Vakantie Lefkas Griekenland

Ik, als geboren Corfioot, hoorde altijd over Lefkas. Het is zo dicht bij Corfu gelegen en ook een van de Ionische Eilanden. Toch zo anders qua sfeer en bevolking dan mijn eigen eiland. Toen ik er ging kijken was ik meteen verkocht. Zelden zo'n blauwe zee gezien en zoveel gezelligheid in het meer dorp dan stad, op de kop van het eiland.

Lefkas is een landtong dat met een draaibare brug aan het vasteland van Griekenland verbonden is, waardoor het makkelijk reizen tussen Lefkas en Epiros en Paleros aan de overkant. Het is een eiland dat feitelijk geen eiland is. Toch is de eilandsfeer hier onmiskenbaar aanwezig. Een heel bijzonder eiland dus dat verdeeld is in de heuvelachtige, gemoedelijke oostkust en de ruige, indrukwekkende westkust. Alle ingrediënten voor een fijne vakantie zijn hier ruimschoots aanwezig. In de dorpen Nikiana en Lygia aan de oostkust is er gezelligheid in de kleine havens aan het water, terwijl landinwaarts in bijvoorbeeld het dorp Katouna het dorpsplein lonkt om deel te nemen aan het typische Griekse leven van alledag. Laat u verrassen door de prachtige blauwe wateren van de zee langs de westkust, omzoomd door fraai gevormde rotspartijen, terwijl de oostelijke kant van het eiland u voorziet van een aaneenschakeling van langgerekte stranden.

Meer informatie over Lefkas

Themavakanties Lefkas

Over Lefkas

Bezienswaardigheden

Lefkas kent vele mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk
Bezienswaardigheden op Lefkas

Dorpen

Lefkas kent vele gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk
Dorpen op Lefkas

Wandelen

Lefkas leent zich uitstekend om te wandelen. In samenwerking met ons agentschap hebben wij een interessant wandelprogramma voor u samengesteld. Op deze wijze maakt u kennis met het prachtige landschap en de geweldige vergezichten. Een Engelstalige, ervaren gids begeleidt de tochten in kleine groepen en weet veel te vertellen over wat u allemaal te zien krijgt.

Bekijk
wandelen op Lefkas

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk
Combinaties met Lefkas

Excursies

Om uw verblijf op Lefkas nog aangenamer te maken, biedt Ross Holidays in samenwerking met onze agent excursies aan. U bezoekt unieke plaatsen, waar niet iedereen zomaar terecht komt. Graag geven wij u alvast wat informatie over het aanbod.

Bekijk
Excursies op Lefkas
/bestemmingen/lefkas/fotos-van-gasten
/bestemmingen/lefkas/interactieve-kaart
/bestemmingen/lefkas/geschiedenis
/bestemmingen/lefkas/lokale-gerechten

Lefkas is een eiland, maar tegelijk is het ook een deel van het vasteland. Sommige deskundigen zeggen dat Lefkas in het uiterste noorden altijd al met het vasteland verbonden is geweest door een smalle landtong. Volgens deze theorie zouden vroegere bewoners, waarschijnlijk Korinthische kolonisten, omstreeks 600 v.Chr. door die landtong een breed kanaal gegraven hebben.

Odysseus


De bewoners beroepen zich erop dat Lefkas het thuisland van Odysseus is. Het verhaal vertelt echter dat deze held uit de oudheid op het eiland Ithaki, even ten zuiden van Lefkas, woonde. De Lefkadieten laten zich daardoor niet uit het veld slaan en beweren dat hun eiland eerst Ithaka heette. Ten gevolge van een natuurramp zouden de nakomelingen van Odysseus het eiland hebben moeten verlaten. Zij zouden zich op dat zuidelijker gelegen eiland gevestigd hebben en de oude naam Ithaka meegenomen hebben naar hun nieuwe woongebied.

De Duitse archeoloog Dörpfeld heeft in het begin van de vorige eeuw opgravingen gedaan op Lefkas. Hij meende ontdekt te hebben dat de redenering van de mensen van Lefkas wel eens waar zou kunnen zijn. Toch betwijfelen de meeste archeologen de theorie van Dörpfeld, hoe sneu dat ook is voor de Lefkadieten.

Landschap van Lefkas


Lefkas is betrekkelijk klein en zo indrukwekkend mooi dat het eigenlijk verwonderlijk is dat het nooit ontdekt is door het grote publiek. Het is er prachtig groen, net als op de overige eilanden in de Ionische Zee. Dat is te danken aan het feit dat het aan de westkant van Griekenland meer regent dan in de rest van het land. Maakt u zich daarover echter geen zorgen, de regen valt vrijwel uitsluitend in de winter. Verder is het contrast tussen de oost- en westkust van Lefkas opvallend. De westkust bestaat uit hoge, steile en grillige rotsklippen, afgewisseld door fraaie stranden, terwijl u aan de oostkust veelal gezellige havendorpjes aantreft met daartussen kiezelstranden met hier en daar bomen. Nidri is aan deze zijde van het eiland een druk bezochte plaats.
Staande aan de oostkust fascineert het uitzicht op de eilandjes tussen Lefkas en het Griekse vasteland. Het binnenland van Lefkas is bergachtig en wie een tocht maakt naar de hooggelegen bergdorpen, zal beamen dat het lijkt of de tijd hier stil is blijven staan. Steile, stille straatjes slingeren tussen witte huisjes en kerken door.

Beleef Lefkas 360 graden

Deel met vrienden of reisgenoten