Wandelen op Kythira

In samenwerking met Kithira Travel hebben wij voor u een wandelarrangement samengesteld. Zo maakt u op een bijzondere wijze kennis met de mooie natuur en authentieke dorpen van dit veelzijdige eiland. Een Engelssprekende gids zal u tijdens deze wandelingen begeleiden.

/

Wandelen op Kythira

Dag 1 | VrijdagKaravas – vuurtoren Moudari – Platia Ammos

Vandaag starten we de wandeling in het noorden van Kythira in het dorp Karavas. We dalen af in de waterrijke groene vallei bij de waterbron Amir Ali en vervolgen de route via de noordkust naar de vuurtoren van Moudari. Onderweg wordt u getrakteerd op prachtige uitzichten over zee en de Peloponnesos. De wandeling eindigt in het kleine vissersdorpje Platia Ammos.
Hoogteverschil: 5 m – 155 m
Wandeluren: 4,5

Dag 2 | ZondagAroniadika – Paleochora – Potamos

De route start vandaag in Aroniadika. Via oude ezelspaden ‘monopathia’ lopen we door diverse historische dorpjes met mooie kerkjes en ruïnes. Onderweg passeren we ook het kleine klooster Osios of Agios Theodorus en bezoeken we de indrukwekkende ruïnestad Paleochora. De wandeling eindigt in het levendige dorp Potamos waar op zondag een boerenmarkt is.
Hoogteverschil: 180 m – 360 m
Wandeluren: 4,5

Dag 3 | MaandagMitata – Paliopoli

Vandaag starten we in Mitata in het binnenland van Kythira. Het dorpje is schitterend gelegen aan de rand van een bergkloof en groene vallei. Vanuit Mitata via Mavri Spilia (de zwarte grot) lopen we naar de oostkust. De wandeling eindigt in het dorp Paliopoli waar in de klassieke oudheid de haven van Kythira lag, Skandia genaamd, en naar de rotsplateau met de naam ‘Afrodite’s bad’. De plek waar volgens de Griekse Mythologie de Godin Aphrodite is geboren.
Hoogteverschil: 10 m – 130 m
Wandeluren: 5

Dag 4 | WoensdagKalamos – grot van Agia Sofia – Kapsali – Chora

De route van vandaag voert u via een prachtige vallei langs de in een bergkloof gelegen indrukwekkende kerkgrot Agia Sophia. Vanaf daar dalen we vervolgens verder af richting het kleine badplaatsje Kapsali. Een dorp met veel veel historische gebouwen uit de Engelse periode. De wandeling eindigt op de meest zuidelijke punt van het eiland, de hoofdstad Chora. Een prachtig stadje met vele witte huisjes, smalle steegjes en scheve trappen, talloze kerkjes, adembenemende uitzichten en het Venetiaanse kasteel.
Hoogteverschil: 10 m – 140 m
Wandeluren: 5

Per persoon
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement op Kythira boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Algemene voorwaarden wandelen

• Begeleiding door ervaren, Engelstalige gids.
• Prijs per persoon inclusief 4 wandeldagen met vervoer vanuit Agia Pelagia naar het beginpunt van de wandeling en terug.
• Minimum deelname 6, maximum 15 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van de reis geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord