Waar wilt u naar toe?
Hoeveel dagen?
Welke maand?
Toon vakanties
Wis filters
Geselecteerd
Corfu
15 dagen
Welke dag wilt u vertrekken?
Plaats
Woningtype
Faciliteiten
Afstand tot strand
Afstand tot centrum

Vakantie Corfu

Corfu in Griekenland is de bakermat van Ross Holidays, daar is alles mee begonnen. Een vakantie naar Corfu is eigenlijk het eiland voor de beginnende Griekenland liefhebber, voor hen die voor het eerst naar Griekenland gaan. Waarmee ik wil zeggen dat het geschikt is voor gezinnen met kinderen, wandelaars, fietsers en voor mensen die andere mensen zoeken, maar ook rust wensen.

Dit eiland straalt lieflijkheid uit zodat men zich direct op zijn gemak voelt; de bewoners zijn verfijnd, muzikaal en de versmelting van Griekenland en Italië is duidelijk. Het groene paradijs Corfu bestaat uit een combinatie van de prachtige, rotsachtige westzijde en de mooie kiezelstranden van de noordoostkust.

Vakanties op Corfu

8 gevonden vakanties

Beleef Corfu 360 graden

Bezienswaardigheden

Corfu kent vele mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk

Stranden

Corfu kent veel stranden en pittoreske baaien, waar fijn zand en kiezels elkaar afwisselen. Deze prachtige stranden liggen verdeeld over het hele eiland. Sommige stranden zijn wat bekender, waar anderen je het idee geven alleen op de wereld te zijn.

Bekijk

Dorpen

Corfu kent vele gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk

Wandelen

Corfu kent een prachtige natuur die zich uitstekend leent voor een wandeling. Griekenland kent vele hoogteverschillen, dus een goede conditie en stevig schoeisel zijn aan te raden.

Bekijk

Autorondreis

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Bekijk

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk

Excursies

Om uw verblijf op Corfu nog aangenamer te maken, biedt Ross Holidays in samenwerking met onze agent excursies aan. U bezoekt unieke plaatsen, waar niet iedereen zomaar terecht komt. Graag geven wij u alvast wat informatie over het aanbod.

Bekijk
/bestemmingen/Corfu/fotos-van-gasten
/bestemmingen/Corfu/interactieve-kaart

Over Corfu

Kérkyra, de naam die de Grieken het eiland Corfu geven, heeft de schoonheid van een weelderige begroeiing, aantrekkelijke stranden, traditionele dorpen en gemoedelijke mensen. Anderzijds zijn er ook drukkere plaatsen met tavernes en terrassen. Men kan zich op dit eiland verliezen in wegen en sporen die leiden naar zowel het verleden als de toekomst.

Geschiedenis

De geschiedenis van Corfu

Er zijn op de wereld veel mooie plaatsen. Het eiland Corfu is er een van. Het eiland is niet bezaaid met overblijfselen van de oude Griekse beschaving. Corfu is een eiland dat geschikt is voor gezinnen met kinderen, wandelaars, fietsers en voor mensen die gezelligheid zoeken, maar ook rust wensen. Dit eiland straalt lieflijkheid uit zodat men zich direct op zijn gemak voelt. De bewoners zijn verfijnd, muzikaal en de versmelting van Griekenland en Italië is hier duidelijk zichtbaar.

Lokale gerechten

Lokale gerechten op Corfu

Op Corfú kunt u heerlijk eten. Vanwege de Venetiaanse invloeden op het eiland serveren de tavernes en restaurants ook veel pastagerechten en andere Italiaanse smaken. Corfú heeft hiernaast een keur aan eigen traditionele gerechten en specialiteiten. Hieronder vindt u recepten om de smaak van Corfú in uw eigen woonkamer te proeven.

Kerkira Sofríto
Ingrediënten

– 1 kilo runderlappen
– 100 gram peterselie
– 4 tenen knoflook
– 80 ml witte wijnazijn
– 50 ml rode wijn
– 300 ml runderbouillon
– 5 eetlepels bloem
– 2 eetlepels roomboter
– Zout, peper en olijfolie om te frituren
Bereidingswijze

Sla de runderlappen plat en allemaal ongeveer even groot zijn. Met peper en zout bestrooien en daarna door de bloem halen. Doe een eetlepel boter en een scheut olijfolie in een koekenpan en braad de runderlappen hierin totdat ze bruin zijn. Ondertussen snijdt u de knoflook en de peterselie fijn. Als het vlees gaar is, doet u het vlees in een braadpan en schenkt u de witte wijnazijn, de bouillon en de rode wijn over het vlees. Op smaak brengen met zout en peper en ongeveer 40 tot 45 minuten op middelhoog vuur laten sudderen. Als het vlees bijna klaar is, de andere eetlepel boter, verspreid in klontjes, over het gehele oppervlak toevoegen..

Serveren met aardappelpuree of gebakken aardappelen.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid Akkoord