Olijven plukken op Zuid-Kreta

Data en prijzen van de olijvenreis naar Pilion in (november) 2017 zullen later bekend gemaakt worden.

Wilt u op de hoogte gehouden worden zodra data en tijden bekend zijn, laat ons dit weten via het contactformulier.

De olijvenreis is inclusief:
Vlucht van Amsterdam naar Athene v.v.
Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag inbegrepen
20 kg ruimbagage en 10 kg handbagage
Binnenlandse vlucht van Athene naar Heraklion v.v. inclusief bagage
Verblijf op basis van 2 personen (logies) in een studio van Huize Anemoni of een app. van Huize Anemos
Activiteiten volgens programma, inclusief transfer v.v.
Picknick op het veld (dag 3) en afsluitend diner (dag 6)

1

Aankomst

Na aankomst op de luchthaven van Heraklion brengt de bus u naar Plakias voor een verblijf in Huize Anemoni en Huize Anemos. De rest van de dag kunt u naar eigen idee doorbrengen. Wellicht een korte wandeling of een bezoek aan de kade van Plakias. Uiteraard vertellen wij u deze dag de plannen voor de rest van de week.

2

Door olijfgaarden en langs een kazani

Vandaag maken we een wandeling langs en door de olijfgaarden in de omgeving van Plakias. Tijdens deze wandeling krijgt u uitleg over de omgeving, de olijfbomen en de verschillende manieren van oogsten. Deze dag is een voorbereiding op de olijvenpluk, waarmee we morgen gaan beginnen. Tevens brengen we een bezoek aan de wijndistilleerderij van de familie Zouberákis, waar wijn op traditionele en biologische manier geproduceerd wordt. Uiteraard is het de bedoeling dat we ook een glaasje proeven.

Verder zullen we een kazani oftewel een rakistokerij bezoeken. Raki, op Kreta tsikoudia genaamd, wordt gestookt van de most die ontstaat uit het overblijfsel van de druiven waarmee de wijn eerder al gemaakt is. De most heeft ongeveer een maand nodig om te gisten, waarna het naar de distilleerderij gaat. De distillatie duurt ongeveer 3 uur. We zullen in Sellia het hele distillatieproces zien onder het genot van een hapje en natuurlijk proeven we de eerste raki die ‘protoraki’ genoemd wordt. Leest u hier meer over de kazani en ga ook mee met Savvas, die op Kreta een kazani heeft bijgewoond.

3

De pluk

Vandaag gaan we samen olijven plukken in Sellia. We zullen netten uitspreiden onder de bomen waarna we de olijven uit de bomen zullen ´slaan´. De olijven worden daarna verzameld in zakken en op de auto geladen. Onze lunch is de gebruikelijke picknick (inclusief) op het veld. Na de oogst brengen we de olijven naar de fabriek waar we het proces van olijf tot olijfolie kunnen volgen.

4

Dagje Rethymnon

De ochtend doen we rustig aan en kunnen we bijkomen van het werk van gisteren. In de middag brengen we een bezoek aan de stad Rethymnon. Hier maken we een wandeling door de prachtige oude binnenstad waarna we zullen neerstrijken bij een van de vele ‘rakádika’. In deze cafeetjes in de binnenstad zullen we genieten van live muziek en de heerlijke mezedes (kleine gerechtjes).

5

Argiroupoli

Het zou zonde zijn om niet wat van Kreta te zien tijdens uw bezoek. Daarom brengen we vandaag een bezoek aan het waterrijke dorp Argiroupoli. Hier zullen we een wandeling maken door de de avocadovelden en de omringende natuur. In deze plaats worden verschillende verzorgingsproducten gemaakt van de avocado. Onze wandeling gaat van Argiroúpoli naar het oude Lappa, waar restanten zijn uit de Minoïsche en Romeinse tijd, zoals een poort, vloermozaïeken en enkele graftombes. In Argiroúpoli gebruiken we de lunch in een taverne (exclusief).

6

Plukken en proeven

Onze plukactie is nog niet voltooid. Dus ook vandaag zullen we nog aan de slag gaan voor een geslaagde oogst. Na het plukken bereiden we samen de avondmaaltijd (inclusief), uiteraard met gebruik van de olijfolie als belangrijkste ingrediënt. Ook de bekende feta kaas uit Sellia zal zeker niet ontbreken. Deze halen we bij de plaatselijke kaasmakerij.

7

Vertrek

Na deze bijzondere week vertrekt u vandaag weer met de transferbus richting Heraklion voor de vlucht via Athene naar Amsterdam. De route gunt u nog een laatste blik op Kreta en wordt het tijd om langzaam afscheid te nemen.

Wilt u deze unieke reis meemaken? Belt u dan voor meer informatie of om te boeken met 024 642 48 48.
Of vul direct het reserveringsverzoek in. Vol is vol.

Wij berekenen € 30,- administratiekosten per boeking. De verplichte bijdrage voor het Calamiteitenfonds bedraagt € 2,50 per boeking (max. 9 personen). Minimum deelname 8 personen, maximum deelname 18 personen.

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid Akkoord