Overzicht studiereisverhalen
Home > Klantenservice> Het Kafenion> Studiereisverhalen> Tresita en Guy op studiereis op Lefkas, Epiros en Corfu

Tresita en Guy op studiereis op Lefkas, Epiros en Corfu

Eind september 2018 vertrokken we voor een studiereis naar Griekenland waarbij wij de vele gezichten hebben gezien van zowel Lefkas, Epiros als Corfu. Daarbij hebben wij een kijkje mogen nemen bij alle vakantiewoningen die Ross Holidays aanbiedt. Een fantastische ervaring en wij kunnen u nu nog meer vertellen hierover.

Vol frisse moed begonnen we aan onze trip vanaf Amsterdam Schiphol. Bij aankomst op de luchthaven van Preveza werden we opgewacht door Nicole. Zij werkt al langer voor de gasten van Ross Holidays en zou ons begeleiden tijdens onze trip. Haar liefde voor Griekenland is besmettelijk en we hebben veel van haar geleerd.

/

LEFKAS


Onze reis begon op Lefkas. Daar bezochten we de vakantiewoningen uit het aanbod zodat we goed op de hoogte zijn, als u vragen aan ons heeft. We begonnen bij de villa’s in onder andere Lefkas-Stad en Kariotes. Wat een heerlijke plek vonden we dat! De buitenkeuken bij Villa Siroco leek ons een prima plek om in goed gezelschap door te brengen. En de villa's Klio, Chloi en de studio waren ook erg leuk. Vooral de tuin en het zwembad. We vervolgden onze weg richting Lygia en verder naar het zuiden langs verschillende dorpjes, richting Vassiliki. Onderweg hadden we aan onze linkerzijde een prachtig uitzicht over zee. Aan de rechterzijde was het bergachtiger en vooral groener qua natuur dan we hadden verwacht. Toen wij in Vassiliki waren aangekomen, bezochten we Huize Queen Bay. Een rustig gelegen vakantiewoning, vlakbij het strand en op loopafstand van het centrum van Vassiliki. Na Vassiliki te hebben gezien vervolgden we onze weg langs de westkust naar het noorden. Ondertussen passeerden we de mooiste stranden. Ondanks dat het weer niet helemaal optimaal was, kleurde het zeewater toch nog schitterend en waren er delen turquoise. We eindigden onze dag in Nikiana, waar wij een kijkje namen in de woningen die wij hier aanbieden. Huize Marmara vonden we erg leuk. Het was duidelijk te zien dat deze nog niet lang geleden opnieuw ingericht en gedecoreerd waren. De balkons aan de voorzijde keken uit over de baai en die aan de achterzijde naar de bergen en hadden een blik op de parkeerplaats. Wij sliepen in Huize Zoi. Echt leuk om zo in het dorpse leven te verblijven. Kinderen op straat, een taverne in de buurt en een lekker levendige sfeer.
Lefkas

EPIROS EN ZAGORIA


Zondagochtend stonden we lekker vroeg op om naar Parga te gaan, het vervolg van onze reis. Na een rit van ongeveer anderhalf uur arriveerden wij in het levendige Parga. Deze dag brachten wij samen met de hostess voor onze gasten daar, Stephanie, door die ons de vakantiewoningen liet zien. Huize Tsovilis is heel erg leuk gelegen zo in het hoge deel van het dorp met tavernes en winkeltjes in de buurt. Stephanie vertelde ons dat dit de Turkse buurt is. Maar Turks of Grieks, het was er gezellig. Mevrouw Lambrini was heel blij dat we naar Huize Pateras kwamen kijken. De eigenaresse ontving ons even gastvrij als dat ze haar gasten begroet. Met een drankje en een plakje zelfgebakken cake zaten we in de tuin. Stephanie liet ons ook het gezellige Parga meemaken en de prachtige stranden, Valthos Beach en Lichnos. De kleurrijke huisjes, het kasteel bovenop de berg, de trapstraatjes, de gezellige boulevard en de winkeltjes maakten Parga helemaal af. Wij vonden de sfeer geweldig. ’s Avonds hebben we genoten van het eten bij een restaurantje aan de boulevard van Parga. Zoals het u misschien opvalt, hebben we een woning nog niet besproken: Huize Petrino. Hier slapen we dus konden we aan den lijve ondervinden wat we van gasten hierover vernemen. Uiteraard waren we benieuwd naar de trappen waarover we gelezen hadden. Maar het is helemaal niet nodig om die te nemen. Sterker nog, deze zijn officieel niet eens daar want het is eigendom van enkele particulieren die het voor hun gemak hebben aangelegd. We namen dus gewoon de weg en dat was prima te doen. En wat te denken van het geweldige uitzicht vanaf de balkons!

Maandagochtend verlieten we Parga en begonnen we onze reis naar het Zagoria gebied. We passeerden onder andere Ioannina en vervolgden onze weg naar Ano Pedina voor een bezoek aan Huize Ameliko. Een knus hotel in een rustige omgeving, in de bergen waar de oude Griekse cultuur nog sterk naar voren komt. Althans, zeker in de architectuur en leefwijze van de mensen. Vervolgens gingen we naar de veelbesproken Vikos-kloof. Na een korte stop en wandeling naar het begin van de kloof ons verwonderd te hebben over dit enorme natuurgeweld, vervolgden we onze weg langs verschillende boogbruggen die in Zagoria te zien zijn en grote bekendheid hebben. Vanaf het Zagoria-gebied vervolgden wij onze reis naar de haven van Igoumenitsa voor onze overtocht naar Corfu.
Epiros

CORFU


Het was aangenaam deinen op de boot. Lekker even de tijd om alle indrukken te verwerken. Bij aankomst op Corfu brachten we nog een bezoek aan Huize Roula. Een vakantiewoning gelegen op een heuvel met uitzicht over het groene landschap van Corfu. Echt om hele tot rust te komen. Voor ons als jonge mensen misschien wat te rustig, maar we konden het ons wel voorstellen dat hier 'wonen' voor veel van onze klanten als paradijselijk wordt ervaren. Wij sliepen in Huize Giorgos. Dit vonden we een aangename verrassing. Veel van onze klanten komen hier regelmatig terug maar we wisten nooit waarom precies. Maar het ligt op loopafstand van Dassia en de studio's en appartementen zijn heerlijk ruim. Dat de inrichting wat ouder is, vonden wij totaal geen probleem. Alles functioneerde en was schoon. De dag erna vervolgden we onze route langs de verschillende vakantiewoningen uit ons aanbod op Corfu. In Messonghi bezochten wij Huize Nikiforos en Huize Athina. De rust van Nikiforos was heerlijk. En toch niet al te ver van een plaatsje. Athina was echt super. Alle balkons hebben zo'n mooi uitzicht over zee! Messonghi is een stadje gelegen aan het water, met verschillende stranden en leuke tavernes. Wij vervolgden onze weg richting Boukari voor een bezoek aan Huize Nikos. Een vakantiewoning direct aan het water met een prachtig uitzicht over zee. We konden het ons wel voorstellen om hier 's avonds op het balkon te zitten en te genieten van een glaasje wijn. Ze ons er maar neer! Vervolgens reden door naar Huize Balis in Chlomos. Een dorpje in de bergen op de zuidelijke helft van Corfu. Het dorpje is absoluut een aanrader om te bezoeken; uitzicht aan de achterkant over het meer waar ook een leuke wandeling naartoe leidt, het uitzicht bij de taverne, de mensen van het dorp, echt geweldig! Daarna gingen wij door naar de westkust van Corfu om een bezoekje te brengen aan Huize Naftis. Lekker hoor om hier vanaf het balkon de zon in de zee te zien zakken! Een rondje eiland bracht ons naar Paleokastritsa. Die strandjes daar zijn echt mooi! Hoge rotspartijen en witte zandstranden ertussen. Jammer dat we geen tijd hadden om met een bootje langs de stranden te varen. Dat zou ik zeker doen als ik hier op vakantie zou zijn. De avond besloten we door te brengen in Corfu stad met het Liston wat we zeer indrukwekkend vonden. Winkels zijn er in overvloed maar hadden we geen tijd voor om deze te bekijken. Tavernes ook in alle soorten en maten. De sfeer in Corfu stad is super en deze stad is zeker een bezoekje waard.
Corfu

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord