Vakantie Lefkas Griekenland

We, de bewoners van Corfu, hoorden altijd over Lefkas. Het is zo dicht bij Corfu gelegen. Het is een van de Ionische Eilanden. Toch zou de Italiaanse invloed minder merkbaar zijn. Lefkas is met een landtong aan het vasteland van Griekenland verbonden waardoor het makkelijk reizen tussen Lefkas en Épiros is.

Toen ik hier voor het eerst de zee zag, kon ik mijn ogen niet geloven. De vraag aan onze agent was: “hoe hebben jullie de zee zo blauw gemaakt?” Roula antwoordde dat die van nature altijd zo blauw was. Maar het lijkt ‘too blue to be true’. Een heel bijzonder eiland dus dat verdeeld is in de heuvelachtige, vriendelijke oostkust en de woeste, indrukwekkende westkust. Alle ingrediënten voor een fijne vakantie. In de dorpen Nikiana en Lygia geniet ik van de gezelligheid aan het water, terwijl ik in het bergdorp Katouna graag even op het dorpsplein neerstrijk om in alle rust de sfeer van toen op me in te laten werken. Mijn hoogtevrees is versterkt sinds ik een bezoek bracht aan Porto Katsiki.

Meer informatie over Lefkas

Themavakanties Lefkas

Over Lefkas

Bezienswaardigheden

Lefkas kent vele mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk
Bezienswaardigheden op Lefkas

Dorpen

Lefkas kent vele gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk
Dorpen op Lefkas

Wandelen

Lefkas leent zich uitstekend om te wandelen. In samenwerking met ons agentschap hebben wij een interessant wandelprogramma voor u samengesteld. Op deze wijze maakt u kennis met het prachtige landschap en de geweldige vergezichten. Een Engelstalige, ervaren gids begeleidt de tochten in kleine groepen en weet veel te vertellen over wat u allemaal te zien krijgt.

Bekijk
wandelen op Lefkas

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk
Combinaties met Lefkas

Excursies

Om uw verblijf op Lefkas nog aangenamer te maken, biedt Ross Holidays in samenwerking met onze agent excursies aan. U bezoekt unieke plaatsen, waar niet iedereen zomaar terecht komt. Graag geven wij u alvast wat informatie over het aanbod.

Bekijk
Excursies op Lefkas
/bestemmingen/lefkas/fotos-van-gasten
/bestemmingen/lefkas/interactieve-kaart
/bestemmingen/lefkas/geschiedenis
/bestemmingen/lefkas/lokale-gerechten

Lefkas is een eiland, maar tegelijk is het ook een deel van het vasteland. Sommige deskundigen zeggen dat Lefkas in het uiterste noorden altijd al met het vasteland verbonden is geweest door een smalle landtong. Volgens deze theorie zouden vroegere bewoners, waarschijnlijk Korinthische kolonisten, omstreeks 600 v.Chr. door die landtong een breed kanaal gegraven hebben.

Odysseus


De bewoners beroepen zich erop dat Lefkas het thuisland van Odysseus is. Het verhaal vertelt echter dat deze held uit de oudheid op het eiland Ithaki, even ten zuiden van Lefkas, woonde. De Lefkadieten laten zich daardoor niet uit het veld slaan en beweren dat hun eiland eerst Ithaka heette. Ten gevolge van een natuurramp zouden de nakomelingen van Odysseus het eiland hebben moeten verlaten. Zij zouden zich op dat zuidelijker gelegen eiland gevestigd hebben en de oude naam Ithaka meegenomen hebben naar hun nieuwe woongebied.

De Duitse archeoloog Dörpfeld heeft in het begin van de vorige eeuw opgravingen gedaan op Lefkas. Hij meende ontdekt te hebben dat de redenering van de mensen van Lefkas wel eens waar zou kunnen zijn. Toch betwijfelen de meeste archeologen de theorie van Dörpfeld, hoe sneu dat ook is voor de Lefkadieten.

Landschap van Lefkas


Lefkas is betrekkelijk klein en zo indrukwekkend mooi dat het eigenlijk verwonderlijk is dat het nooit ontdekt is door het grote publiek. Het is er prachtig groen, net als op de overige eilanden in de Ionische Zee. Dat is te danken aan het feit dat het aan de westkant van Griekenland meer regent dan in de rest van het land. Maakt u zich daarover echter geen zorgen, de regen valt vrijwel uitsluitend in de winter. Verder is het contrast tussen de oost- en westkust van Lefkas opvallend. De westkust bestaat uit hoge, steile en grillige rotsklippen, afgewisseld door fraaie stranden, terwijl u aan de oostkust veelal gezellige havendorpjes aantreft met daartussen kiezelstranden met hier en daar bomen. Nidri is aan deze zijde van het eiland een druk bezochte plaats.
Staande aan de oostkust fascineert het uitzicht op de eilandjes tussen Lefkas en het Griekse vasteland. Het binnenland van Lefkas is bergachtig en wie een tocht maakt naar de hooggelegen bergdorpen, zal beamen dat het lijkt of de tijd hier stil is blijven staan. Steile, stille straatjes slingeren tussen witte huisjes en kerken door.

Beleef Lefkas 360 graden

Deel met vrienden of reisgenoten