Waar wilt u naar toe?
Hoeveel dagen?
Welke maand?
Toon vakanties
Wis filters
Geselecteerd
Thassos
15 dagen
Welke dag wilt u vertrekken?
Plaats
Faciliteiten
Afstand tot strand
Afstand tot centrum

Vakantie Thassos

Seizoen 2014 startte met 19 bestemmingen in het aanbod met de beste weg naar Griekenland. Maar nadat de brochures waren gepland, kwam er een nieuwe afslag op mijn pad.

Het eiland Thassos was al vaker ter sprake gekomen in ons team, maar tot op heden nog niet tot een bestemming gerealiseerd. Maar 19 is ook maar 19. Dus waarom niet afronden naar 20. En zo werd Thassos een feit! Tevens bijzonder om te combineren met een autorondreis door het noorden van Griekenland.

Vakanties op Thassos

6 gevonden vakanties

Beleef Thassos 360 graden

Bezienswaardigheden

Thassos kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk

Stranden van Thassos

Strandliefhebbers voelen zich op Thassos direct thuis. Het eiland beschikt over een kustlijn van maar liefst 95 kilometer, bezaaid met de mooiste stranden van Griekenland. Er zijn zowel kleine inhammen en baaien als grotere, uitgestrekte stranden. Veelal omringd door een weelderige natuur en met fijn zand en kristalhelder water. Hieronder een greep uit het aanbod aan stranden. We beginnen ons rondje in het noordoosten van het eiland.

Bekijk

Dorpen

Thassos kent vele gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk

Wandelen

Thassos kent een prachtige natuur die zich uitstekend leent voor een wandeling. Griekenland kent vele hoogteverschillen, dus een goede conditie en stevig schoeisel zijn aan te raden.

Bekijk

Autorondreis

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Bekijk
/bestemmingen/Thassos/fotos-van-gasten
/bestemmingen/Thassos/interactieve-kaart

Over Thassos

Het eiland Thassos beschikt over maar liefst 95 kilometer kustlijn, volop bezaaid met de mooiste stranden en kristalheldere baaien. Het bergachtige binnenland daagt enthousiastelingen uit voor een fraaie wandeling. De zon zorgt voor een nog mooier kleurcontrast van de groene bergen en de helderblauwe zee, gescheiden door goudgele stranden.

Geschiedenis

De geschiedenis van Thassos

De geschiedenis van Thassos gaat ver terug en er zijn reeds sporen van leven op het eiland daterend uit eind 8e eeuw/begin 7e eeuw v.Chr. Vele volkeren zorgden voor hun invloeden, wat Thassos een smeltkroes van culturen heeft gemaakt.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid Akkoord