Terug
Home > COVID-19 testresultaat

Informatie PCR test

Van 17 augustus t/m 31 augustus is het verplicht om een Engelstalig medisch certificaat bij u te hebben om aan te tonen dat u niet besmet bent met COVID-19. Het zogenoemde COVID-19 International Medical Certificate kunt u bemachtigen door een PCR test (coronatest) te ondergaan bij een door het RIVM goedgekeurde instantie. Dit certificaat ontvangt u alleen bij een negatief testresultaat, en mag hooguit 72 uur oud zijn. Hieraan zijn kosten verbonden, die verschillen per testlocatie. Vraag aan uw zorgverzekering of zij deze kosten vergoeden.

Vanaf 1 september 2020 is een negatieve PCR-test Covid-19 (coronatest) niet meer verplicht voor reizigers uit Nederland. Voor reizigers uit België blijft de negatieve PCR-test wel verplicht. Het PLF formulier blijft verplicht voor alle reizigers naar Griekenland.

Veelgestelde vragenWelke eisen stelt Griekenland aan de test en het certificaat?
De test moet maximaal 72 uur voor aankomst in Griekenland zijn afgenomen. Dit houdt in als u op maandag op vakantie gaat, u vrijdag een test moet laten doen (maximaal 72 uur voor aankomst in Griekenland). Het resultaat moet negatief zijn en dit dient schriftelijk te kunnen worden aangetoond. Het certificaat moet Engelstalig zijn. Wij adviseren reizigers de test 72 tot 48 uur voor aankomst in Griekenland af te laten nemen, om er zeker van te zijn dat u de verklaring op tijd ontvangt. Checkt u bij de door u gekozen testlocatie hoe en wanneer u de resultaten mag verwachten.

Wat zijn de kosten voor deze test?
De kosten verschillen per organisatie. Wellicht vergoed uw zorgverzekering (een deel van) deze kosten. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.

Waar kan ik de PCR-test af laten nemen?
U kunt zich op een groot aantal locaties in Nederland laten testen. Deze laboratoria zijn door het RIVM goedgekeurd. Zij zullen u een certificaat overhandigen. Wij hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet:

Vaccinaties op reis: € 139,- (uitslag binnen 36-72 uur, doorgaans na 36 uur)
Coronalab: € 149,95 (uitslag zelfde dag vóór 22:00 uur)
KLM Health Services: € 145,- (uitslag binnen 24-32 uur)
Travel Clinic Oost: € 149,50 (uitslag binnen 48 uur)
Ease Travel Clinic: € 134,50
Travel Doctor: € 149,95 (uitslag binnen 32 uur)
Travel Health Clinic: € 149,95 (uitslag binnen 48 uur)
Vaccinatiecentrum.nl: € 148,- (uitslag binnen 48 uur)
IHCH Den Haag: € 150,-

In de sommige ziekenhuizen kan er ook een test inclusief certificaat worden afgenomen. U kunt het dichstbijzijnde ziekenhuis raadplegen of zij deze test afnemen. Wij hebben er een aantal voor u opgezocht:
Radboudumc Nijmegen: ma-do € 131,50 - vr € 145,-
Travel Clinic Erasmus MC: € 95,-


Kan ik deze test bij de GGD laten afnemen?
Nee, de GGD geeft geen schriftelijke gezondheidsverklaring en test bovendien alleen bij klachten. Voor een test met een certificaat kunt u alleen terecht bij commerciële bedrijven.

Voor wie is de test verplicht?
De test is verplicht voor alle reizigers, inclusief kinderen. Kinderen die geboren zijn in 2011 of later, hoeven niet getest te worden.
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten