Vakantie Kefalonia Griekenland

Jaren geleden ben ik eens door een vriend uitgenodigd om op vakantie te gaan naar Kefalonia. Binnen een uurtje was ik met de boot in Fiskardo op Kefalonia.

Vervolgens heb ik drie dagen lang over het eiland getoerd en ben ik met de mond open gebleven over de mooie azuurblauwe wateren van en de schitterende uitzichten over het imposante Kefalonia. Het eiland kent bijna geen toerisme vanuit Nederland. Kefalonia is kleinschalig en is daarmee een echte Ross Holidays bestemming.

Meer informatie over Kefalonia

Bezienswaardigheden

Kefalonia kent vele mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk
Bezienswaardigheden op Kefalonia

Dorpen

Kefalonia kent vele gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk
Dorpen op Kefalonia

Wandelen

Kefalonia leent zich uitstekend om te wandelen. In samenwerking met ons agentschap hebben wij een interessant wandelprogramma voor u samengesteld. Op deze wijze maakt u kennis met het prachtige landschap en de geweldige vergezichten. Een Engelstalige, ervaren gids begeleidt de tochten in kleine groepen en weet veel te vertellen over wat u allemaal te zien krijgt.

Bekijk
Poros

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk
Combinaties met Kefalonia

Excursies

Om uw verblijf op Kefalonia nog aangenamer te maken, biedt Ross Holidays in samenwerking met onze agent excursies aan. U bezoekt unieke plaatsen, waar niet iedereen zomaar terecht komt. Graag geven wij u alvast wat informatie over het aanbod.

Bekijk
Excursies op Kefalonia
/bestemmingen/kefalonia/fotos-van-gasten
/bestemmingen/kefalonia/interactieve-kaart
/bestemmingen/kefalonia/geschiedenis
/bestemmingen/kefalonia/lokale-gerechten

In de Ionische Zee liggen zo’n driehonderddertig grotere en kleinere eilanden waarvan er slechts vijftien bewoond zijn. De naam is te danken aan de zeven grootste eilanden van deze groep; de Eptanísa ofwel de Zeven Eilanden.

Ligging


Het eiland Kefalonia maakt samen met het eiland Ithaki deel uit van de Prefectuur van Kephallinia. Het totale gebied is verdeeld in acht provincies. De hoofdstad Argostoli ligt aan de gelijknamige baai, in het zuidwesten van het eiland. Kefalonia is min of meer in het midden gelegen van de Ionische Eilanden en het verst verwijderd van het vasteland van Griekenland. Met een oppervlakte van 781 km² is Kefalonia niet alleen het grootste eiland van deze archipel, maar ook het meest bergachtige.

Landschap


Kefalonia heeft een gemiddelde lengte van tachtig en een gemiddelde breedte van vijfenveertig kilometer. Het grillig gevormde eiland wordt gedomineerd door het gebergte Aenos met een hoogste top van 1628 meter. Deze top is zelfs vanaf het vasteland van Griekenland te zien. Ook de rest van het eiland is bedekt met bergen en heuvels met hoogtes tot 1100 meter. Vlaktes zijn er maar weinig en bovendien klein van oppervlakte. Deze zijn voornamelijk te vinden langs de oost- en de westkust, zoals de valleien van Kranaia, Lixouri en Sami. De tweehonderdvijftig kilometer lange kustlijn is rijk voorzien van diepe inhammen en vol met contrasten. Er zijn lange zandstranden, steile rotskliffen en indrukwekkende grotten te genieten tijdens een vakantie op Kefalonia. De flora is zeer gevarieerd op het eiland. Vooral in het Aenos-gebergte komen veel zeldzame bloemen en planten voor. De berg is voornamelijk begroeid met een uniek soort spar, die in deze aantallen alleen op Kefalonia voorkomt.

Beleef Kefalonia 360 graden

Ook leuk om te lezen

Bekijk meer vakantiesLees meer in het Kafenion

Deel met vrienden of reisgenoten