Agentschap Chios

Chios is al enige jaren een belangrijke toevoeging aan ons aanbod van bestemmingen. Het eiland heeft een interessant karakter met indrukwekkende eigenschappen. Men zal simpelweg gecharmeerd zijn van de eigenzinnigheid en de aangename levenswijze volgens een eigen ritme.

Tijdens een Vakantiebeurs in Utrecht hebben we Theódoros Michalákis ontmoet. De achternaam Michalákis is een van de bekendste van de Chiotische gemeenschap. Dit komt, omdat zijn vader Elías Michalákis al jarenlang president is van de Kamer van Koophandel voor de Noord-Egeïsche eilanden en tot op de dag van vandaag die honoraire functie bekleedt.

Theódoros Michalákis is de eigenaar van Ionía Touristíki op Chios. Na de middelbare school ging hij economie studeren in Athene. Na het behalen van zijn diploma koos hij ervoor om zich te vestigen in Athene. Na verloop van tijd kwam hij tot de conclusie dat hij niet buiten Chios wilde wonen. Hij kwam terug en startte een reisbureau dat zich voornamelijk bezighield met de verkoop van vliegtickets en met de organisatie van excursies naar Turkije voor de Griekse bevolking. In die tijd was er nauwelijks toerisme op Chios. In 1985 kreeg Theódoros Michalákis de exclusieve vertegenwoordiging voor Chios’ waardevolste en unieke product, de mastiek. Misschien zegt u dit nog niets, maar verderop in deze brochure komen we hierop terug. In elk geval mocht alleen hij dit typisch Chiotische product in heel Griekenland aanbieden. In 1986, vlak voor het opkomende toerisme, richtte Theódoros Michalákis zijn bureau Ionía Touristikí op. Geleidelijk aan werd Ionía Touristikí groter en anno nu is het reisbureau uitgegroeid tot een van de grotere op Chios. Serviceverlening wordt door alle medewerkers als het belangrijkste element beschouwd. Het kantoor is gevestigd in Chios-stad en biedt een werkplek aan reisleiding voor de gasten van Ross Holidays.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten