Terug
Home > COVID-19 testresultaat

Informatie PCR test

Veelgestelde vragenWelke eisen stelt Griekenland aan de test en het certificaat?
De test moet maximaal 72 uur voor aankomst in Griekenland zijn afgenomen. Dit houdt in als u op maandag op vakantie gaat, u vrijdag een test moet laten doen (maximaal 72 uur voor aankomst in Griekenland). Het resultaat moet negatief zijn en dit dient schriftelijk te kunnen worden aangetoond. Het certificaat moet Engelstalig zijn. Wij adviseren reizigers de test 72 tot 48 uur voor aankomst in Griekenland af te laten nemen, om er zeker van te zijn dat u de verklaring op tijd ontvangt. Checkt u bij de door u gekozen testlocatie hoe en wanneer u de resultaten mag verwachten.

Wat zijn de kosten voor deze test?
De kosten verschillen per organisatie. Wellicht vergoed uw zorgverzekering (een deel van) deze kosten. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.

Waar kan ik de PCR-test af laten nemen?
U kunt zich op een groot aantal locaties in Nederland laten testen. Deze laboratoria zijn door het RIVM goedgekeurd. Zij zullen u een certificaat overhandigen. Wij hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet: (aanbieders, prijzen, beschikbaarheid en reactietijd kan anders zijn). U draagt zelf de volledige verantwoordelijkheid om in het bezit te zijn van een certificaat.

Op de website https://coronavirustest.nu vindt u een grote hoeveelheid aanbieders van Coranvirustest aanbieders. Controleert u goed of u een geldig certificaat ontvangt in het Engels om te reizen.

Vaccinaties op reis: € 139,- (uitslag binnen 48 uur, doorgaans na 24 uur)
Coronalab: € 89,- (uitslag zelfde dag vóór 22:00 uur)
KLM Health Services: € 129,- (uitslag binnen 24-32 uur)
Travel Clinic Oost: € 149,50 (uitslag binnen 36-48 uur)
Ease Travel Clinic: € 135 (uitslag binnen 48 uur)
Travel Doctor: € 149,95 (uitslag de volgende dag na 21:00)
Travel Health Clinic: € 149,95 (uitslag binnen 24-48 uur)
Vaccinatiecentrum.nl: € 132,- (uitslag binnen 48 uur)
IHCH Den Haag: € 165,- (uitslag binnen 48 uur)

In de sommige ziekenhuizen kan er ook een test inclusief certificaat worden afgenomen. U kunt het dichstbijzijnde ziekenhuis raadplegen of zij deze test afnemen. Wij hebben er een aantal voor u opgezocht:
Radboudumc Nijmegen: ma-do € 142,50 - vr-zo € 168,50
Travel Clinic Erasmus MC: ma-do € 135,- - vr-zo € 140,-


Kan ik deze test bij de GGD laten afnemen?
Nee, de GGD geeft geen schriftelijke gezondheidsverklaring en test bovendien alleen bij klachten. Voor een test met een certificaat kunt u alleen terecht bij commerciële bedrijven.
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten