Terug naar Lefkas
Home > Lefkas > De dorpen van Lefkas

De dorpen van Lefkas

Het groene Lefkas heeft haar nostalgische sfeer goed bewaard, wat terug te zien is in de karakteristieke dorpen. Van gezellige havenplaatsen, levendige vissersdorpen tot de kleine dorpjes in de heuvels waar de ezel nog als vervoermiddel dient, Lefkas heeft het allemaal!

Nidri

Het kustplaatsje Nidri ligt in het oosten van Lefkas. De hoofdstad Lefkas-stad ligt op een kleine 17 kilometer. Nidri is sfeervol, levendig en kleurrijk wat maakt dat het een geliefde bestemming is op Lefkas. Nidri is omgeven door fantastisch natuurschoon. Verscholen achter de groene heuvels ligt aan een afgesloten baai het oorspronkelijke vissersdorp Nidri. Deze afgesloten baai maakt dat Nidri populair is onder zeilers. In de zomermaanden zult u dan ook veel boten in de baai zien dobberen. Het strand in de baai van Nidri bestaat uit fijne kiezels en daarnaast zorgen de bomen voor de nodige schaduw. Aan het strand grenst een levendige boulevard waar veel souvenirwinkels te vinden zijn. Deze worden afgewisseld met tavernes en barretjes allen met prachtig uitzicht over de haven en de baai.

In de nabije omgeving van Nidri zijn ook genoeg andere stranden te vinden waar u kunt genieten van zon, zee en strand. Op kleine rijafstand van Nidri liggen de stranden van Egremni en Porto Katsiki. In de zomermaanden kunt u ook een bootje huren in de baai van Nidri en een excursie maken naar de eilanden voor de kust; Scorpios en Meganissi. Met veel geluk kunt u tijdens deze tocht dolfijnen spotten.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten