Overzicht studiereisverhalen
Home > Klantenservice> Het Kafenion> Studiereisverhalen> Bianca en Ashley op Samos, Chios en Lesbos

Bianca en Ashley op Samos, Chios en Lesbos

Op vrijdagochtend komen we aan op de luchthaven van Samos, waar we onze studiereis beginnen. Titia is coördinator reisleiding en gaat onze studiereis begeleiden

Na even bijgepraat te hebben over de vlucht stappen we de auto in en gaan we met veel enthousiasme op pad. We starten direct met het bezoeken van de woningen Huize Green Hill in Kokkari, Huize Dimitra en Zafiria in Agios Konstantinos. Vanaf Agios Konstantinos is het groene natuurgebied de Nachtegaalvallei eenvoudig te bereiken en daardoor een geliefde plek voor wandelaars. We besluiten om te gaan lunchen bij Loukas, een hooggelegen restaurantje in het kunstenaar bergdorp Manolates. Vanaf het tafeltje waar we zitten hebben we een prachtig uitzicht over een gedeelte van de Nachtegaalvallei, de kustplaatsjes, de zee en Turkije. Afgelopen winter is er veel regen gevallen en daardoor zijn er verschillende watervallen en alle bloemen staan in de bloei. De hostess van Samos is Herma, we gaan samen naar Huize Loukia in Kokkari om het welkomstbezoek bij te wonen. Onderweg komen we langs de stranden Tsabou, Tsamadou en Lemonakia. We zijn verrast door de heldere en turkooise zee. Nadat we Huize Loukia hebben bezichtigd gaan we naar een aantal nieuwe woningen voor 2016. Met de eigenaresse gaan we wat drinken in het gezellige en levendige Kokkari. De tijd is voorbij gevlogen en het is al donker geworden. We rijden door naar Ireon waar we overnachten in Huize Despina.

Niet het laatste bezoek

De volgende dag rijden we naar Papas beach, wat vlakbij Ireon gelegen is. Het is een rustig strandje met een taverne. Ondanks dat Samos bekend staat om het ruige natuurgebied, kan er in de omgeving van Ireon gefietst worden. Via de sinaasappelroute is het traditionele dorp Myli te bereiken, waar de tijd heeft stilgestaan. Wat hoger gelegen is het klooster Panagia, waar we een kijkje gaan nemen. Het klooster is onlangs gerenoveerd maar in het kerkje zijn de oude schilderingen wat vervaagd maar nog steeds duidelijk zichtbaar. We gaan ook naar Huize Galini en Huize Pantheon in het havenplaatsje Ormos, waar we genieten van een heerlijke lunch aan de zee. Ook bezoeken we verschillende stranden in de omgeving en gaan door naar Karlovasi in het noorden via het bergdorp Marathokampos, het uitzicht is fantastisch. We lopen vanaf Karlovasi de groene omgeving in richting de watervallen bij Hippy. Overal hoor je het water stromen en de geluiden van de natuur. Wat is het hier mooi en rustig. Aan het einde van de dag gaan we naar twee woningen die in 2016 in ons aanbod komen.
Na onze tweede overnachting in Huize Despina gaan we naar de luchthaven van Samos om met een binnenlandse vlucht naar Lesbos te gaan. Tijdens het wachten op het vliegtuig vermaken we ons prima bij een taverne aan het strand, vlakbij de luchthaven, waar we tot de conclusie komen dat dit niet ons laatste bezoek was aan Samos.

De stad met het kasteel

Eenmaal aangekomen op Lesbos rijden we vanuit het oosten naar Petra. Lesbos is net als Samos erg groen en bergachtig. Lesbos staat onder andere bekend om de het groot aantal vogelsoorten. We moeten opletten voor de vogelaars die aan de kant van de weg staan. Ze zijn makkelijk te herkennen door de grote lenzen aan hun camera. We rijden de berg af en Petra is te herkennen aan een vlakke omgeving met een klooster op een rots. We nemen een kijkje bij Huize Mousses, Huize Gea en Huize Kaliroi. De zon begint snel te dalen en daarom rijden we door naar Molivos, het is een van de meest mooie momenten van onze studiereis als we Molivos naderen waar de lichten al van zijn ontstoken. In de auto kijken we stil van verbazing naar de stad met het kasteel. We verblijven bij Huize Orfeas waar we gastvrij ontvangen werden en op uitnodiging van de eigenaar hebben we heerlijk gegeten.
Op de berg ligt Huis Rodi en vlakbij het kasteel zijn Huize Pinelopi en Huis Eleni. Beide woningen hebben een uitzicht over Molivos en de haven. Aan het strand van Molivos ligt Huize Michaela. De appartementen hebben aan beide kanten een balkon. Een van deze balkons heeft een uitzicht op de stad.

Het ruige westen

Deze dag gaan we het westen van Lesbos ontdekken. Door de imponerende bergen en rotsen is het minder groen dan de rest van het eiland. De reis gaat via Petra naar Skalachori, Antissa, Sigri, Eressos, Mesotopos, Parakila en via Kaloni terug naar Molivos. Onderweg stoppen we bij Het Versteende Woud, bergdorp Tzithra, waar we door de smalle straatjes naar het dorpsplein liepen en bij de kustplaats Skala Eressos, waar een groot strand is met tavernes en diverse winkeltjes. Via Kaloni gaan we terug naar Molivos, waar we huize Dimitra en huize Zinovia bezoeken, voordat we gaan genieten van een maaltijd met Griekse live muziek waar we door onze reisagent op Lesbos voor uitgenodigd zijn.

Ouzo voor thuis

Vandaag beginnen we de ochtend met een ontbijtje op het terras bij huize Orfeas waar we overnacht hebben. We vertrekken vroeg in de ochtend richting Eftalou om de omgeving en de warmwaterbronnen te bezoeken. We lunchen aan de gezellige kade in Petra en trekken naar het zuiden van het eiland. Hier verkennen we eerst het authentieke en gemoedelijke gebied Gera en rijden vervolgens helemaal door naar Plomari, waar we een rondleiding krijgen in de ouzo fabriek. Na al die interessante feiten besluiten we zelf ook maar een flesje ouzo mee te nemen voor thuis. Met de avondboot gaat we over naar Chios waar we warm verwelkomd worden door de eigenaren van huize Venetis.

Wat ziet dat er mooi uit!

Onze laatste dag van de studiereis en de dag dat we zo veel mogelijk van het prachtige culturele Chios mogen gaan beleven. We starten in het gezellige badplaatsje Karfas waar we een bezoek brengen aan huize Marisia en huize Evangelia. Waarna we onze weg vervolgen naar huize Anaïs wat een geweldig uitzicht heeft over Megas Limnionas. We rijden door richting Agia Fontini wat bij de Grieken zelf erg geliefd is vanwege het bijliggende strand. De volgende stop is Katarraktis waar we een kijkje nemen bij huize Ostria. We zetten onze tocht voort richting het zuiden om in het gemoedelijke badplaatsje Komi huize Fani te bekijken. Natuurlijk kan je wanneer je op Chios bent de mastiekdorpen niet overslaan. We lopen Pirgi binnen en zijn onder de indruk van de Xista op de muren. Wat ziet dat er mooi uit! In het dorp vertelt een jongen uit één van de souvenirwinkels ons enthousiast hoe de mastiek uit de bomen gehaald wordt. In Mesta dwalen we door de vele smalle steegjes waar de huizen vaak door bogen met elkaar in verbinding staan. Hierna rijden we onze weg terug naar de Kambos waar we onze laatste blik van deze studiereis werpen op de prachtige herenhuizen en statige muren.

Ashley en Bianca.

Heeft u ook zo genoten van het reisverhaal van Ashley en Bianca? Onze medewerkers vertellen u graag over hun ervaringen op onze bestemmingen. Lees ook onze andere studiereisverhalen.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord