Wandelen door Athene

Athene heeft zoveel te doen en te beleven dat het al gaat duizelen bij de gedachte wat eerst te gaan zien.

Ontdek Athene

Deze wandeling is de manier om de stad echt te leren kennen. U komt langs een aantal bekende bezienswaardigheden, maar de nadruk ligt op het ontdekken van de verborgen pareltjes van de stad.

Een lokale, Nederlandstalige gids vertelt u verhalen en anekdotes over het leven in het hedendaagse én het antieke Athene. U maakt kennis met bijzondere locals, komt langs moderne streetart, oude tempels, rijkversierde Byzantijnse kerkjes en loopt door sfeervolle buurten. Zo leert u het echte Athene kennen. Natuurlijk stoppen we onderweg bij een van die gezellige terrasjes om even uit te rusten en om te genieten van een echte Griekse koffie met traditionele lekkernijen.

Het ene moment ervaart u de hectiek van een mediterrane markt en het volgende moment waant u zich op een Grieks eiland als u tussen de kleine witte huisjes in de schilderachtige wijk Anafiotika loopt. Het antieke Athene komt tot leven bij een bezoek aan de gevangenis van Socrates of op de Pnyx, de plek waar 2500 jaar geleden de democratie is ontstaan. Vanaf dit historische punt geniet u ook van een onvergetelijk uitzicht op de Akropolis. Het hedendaagse Athene ervaart u in de hippe wijk Psiri, waar menig gebouw versierd is met streetart, of in het levendige Monastiraki met z’n vele tweedehands winkeltjes. Na deze wandeling bent u een beetje wegwijs in deze cosmopolitische stad en krijgt u tips wat u op eigen gelegenheid nog kunt gaan ontdekken.

- Dagelijks, start 09.00 uur, vanaf Monastiraki (centrum), duur 3 uur
- Prijs: € 25,-/kinderen tot 16 jaar €10,-
- Inclusief: Koffie met iets lekkers, lokale Nederlandstalige begeleiding

Proef Athene

Een culinaire wandeling in Athene is een feest voor de zintuigen. Maak kennis met een scala aan Griekse specialiteiten en proef van al die verschillende lekkernijen. Van stroperige verse loukoumades met Griekse honing tot verrassende kazen en lokale likeuren.

Deze wandeling neemt u mee naar traditionele speciaalzaken. Zo komt u op de centrale markt, het kloppende hart van Athene en een spektakel van kleuren, geuren en schreeuwende marktkooplieden. In het zwarte geklede omaatjes tot de koks van sterrenrestaurants doen hier hun inkopen.

U maakt kennis met verschillende soorten olijven bij de oudste olijvenwinkel van Athene. Proeft romige Griekse yoghurt bij een zuivelwinkeltje dat al sinds de jaren 30 bestaat, leert dat er nog veel meer Griekse kazen zijn dan feta alleen en proeft het verschil tussen ouzo en raki. Ook proeft u de lekkerste specialiteiten bij de bekendste delicatessenzaak van Athene. U wordt wegwijs gemaakt in de vele culinaire Griekse gewoontes en maakt kennis met de speciale gerechten die verbonden zijn met specifieke feestdagen en gebeurtenissen. Deze tour is ook geschikt voor vegetariërs.
Deze tour is uit te breiden met een wijnproeverij in een hippe wijnbar.

- Maandag t/m zaterdag, start 12.15 uur, vanaf Monastiraki (centrum), duur 3 uur
- Prijs: € 40,-/kinderen tot 16 jaar € 25,-. Toeslag wijnproeverij €15,- p.p.
- Inclusief: Nederlandstalige gids en al het eten en drinken

Avondwandeling met zonsondergang

Tijdens deze wandeling, die in de vroege avond plaats vindt, ziet u Athene op haar mooist. Op dit tijdstip geeft de zachte avondzon de stad een magische glans.

De avondwandeling gaat door nauwe straatjes en langs verborgen terrassen waar de Grieken genieten van hun avondkoffie. U komt langs oude tempels, waarbij de zon een gouden gloed heeft getoverd over het witte marmer. U gaat naar een uitzichtpunt vanaf waar u een schitterend uitzicht heeft over Athene, de haven van Piraeus, de kustlijn en het historische eiland Salamina. Vanaf één van de heuvels rondom de Akropolis ziet u de zonsondergang. Tijdens de wandeling krijgt u een glas wijn, tsipouro of fris geserveerd op een bijzondere plek.

De wandeling kan worden uitgebreid met een mezedakia-diner, mezedakia zijn Griekse tapas. Na afloop van de wandeling gaan we naar een typisch Atheense taverne, waar de Grieken zelf komen. Het diner wordt geserveerd op de Griekse manier, alle gerechten worden op het midden van de tafel gezet en deze worden gedeeld met de tafelgenoten.

- Dagelijks, start tussen 16.00 en 18.00 uur (afhankelijk van het seizoen), vanaf Monastiraki (centrum), duur 2 uur
- Prijs: € 19,-/kinderen tot 16 jaar € 9,-. Toeslag Mezedakia-diner € 19,-/ kinderen tot 16 jaar € 16,- p.p. (inclusief 1 consumptie)
- Inclusief: Glas wijn, tsipouro of fris, enthousiaste Nederlandstalige begeleiding

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten