Ross Holidays
Meer over Klantenservice

Transavia

Ross Holidays brengt u in samenwerking met Transavia naar al onze bestemmingen.

Op deze pagina

tips voor een comfortabele vlucht

• Bagage
• Online check-in
• Stoelreservering
• Vloeistoffen
• Speciale verzoeken
• De vloot van Transavia
• Service aan boord
• Vlieg je fit
• Meer informatie

Bagage
Wanneer u met Ross Holidays op vakantie gaat, vliegt u met de luchtvaartmaatschappij Transavia. Zij hanteren strikte voorwaarden voor zowel de hand- als ruimbagage. Samen met Transavia willen wij u een plezierige reiservaring geven. Een reis waarbij u vlot en soepel incheckt en aan boord gaat. Per 14 februari 2015 heeft Transavia een nieuwe bagageregeling.

Meer informatie over bagage

Online check-in
U kunt voor vluchten vanaf Schiphol vanaf 30 uur tot 3 uur voor vertrek van uw vlucht online inchecken, uw eigen stoel kiezen en uw eigen instapkaart afdrukken. LET OP: vooraf inchecken via internet is enkel mogelijk op een boeking tot maximaal 9 personen. Reist u met 10 personen of meer op een boeking, dan is het alleen mogelijk om op de luchthaven in te checken.

Meer over online inchecken

Stoelreservering
Transavia biedt de mogelijkheid om vanaf 6 weken voor vertrek tot uiterlijk 48 uur voor geplande vertrektijd van de vlucht tegen een vergoeding een stoelnummer te reserveren.  Kosten van de type stoelen worden in het systeem vermeld, variërend van € 4,00 (standaard beenruimte en bijvoorbeeld raam of gangpad) tot € 15,- (extra beenruimte) per persoon per enkele reis. Transavia behoudt zich het recht voor om uw stoelen te wijzigen in geval van bijv. een vliegtuigtype wijziging. Let op! Indien u een stoelreservering maakt, bent u nog niet automatisch ingecheckt. Dit zijn twee aparte handelingen.

Meer over stoelreserveren

Vloeistoffen
De luchthaven adviseert reizigers om vloeistoffen en gels die hij niet direct in het vliegtuig nodig heeft, in de ruimbagage te stoppen. Van huis meegebrachte vloeistoffen en gels mogen alleen mee in de handbagage als de verpakking niet groter is dan honderd milliliter en zij passen in een doorzichtig, hersluitbaar plastic zakje met een inhoud van maximaal één liter.

Per persoon is één zakje toegestaan. Onder vloeistoffen en gels worden naast drank zoals water ook make-up gerekend zoals mascara, crèmes en lipgloss. Bij de See Buy Fly winkels, achter de paspoortcontrole, kan de reiziger drank en make-up kopen en meenemen aan boord. De producten worden verzegeld.

Speciale verzoeken
Als u speciale wensen voor aan boord heeft, dient u in vrijwel alle gevallen contact op te nemen met het Transavia call center. Voor meer informatie over bijvoorbeeld baby’s en kinderen, vliegangst of passagiers met een mobiliteitsbeperking kunt u de site van Transavia raadplegen.

Veiligheid staat voorop
Omdat de veiligheid en gezondheid van uw baby bij ons voorop staat, mag u niet vliegen met een baby jonger dan 7 dagen. U mag per volwassene met maximaal 2 baby’s reizen. Een volwassene mag slechts met 1 baby op schoot reizen. Reist u met 2 baby’s, dan dient u voor 1 van de baby’s een stoel te reserveren via ons call centre. Aan boord zijn geen kinderzitjes verkrijgbaar, maar deze mag u zelf kosteloos meenemen als uw baby een eigen stoel heeft. Wordt je baby tijdens de reis 2 jaar? Je baby heeft voor de terugvlucht een eigen vliegtuigstoel nodig. Je betaalt dan hetzelfde tarief als voor een volwassene.

Bagagerichtlijn voor baby’s

Handbagage Ruimbagage**
baby met eigen stoel (0 t/m 24 maanden) 1 stuk handbagage van maximaal 55 x 35 x 25 cm (LxBxH) van maximaal 10 kg én een (auto)kinderzitje opvouwbare paraplubuggy van max. 7 kg*
baby zonder eigen stoel (0 t/m 24 maanden) geen handbagage 1 stuk ruimbagage van max. 10 kg, zoals een koffer, buggy of kinderwagen*

* Uw opvouwbare paraplubuggy (tot een gewicht van maximaal 7 kg) mag u meenemen tot aan de gate. Daarna wordt deze vervoerd als ruimbagage.
** Extra ruimbagage kan online tegen het voordeeltarief bijgeboekt worden.

Let op: voor vluchten van Transavia Frankrijk (vluchtnummer begint met TO): uw buggy of wandelwagen wordt ingenomen bij de check-in balie en ingecheckt als ruimbagage.

Bijzondere bagage
Voor onderstaande items geldt dat alle bagage valt onder de standaard bagageregeling. Bij overschrijding van het maximale gewicht van 20 kg per persoon wordt het overbagage tarief van 10 euro per kg per enkele reis in rekening gebracht.
• Koffer, draagtas, rugzak
• Elektrische huishoudelijke, handzame apparaten
• Muziekinstrumenten
• Kite-, wake-, wave- en boogieboards kleiner dan 1,65 meter
• Nordic Walking poles
• Andere vakantiebagage (bijvoorbeeld een grote parasol)
• Bijzondere bagage tegen betaling

Onder bijzondere bagage wordt verstaan:
• Sportuitrusting
• Fiets, surfplank, deltavlieger
• Medische bagage
• Huisdieren
• Overige bijzondere bagage

Meer informatie over bijzondere bagage en tarieven vindt u op de website van Transavia.

Medische attributen
Het vervoer van medische attributen, looprekken en krukken is gratis tot 15 kg.

Verboden bagage
Het is op Transavia vluchten niet toegestaan om scherpe en/of gevaarlijke goederen mee te nemen aan boord. De veiligheidsmaatregelen op de luchthaven zijn aangescherpt. Wij verzoeken u dringend om scherpe voorwerpen, zoals bijv. zakmessen, nagelschaartjes etc. niet in uw handbagage te stoppen, maar in uw koffer op te bergen.

Elektronica
Vanaf 1 mei mogen passagiers van transavia.com hun elektronische apparatuur aan boord tijdens de gehele vlucht gebruiken. Dit zorgt voor meer gemak voor passagiers. Wel moet apparatuur met een antennefunctie in flight-modus staan zolang de deuren gesloten zijn. De wijziging vloeit voort uit nieuwe aanbevelingen van de European Aviation Safety Agency (EASA). Het gaat om de volgende elektronische apparatuur: smartphones, tablets, e-readers, camera’s en kleine ‘handheld game consoles’. Grotere elektronische apparatuur, zoals een laptop, moet tijdens taxiën, take off en landing worden opgeborgen.

Vermiste of beschadigde bagage
Bij zoekgeraakte of beschadigde bagage dient de passagier dit direct bij aankomst aan te melden bij de afhandelaar van de luchtvaartmaatschappij op Amsterdam Luchthaven Schiphol of op de desbetreffende bestemming. De afhandelaar geeft u dan een bewijs van ontvangst. Zonder dit bewijs kan uw verzekeringsmaatschappij of de luchtvaartmaatschappij de eventuele claim afwijzen.

De vloot van transavia.com
Transavia heeft een moderne en milieuvriendelijke vloot die door de gespecialiseerde, eigen technische dienst continu in optimale staat wordt gehouden. De vloot van Transavia is heel jong: de vliegtuigen zijn gemiddeld vier jaar oud. Voor dit seizoen bestaat de vloot van Transavia uit toestellen van het type Boeing 737-700 en 737-800.

Boeing 737-700 Boeing 737-800
aantal 10 19
aantal stoelen 149 186
kruissnelheid ca. 925 km/h ca. 925 km/h
motoren CFM 56-7B24 CFM 56-7B27
vliegbereik ca. 5.400 km ca. 4.700 km
lengte 33,6 meter 39,5 meter
hoogte 12,5 meter 12,5 meter
spanwijdte 34,3 meter 34,4 meter
max. startgewicht 70.080 kg 79.000 kg
cockpitbemanning captain en first-officer captain en first-officer
cabinebemanning purser en 2 of 3 steward(s)essen purser en 3 of 4 steward(s)essen


Service aan boord
Transavia biedt een breed assortiment van dranken, broodjes, snacks (vanaf 2,5 uur vliegen ook warme snacks) tegen betaling.

Assortiment aan boord

Fit aan boord
Hieronder volgen enkele tips om ervoor te zorgen dat u zich aan boord fit blijft voelen:
• Drink meer dan gewoonlijk om uitdroging te voorkomen. Wees matig met cafeïne en alcohol.
• Kies voor lichte maaltijden.
• Doe oefeningen in uw stoel (zie hieronder).
• Loop, wanneer mogelijk, een stukje door de cabine.
• Houd tijdens het opstijgen en het landen kauwgom of snoep bij de hand om zo de druk op uw oren te verminderen.

Oefeningen aan boord
• Draaien met de enkels: til uw voeten van de vloer en maak met uw tenen een cirkel, waarbij u de ene voet met de klok mee en de andere tegen de klok in beweegt. Maak vervolgens cirkels in tegengestelde richting (15 seconden in elke richting).
• Voet strekken: plaats uw hakken op de vloer en breng uw tenen zo hoog mogelijk omhoog. Zet de voeten weer plat op de vloer. Til vervolgens uw hakken op terwijl u de ballen van uw voet op de vloer houdt (doe de oefening gedurende 30 seconden).
• Knie heffen: houd uw knie gebogen en til uw been op terwijl u uw dijspieren spant (10-15 keer per been).
• Draaien van de schouders: trek uw schouders op, draai ze in een vloeiende beweging naar voren, omlaag en weer terug.
• Armbuigingen: leg uw ellebogen op de armleuningen zodat uw handen naar voren wijzen en uw elleboog een hoek van 90 graden vormt. Beweeg uw handen om de beurt naar uw borst en weer terug (sets van 30 seconden).
• Knie naar borst: buig iets voorover. Vouw beide handen om uw knie en trek deze naar uw borst. Houd deze positie 15 seconden vast en laat de knie dan zakken (10 keer per been).
• Vooroverbuigen: plaats beide voeten op de vloer en trek uw onderbuik in. Buig langzaam voorover en ‘loop’ met uw vingers langs uw scheenbeen naar uw enkels. Houd deze positie 15 seconden vast en ga langzaam weer rechtop zitten.
• Bovenlichaam strekken: strek beide armen hoog boven uw hoofd. Pak met uw rechterhand uw linkerpols vast en trek deze rustig naar rechts. Houd deze positie 15 seconden vast en wissel dan van arm.
• Schouders strekken: pak met uw rechterhand uw linkerelleboog en trek uw uitgestrekte linkerarm rustig naar uw rechterschouder. Houd de positie 15 seconden vast en wissel dan van arm.
• Draaien van het hoofd: ontspan uw schouders, laat uw hoofd op uw rechterschouder zakken en draai uw hoofd naar voren en vervolgens naar uw linkerschouder. Houd elke positie 5 seconden vast (5 keer herhalen).

Meer informatie
U kunt voor meer informatie uiteraard ook www.transavia.com raadplegen.