Ross Holidays
Meer over Winterwandelen

Winterwandelen in Pílion

Houdt u van wandelen en wilt u Pilion ook eens in de winter ervaren? Dan is dit de ultieme gelegenheid. Wij hebben in samenwerking met ons kantoor Atropa Travel een unieke reis samengesteld met diverse wandelingen onder begeleiding van een ervaren, Engelstalige wandelgids. Uiteraard is er de hele reis Nederlandstalige begeleiding zodat u kennis kunt maken met het Griekse leven in alle facetten.

Verblijf in Huize Kamélia, Kalá Nerá, 7 dagen,

Prijs € 799,- p.p. (bij tweepersoonsbezetting)

Inclusief:

  • Vlucht van Amsterdam naar Athene v.v.
  • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
  • 20 kg ruimbagage en 10 kg handbagage
  • Transfer van Athene naar Pílion v.v. per touringcar
  • Verblijf in een studio op basis van 2 personen in Huize Kamélia (logies)
  • Activiteiten en maaltijden volgens programma inclusief transfer v.v.
  • Eenpersoons toeslag  € 150,-
makrinitsa P1070934

Dag 1 Aankomst en transfer per touringcar naar Pilion

 

Dag 2 Wandeling

Vandaag staat een wandeling op het programma die start in Drakia, een mooi dorp tegen de berghelling. Door de bosrijke omgeving vervolgen we ons pad richting Agios Lavrentios waar zich een fraai klooster bevindt. Via Agios Vlassios dalen we de hellingen af om te eindigen in Ano Lechonia dat tevens het eindstation is van het stoomtreintje van Pilion. In de middag zullen we een bezoek brengen aan het olijfoliemuseum dat gevestigd is in een gerestaureerd pand uit 1924. In de avond zal Maria voor u een traditionele maaltijd bereiden.

Dag 3 Pílion tocht

BOLOS9PIL002Het zou jammer zijn om niet een tocht over het schiereiland te maken en een bezoek te brengen aan de mooie bergdorpen. De omgeving is groen en rijk aan watervallen en de kleurenpracht is schitterend. We bezoeken onder andere Makrinitsa, Portaria en Tsagarada en u zult getrakteerd worden op prachtige panorama’s.

 

Dag 4 Metéora wandeling

Meteora 55pDe tocht die vandaag op het programma staat is zeker bijzonder te noemen. Na een rit door de ‘graanschuur’ van Griekenland komen we bij het spectaculaire natuurwonder Meteora. Kloosters zijn ooit door monniken gebouwd op de hoge rotszuilen die door weer en wind zijn gevormd. Tevens maken we hier een wandeling en kunt u de kloosters van alle kanten aanschouwen. Na terugkomst zal Maria voor u wederom een traditionele maaltijd bereiden.

 

Dag 5 Wandeling Olympos

De berg der bergen wacht op uw bezoek. We gaan met de touringcar richting Litochoro en zullen de berg van de goden gaan beklimmen. Uiteraard is de top te hoog gegrepen en afhankelijk van de groep zullen we de uitdaging aangaan. Onze ervaren gids zal u er alles over vertellen.

 

Dag 6 Volos en zijn tsipouradika

20140216_141433In de ochtend brengen we een bezoek aan Vizitsa waar de dames van de coöperatie u zullen leren hoe de glyko tou koutaliou, een zoetigheid voor bij de koffie, te maken. Vervolgens gaan we richting Volos waar we een stadswandeling maken en tevens een bezoek zullen brengen aan het archeologisch museum. De tocht sluiten we af in een van de tsipouradika waar u kennis zult maken met het fenomeen tsipouro en de bijbehorende mezedes.

Dag 7 transfer voor de terugreis naar Nederland

Helaas is het tijd geworden om afscheid te nemen van Griekenland. Met de touringcar gaan we terug naar Athene vanwaar de vlucht naar Amsterdam vertrekt.

Vorig jaar februari reisde marketingmanager Conny Baltzer af naar Pílion. Lees hier haar verhaal over een zondag in februari op Pílion.

Reserveringsverzoek