Terug
Home > Voorwaarden corona-voucher

Voorwaarden coronavoucher

Naar aanleiding van de uitzonderlijke situatie die is ontstaan als gevolg van het coronavirus/COVID-19 is uw reis geannuleerd en ontvangt u een coronavoucher op uw naam. Deze voorwaarden zijn van toepassing op de coronavoucher uitgegeven door Ross Holidays, gevestigd Wilhelminalaan 2b, 6641 DG Beuningen.

Artikel 1.
De coronavoucher wordt enkel verstrekt aan de hoofdboeker van de als gevolg van de coronavirus/COVID-19 geannuleerde reis en de waarde van de coronavoucher stemt overeen met het door u reeds betaalde bedrag voor deze boeking.

Artikel 2.
Deze coronavoucher valt conform het SGR bestuursbesluit d.d. 16 maart 2020 onder dekking van de garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Deze garantieregeling én het coronavoucherbesluit kunt u vinden op sgr.nl. Losse vliegtickets vallen niet onder de garantieregeling van SGR. SGR kan dus nooit uitkeringen doen aan klanten die alleen een vliegticket hebben geboekt.

Artikel 3.
De aan u verstrekte coronavoucher is van toepassing op pakketreizen van Ross Holidays. Uw nieuwe vakantie hoeft niet naar dezelfde bestemming of accommodatie te zijn als de ten gevolge van de coronavirus/COVID-19 geannuleerde reis. Wanneer de reissom van de nieuwe reis hoger uitvalt, betaalt u de meerkosten. Als de reissom van de nieuw geboekte vakantie lager uitvalt dan de waarde van de coronavoucher, blijft het resterende bedrag op de voucher staan.

Artikel 4.
De coronavoucher is op naam gesteld. Slechts de hoofdboeker van de als gevolg van het coronavirus/COVID-19 geannuleerde reis is gerechtigd de coronavoucher te besteden aan een nieuwe boeking voor zichzelf of voor een ander. De coronavoucher is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar aan een derde, behalve aan SGR ingevolge artikel 8 van de garantieregeling SGR.

Artikel 5.
De coronavoucher kan tot uiterlijk 1 jaar na de datum van uitgifte zoals vermeld op de coronavoucher worden ingewisseld. De vertrekdatum van de nieuwe vakantie mag later zijn, echter uiterlijk binnen seizoen 2021.

Artikel 6.
Wij bieden de mogelijkheid om de voucher in te wisselen als een betaling op een eventueel later in 2020 reeds geplande vakantie met Ross Holidays.

Artikel 7.
De dekking van het SGR is beperkt tot de reissom zoals omschreven in de SGR-garantieregeling. Onder meer de kosten voor bagage, een reisverzekering en/of een annuleringsverzekering vallen niet onder de SGR dekking, maar maken wel onderdeel uit van de waarde van de coronavoucher.

Artikel 8.
De gegevens op uw persoonlijke coronavoucher zoals bekend bij én uitgegeven door Ross Holidays zijn leidend.

Artikel 9.
De coronavoucher wordt alleen uitgegeven voor reizen geannuleerd als gevolg van het coronavirus/COVID-19.

Artikel 10.
De reisorganisatie behoudt zich het recht voor deze voorwaarden op elk moment te wijzigen. Indien een van de artikelen in deze voorwaarden ongeldig wordt verklaard, blijven de overige artikelen onverkort van toepassing. Aan kennelijke fouten kunnen geen rechten worden ontleend.

Hoe maak ik een nieuwe boeking?


U kunt telefonisch of via mail een nieuwe boeking maken bij ons team. U geeft daarbij aan dat u beschikt over een voucher en vermeldt de unieke coronavouchercode. U kunt uiteraard ook online een nieuwe vakantie boeken uit ons aanbod. Bij stap 3 van het reserveringsproces vult u in het veld ‘opmerkingen’ uw vouchernummer in. Vervolgens nemen wij telefonisch contact met u op om de boeking met u door te nemen, zoals u van ons gewend bent. De verwerking van de waarde van de voucher ziet u terug op de boekingsbevestiging/nota.

Neem contact op
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten