Vakantie Corfu Griekenland

Corfu is een eiland dat lieflijkheid uitstraalt zodat men zich direct op zijn gemak voelt; de bewoners zijn verfijnd, muzikaal en de versmelting van Griekenland en Italië is duidelijk. Het groene paradijs Corfu bestaat uit een combinatie van de prachtige, rotsachtige westzijde en de mooie kiezelstranden van de noordoostkust.

Corfu in Griekenland is de bakermat van Ross Holidays, daar is alles mee begonnen. Een vakantie naar Corfu is eigenlijk het eiland voor de beginnende Griekenland liefhebber, voor hen die voor het eerst naar Griekenland reizen. Waarmee ik wil zeggen dat het geschikt is voor gezinnen met kinderen, wandelaars, fietsers en voor mensen die contact met locals zoeken, maar ook rust wensen.

Meer informatie over Corfu

Bezienswaardigheden

Bekijk
Bezienswaardigheden op Corfu

Dorpen

Corfu kent vele gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk
De dorpen van Corfu

Autorondreis

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Bekijk
Autorondreis op Corfu

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk
Combinaties met Corfu

Excursies

Om uw verblijf op Corfu nog aangenamer te maken, biedt Ross Holidays in samenwerking met onze agent excursies aan. U bezoekt unieke plaatsen, waar niet iedereen zomaar terecht komt. Graag geven wij u alvast wat informatie over het aanbod.

Bekijk
Excursies vanaf Corfu
/bestemmingen/corfu/fotos-van-gasten
/bestemmingen/corfu/interactieve-kaart
/bestemmingen/corfu/geschiedenis
/bestemmingen/corfu/lokale-gerechten

Kerkyra, de naam die de Grieken het eiland Corfu geven, heeft de schoonheid van een weelderige begroeiing, aantrekkelijke stranden, traditionele dorpen en gemoedelijke mensen. Anderzijds zijn er ook drukkere plaatsen met tavernes en terrassen. Men kan zich op dit eiland verliezen in wegen en sporen die leiden naar zowel het verleden als de toekomst.

Landschap van Corfu


De route van noord naar zuid is ongeveer zestig kilometer en het eiland beslaat een totale oppervlakte van een kleine 600 km². De hoogste toppen, zoals die van de Pantokrátor (906 m), zijn vrijwel onbegroeid. Vanuit de verte ziet men de bergdorpen liggen tegen de ruige hellingen. Een tocht naar de Pantokrátor-top beloont de bezoeker met een schitterend uitzicht. Als het zicht onbelemmerd is, is vrijwel geheel Corfu en zelfs het vasteland te zien. In het midden van het eiland is het heuvelachtig. Wie hier het eiland wil oversteken, bijvoorbeeld van Corfu-stad naar Paleokastrítsa of naar Pèlekas, zou dat eens moeten doen via de smalle wegen door de kleine dorpen. Het zuidelijk deel van het eiland is ook verre van vlak. Toch is het wel het lagere deel van Corfu. Ook hier zijn prachtige tochten te maken. De kust kenmerkt zich hier door de fraaie zandstranden. Om een goede indruk van het zuiden te krijgen, is het wellicht een optie via de kust heen te rijden en de weg parallel aan de bergrug in het centrale deel terug.

Flora en fauna van Corfu


Met uitzondering van de toppen van de hoogste bergen is de boomgroei overdadig. En dat is zeer bijzonder, want in de zomer regent het vrijwel nooit. Overal zijn olijfboomgaarden met de opvallende, knoestige bomen vol grillige gaten. Naar schatting staan er meer dan drie miljoen olijfbomen op het eiland. Andere opmerkelijke bomen zijn de cipressen. Deze ranke, lange bomen staan zelden in grote groepen bijeen en steken daardoor hoog boven alles uit.

Op Corfu staan diverse citrusbomen. De kleine, Chinese sinaasappel, de kumquat, is de bekendste. Deze komt in Europa alleen op Corfu en op Sicilië voor. Men verwerkt de vrucht tot likeur of tot gekonfijt fruit. Door de smaak en het aroma van dit exotische fruit is de kumquat het symbool van Corfu geworden.

Orchidee van Corfu


Het eiland is trouwens niet alleen vanwege zijn bomenrijkdom bekend, men zegt dat het ook de grootste hoeveelheid aan bloemen bezit. In elk geval kunnen we zonder overdrijven stellen dat Corfu gedurende vier seizoenen bloeit. De combinatie van diverse factoren zorgt ervoor dat het klimaat ideaal is voor de groei van vele wilde bloemen. Zo zijn er zesendertig soorten orchideeën bekend op Corfu. De Orchis Palustris is een zeldzame orchidee die op Corfu alleen bloeit rond het Korissíon-meer.

Beleef Corfu 360 graden

Deel met vrienden of reisgenoten