Waar wilt u naar toe?
Hoeveel dagen?
Welke maand?
Toon vakanties
Wis filters
Geselecteerd
Lefkas
15 dagen
Welke dag wilt u vertrekken?
Plaats
Woningtype
Faciliteiten
Afstand tot strand
Afstand tot centrum

Onze Lefkas specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Vakantie Lefkas

We, de bewoners van Corfú, hoorden altijd over Lefkas. Het is zo dicht bij Corfú gelegen. Het is een van de Ionische Eilanden. Toch zou de Italiaanse invloed minder merkbaar zijn. Lefkas is met een landtong aan het vasteland van Griekenland verbonden waardoor het makkelijk reizen tussen Lefkas en Épiros is.

Toen ik voor het eerst Agios Nikítas en de zee daar zag, kon ik mijn ogen niet te geloven. De vraag aan onze agent was: “hoe hebben jullie de zee zo blauw gemaakt?” Roula antwoordde dat die van nature altijd zo blauw was. Maar het lijkt ‘too blue to be true’. Een heel bijzonder eiland dus dat verdeeld is in de heuvelachtige, vriendelijke oostkust en de woeste, indrukwekkende westkust. In het zuiden ligt het dorpje Vassilikí. Ik kon en kan daar de rust vinden om lekker te eten aan de haven. Lefkas-stad? Hoezo stad, daar voel je je samen met de Grieken een dorpeling. Mijn hoogtevrees is versterkt sinds ik een bezoek bracht aan Pórto Katsíki.

Vakanties op Lefkas

7 gevonden vakanties

Beleef Lefkas 360 graden

Bezienswaardigheden

Lefkas kent vele mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk

Stranden

Lefkas kent veel stranden en pittoreske baaien, waar fijn zand en kiezels elkaar afwisselen. Deze prachtige stranden liggen verdeeld over het hele eiland. Sommige stranden zijn wat bekender, waar anderen je het idee geven alleen op de wereld te zijn.

Bekijk

Dorpen

Lefkas kent vele gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk

Wandelen

Lefkas leent zich uitstekend om te wandelen. In samenwerking met ons agentschap hebben wij een interessant wandelprogramma voor u samengesteld. Op deze wijze maakt u kennis met het prachtige landschap en de geweldige vergezichten. Een Engelstalige, ervaren gids begeleidt de tochten in kleine groepen en weet veel te vertellen over wat u allemaal te zien krijgt.

Bekijk

Autorondreis

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Bekijk

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk

Excursies

Om uw verblijf op Lefkas nog aangenamer te maken, biedt Ross Holidays in samenwerking met onze agent excursies aan. U bezoekt unieke plaatsen, waar niet iedereen zomaar terecht komt. Graag geven wij u alvast wat informatie over het aanbod.

Bekijk
/bestemmingen/Lefkas/fotos-van-gasten
/bestemmingen/Lefkas/interactieve-kaart

Over Lefkas

Lefkas is een eiland, maar tegelijk is het ook een deel van het vasteland. Sommige deskundigen zeggen dat Lefkas in het uiterste noorden altijd al met het vasteland verbonden is geweest door een smalle landtong. Volgens deze theorie zouden vroegere bewoners, waarschijnlijk Korinthische kolonisten, omstreeks 600 v.Chr. door die landtong een breed kanaal gegraven hebben.

Geschiedenis

De geschiedenis van Lefkas

De geschiedenis van Lefkas begint in 640 v.Chr., toen de Korinthiërs een kolonie hadden op Lefkas. Korinthe was al vroeg een machtige stad, die invloed uitoefende zowel in de Pelopónnesos, als op de Ionische eilanden, waaronder Lefkas. Er was toen nog geen sprake van een Griekse eenheidsstaat.

Lokale gerechten

Lokale gerechten van Lefkas

Lefkas is tot aan de jaren ’60 zelfvoorzienend geweest, waardoor het eiland vast heeft kunnen houden aan de regionale tradities van eten en drinken. De dorpelingen van het eiland leefden van de eigen productie en verkochten hun overschot aan winkels in Lefkas-stad.

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid Akkoord