Waar wilt u naar toe?
Hoeveel dagen?
Welke maand?
Toon vakanties
Wis filters
Geselecteerd
Chios
15 dagen
Welke dag wilt u vertrekken?
Plaats
Faciliteiten
Afstand tot strand
Afstand tot centrum

Onze Chios specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Vakantie Chios

Ik vroeg wat vrienden uit Athene wat ze van Chios vonden. Je moet er van houden, hebben ze gezegd. Een eiland met karakter, een sterk karakter. Van plaatsen met karakter hou je, of je houdt er niet van. Ik wist dat er op dit eiland weinig belangstelling voor toerisme was. Juist daarom, dacht ik, zou zo’n bestemming zonder twijfel bij ons passen.

Toen ik daar was ben ik onder de indruk geraakt van de sfeer van de middeleeuwse dorpen in het zuiden en de wilde natuur van het noorden. In Kámbos ga je terug in de tijd. Dit eiland is beslist niet toeristisch en dat zal ook zo blijven. Het eiland van de mastiek, de jasmijn en de bedwelmende geuren, het eiland met de tuinen en de sinaasappelboomgaarden, het mooie eiland met de stenen villa’s en de met kiezels geplaveide patio’s, met de unieke middeleeuwse dorpen, de veelvoud aan kastelen en de bijzondere mastiekbomen van Chios. Er is geen tweede eiland zoals Chios in de Egeïsche Zee. Het milde klimaat met aangename zomers, de pure natuur met zowel vriendelijke als ruige landschappen en het kristalheldere water van de Egeïsche zee met de daaraan grenzende havenplaatsen zorgen tezamen voor een veelzijdige vakantie bestemming in Griekenland.

Vakanties op Chios

8 gevonden vakanties

Beleef Chios 360 graden

Bezienswaardigheden

Chios kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk

Stranden

Chios kent stranden en pittoreske baaien, waar fijn zand en kiezels elkaar afwisselen. Deze prachtige stranden liggen verdeeld over het hele eiland. Sommige stranden zijn wat bekender, waar anderen je het idee geven alleen op de wereld te zijn.

Bekijk

Dorpen

Chios kent gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk

Wandelen

Chios kent een prachtige natuur die zich uitstekend leent voor een wandeling. Griekenland kent vele hoogteverschillen, dus een goede conditie en stevig schoeisel zijn aan te raden.

Bekijk

Autorondreis

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Bekijk

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk

Excursies

Om uw verblijf op Chios nog aangenamer te maken, biedt Ross Holidays in samenwerking met onze agent excursies aan. U bezoekt unieke plaatsen, waar niet iedereen zomaar terecht komt. Graag geven wij u alvast wat informatie over het aanbod.

Bekijk
/bestemmingen/Chios/fotos-van-gasten
/bestemmingen/Chios/interactieve-kaart

Over Chios

Men zegt wel dat er geen tweede eiland in de Egeïsche Zee bestaat zoals Chios. Hierbij doelend op de grote variatie in zowel de natuur, als de architectuur van de dorpen.

Geschiedenis

De geschiedenis van Chios

Het eiland Chios was al in de steentijd zeer in trek door het milde klimaat en de vruchtbare bodem. Men ontdekte de eerste sporen van bewoning uit omstreeks 3000 v.Chr. in de streek Ágios Gálas aan de noordwest zijde. Meer recentelijke vondsten dateren uit de vroeg Griekse periode vanaf 2600 v.Chr. in het zuiden van Chios bij Emborió. Daar werd geometrisch en archaïsch keramiek van uitstekende kwaliteit gevonden.

Lokale gerechten

Recepten van Chios

De Griekse keuken is een traditioneel mediterrane en zeer geliefde keuken in Nederland. Iedere Griekse bestemming heeft zijn eigen lokale gerechten, zo ook Chios. Wilt u thuis ook van de Chiotische keuken genieten om alvast in de vakantiestemming te komen? Dan kunt u aan de hand van onderstaande drie recepten zelf de handen uit de mouwen steken. Eet smakelijk!

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid Akkoord