwerkshow ook vanaf een boot bekijken, vraag uw hostess voor meer informatie hierover.

Meer over Samos

Een terugblik van eerdere jaren:

samos -celebrations of metamorfosis samos -fireworks samos -represantation of mykali battleship  samos fireworks (2) samos celebration (7) samos-represantation of mykali batleship in pythagoreio samos-all the priests of the island in the ceremony