Overzicht autorondreizen
Home > Káti Állo> Autorondreizen> Autorondreis Peloponnesos vanaf Zakynthos

Autorondreis Peloponnesos vanaf Zakynthos

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis, ook wel Fly Drive genoemd, is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Een tocht langs de schatkamer van Griekenland is makkelijk te combineren met een verblijf op Zakynthos. U maakt een tocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de Peloponnesos en gaat vervolgens met de boot over naar Zakynthos waar u kunt genieten van de eilandsfeer na alle opgedane indrukken. Wij reserveren voor u de hotels langs onderstaande route. De overnachtingen zijn op basis van een tweepersoonskamer met douche en toilet, waarbij het ontbijt is inbegrepen.

 • Olympia
 • Olympia
 • Kalamata
 • Kalamata
 • Stoupa
 • Stoupa
 • Monemvasia
 • Monemvasia
 • Monemvasia
 • Mistras
 • Mistras
 • Mistras
 • Epidavros
 • Epidavros
 • Zakynthos
 • Zakynthos
/

Autorondreis Peloponnesos vanaf Zakynthos

Dag 1Aankomst op Zakynthos

Vandaag is de start van uw Fly Drive reis. U komt op aan op Zakynthos waar de door u gekozen huurauto voor u klaar staat.

Dag 2Zakynthos - Killini- Olympia

(Circa 70 kilometer)

Na het ontbijt gaat de tocht naar het vasteland, waar de boot aankomt in Killini. Circa zes kilometer ten zuiden van deze plaats ligt het mooiste kasteel van de Peloponnesos, Ilemoutsi Clairmont. Vervolgens gaat de route door naar Olympia. Hier vindt u de opgravingen van de tempel van Olympia. Hoofdgod Zeus kwam zo nu en dan naar Olympia om zich te laten aanbidden. Ook werden hier 3000 jaar geleden de eerste Olympische Spelen gehouden. In dit historische dorp heeft deze Fly Drive reis een hotel voor u gereserveerd.

Dag 3Olympia - Kalamata - Stoupa - Githion

(Circa 210 kilometer)

Vandaag vertrekt u in zuidoostelijke richting richting Kalamata. Kalamata is de hoofdstad van het departement Messinia en kent vele culturele bezienswaardigheden. Vanaf Kalamata rijdt u door naar het sfeervolle dorp Stoupa met zijn gezellige boulevard met tavernes en terrassen. We eindigen deze dag in Githion, een sfeervol en rustig kustplaatsje.

Dag 4Githion- Monemvasia

(Circa 65 kilometer)

Vanuit Githion vertrekt u in oostelijke richting naar Monemvasia, dat ooit een Byzantijns en Venetiaans handelsbolwerk was. Dit oude dorp is gebouwd op een rotseiland en wordt ook wel ‘het Gibraltar van het oosten’ genoemd. Het dorp is een echte bezienswaardigheid in dit gebied van de Peloponnesos. U overnacht in Monemvasia.

Dag 5Monemvasia - Mistras - Nafplion

(Circa 190 kilometer)

Op dag vijf van uw Fly Drive reis vertrekt u vanuit Monemvasia u richting Mistras. Met zijn vele gerestaureerde kerken en kloosters, paleizen, ruïnes, vervallen huizen, poorten en stegen is Mistras een groot openluchtmuseum van middeleeuwse, Byzantijnse architectuur, schilder- en beeldhouwkunst. Vanuit Mistras rijdt u door naar Nafplion, een stad die vol staat met bijzondere bezienswaardigheden.

Dag 6Nafplion- Epidavros- Loutraki

(Circa 80 kilometer)

Vanaf Nafplion rijdt u naar Epidavros. Hier zijn veel historische bezienswaardigheden, maar bovenal is de sfeer zeer aangenaam. De vele, gezellige terrasjes en (vis)tavernes in smalle straatjes, die als een labyrint door de stad heenlopen, zijn zeer uitnodigend. Epidavros is beroemd om zijn openluchttheater. Dit wonder van akoestisch vernuft mag niemand missen. Het is 2200 jaar geleden gebouwd. Het bood plaats aan 12.000 personen die allemaal zelfs de gefluisterde woorden van het toneel konden verstaan. Tegenwoordig wordt er ’s zomers nog steeds een aantal voorstellingen en optredens gehouden. U overnacht in Loutraki.

Dag 7Loutraki- Langadia

(Circa 140 kilometer)

Vandaag gaat u naar Langadia. Dit is een arcadisch bergdorp dat tegen de heuvels is gebouwd met een prachtig uitzicht over het dal. In dit dorp brengt u tevens de nacht door.

Dag 8Langadia - Killini - Zakynthos

(Circa 120 kilometer)

Op de laatste dag uw Fly Drive reis gaat u terug naar Zakynthos om daar alle indrukken te verwerken van deze mooie tocht langs de schatkamer van Griekenland.

Autorondreis
20 apr t/m 14 jul
15 jul t/m 31 aug
1 sep t/m 12 okt
Standaard
€ 769
€ 814
€ 769
Premium
€ 944
€ 989
€ 944
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Wilt u deze autorondreis maken?

Onze autorondreizen zijn een voorstel waarin wij van mening zijn dat u in een redelijk korte tijd, veel kunt zien. Wij maken graag aanpassingen naar uw eigen wens in de route. U kunt kiezen uit twee soorten hotels; standaard of premium categorie. Boekt u de categorie standaard dan kiest u voor overnachtingen in hotels in de eenvoudige middenklasse. Er is ook een mogelijkheid om te kiezen voor categorie premium dan kiest u voor overnachtingen in hotels in de betere middenklasse. Indien u kiest voor de premium klasse hotels, dan kan het zijn dat de route iets moet worden aangepast. Zo kan het zijn dat Langadia wordt vervangen door een van de andere Arcadische dorpen Dimitsana. Loutraki wordt dan vervangen door Nafplion. De genoemde prijzen zijn op basis van een A categorie auto (Citroen C1 of soortgelijk). Het is mogelijk om de autorondreis met een hogere categorie auto te maken; B categorie (Suzuki Celerio of soortgelijk) voor € 21 (ls) en € 28 (hs) totaal per week, of in een C categorie (Nissan Note of soortgelijk) voor € 49 (ls) en € 49 (hs) totaal per week. Als u de aanvraag instuurt, kunt u aangeven welke categorie auto en welk soort hotels uw voorkeur hebben. Wij nemen na aanvraag zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aanvragen

Algemene voorwaarden autorondreis

• Per boeking worden € 30,- boekingskosten in rekening gebracht.
• Prijs per persoon inclusief vlucht, autohuur en overnachtingen in tweepersoonskamers inclusief ontbijt.
• Voor voorwaarden autohuur zie autohuur Zakynthos.
• Programma autorondreis, routes en overnachtingen zijn onder voorbehoud.
• Verlenging in een van onze vakantiewoningen is mogelijk. autorondreis, routes en overnachtingen zijn onder voorbehoud.
• Prijzen andere combinaties (aantal personen, soort of aantal kamers, type auto) op aanvraag.
• Bovenstaande prijzen zijn exclusief de bootovertocht.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord