Vakantie Thassos Griekenland

Seizoen 2014 startte met 19 bestemmingen in het aanbod met de beste weg naar Griekenland. Maar nadat de brochures waren gepland, kwam er een nieuwe afslag op mijn pad.

Het eiland Thassos was al vaker ter sprake gekomen in ons team, maar tot op heden nog niet tot een vakantiebestemming gerealiseerd. Maar 19 is ook maar 19. Dus waarom niet afronden naar 20. En zo werd Thassos een feit! Tevens bijzonder om te combineren met een autorondreis door het noorden van Griekenland.

Meer informatie over Thassos

Bezienswaardigheden

Thassos kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk
Bezienswaardigheden op Thassos

Dorpen

Thassos kent vele gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk
dorpen-op-thassos.jpg

Wandelen

Thassos kent een prachtige natuur die zich uitstekend leent voor een wandeling. Griekenland kent vele hoogteverschillen, dus een goede conditie en stevig schoeisel zijn aan te raden.

Bekijk
Wandelen op Thassos

Autorondreis

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Bekijk
Autorondreis op Thassos
/bestemmingen/thassos/fotos-van-gasten
/bestemmingen/thassos/interactieve-kaart
/bestemmingen/thassos/geschiedenis
/bestemmingen/thassos/lokale-gerechten

Het eiland Thassos beschikt over maar liefst 95 kilometer kustlijn, volop bezaaid met de mooiste stranden en kristalheldere baaien. Het bergachtige binnenland daagt enthousiastelingen uit voor een fraaie wandeling. De zon zorgt voor een nog mooier kleurcontrast van de groene bergen en de helderblauwe zee, gescheiden door goudgele stranden.

Het eiland is gelegen in de golf van Kavála, in het noordelijke deel van de Egeïsche Zee. De nauwe zeestraat beslaat slechts 8 kilometer en het eiland is dan ook alleen bereikbaar via een korte boottocht vanuit Kavála of Keramotí. Een langzame toenadering per boot laat het eiland bij aankomst langzaam bij u binnenkomen. De eerste aanblik zal een onuitwisbare indruk achterlaten op uw netvlies. De regelmatige verbindingen zetten u in slechts 40 minuten over het water.

Dat Thassos ook wel het Groene Eiland wordt genoemd zal velen niet verbazen. Plusminus 380 km² bergachtig landschap, omzoomd door fraaie stranden en een nog mooiere, helderblauwe zee zorgen voor contrasten die met een pen haast niet te beschrijven zijn. Alleen het oog kan dergelijke taferelen registreren. Het eiland wordt gedomineerd door de berg Ypsarion (1208 m) die naar alle kanten uitloopt in zee, soms glooiend en anderzijds plots in zee afgekapt. Op enkele plaatsen toppen nog wat punten de lucht in, maar Ypsarion blijft de machtigste. De hellingen laten zich overigens uitstekend ontdekken. Er is een uitgebreid padennetwerk dat vele bezoekers uitdaagt voor een tocht.

Prachtige stranden zijn er op Thassos in overvloed. Bijna geen baai doet het zonder en het kristalheldere water zorgt voor de rest van het idyllische plaatje. De authentieke dorpen liggen veelal tegen de groene uitlopers van het gebergte geplakt, terwijl de zogenaamde skála’s zich aan zee bevinden. Deze waren in oorsprong gesticht als de havenplaats van de hoger gelegen dorpen, om deze van goederen te kunnen voorzien. Een rondweg om het eiland verbindt de skála’s met elkaar, waar het steeds mogelijk, en zeker ook de moeite waard, is om de afslag richting het oude dorp te nemen.

De hellingen zijn rijkelijk begroeid met verschillende soorten bomen, variërend van pijnbomen en parasoldennen in de hogere delen tot eiken en platanen halverwege de hellingen en olijf- en fruitbomen in de dalen. Kenmerkend voor Thassos is de zogenaamde macchia, een ondoordringbaar, typisch mediterraan struikgewas, hier veelal bestaande uit aardbeien- en bremstruiken. Deze laatste zorgen tijdens de bloeiperiode niet alleen voor een prachtige gele gloed over het groene landschap, maar ook voor een bedwelmend zoete geur. Niet verwonderlijk dat Thassos bekend staat vanwege de honingproductie. De bijen hebben hier een rijke keur aan bloemen om hun nectar te verzamelen. Ook kruiden als tijm en salie worden vaak als basis gekozen en geven een heerlijke honing als resultaat. Laat u de kans zeker niet voorbij gaan om ergens langs de weg een pot te kopen bij een van de kraampjes.

Beleef Thassos 360 graden

Deel met vrienden of reisgenoten