Vakantie Paros Griekenland

Paros is een van de Cycladen in de Egeïsche Zee. Zeker niet zo bekend als Mykonos en Santorini, maar ook niet zo onbekend als bijvoorbeeld Kea, Andros en Folegandros. Het leuke aspect hiervan is dat er plaatsen zijn waar het moderne leven met barretjes, tavernes en winkeltjes de boventoon voert, en waar andere plekken het traditionele dorpsleven de boventoon voert.

Het eiland kent een reeks aan mooie stranden en lieflijke dorpen in het zuiden. Meer zin in een wandeling door smalle straten met witte huisjes en langs de vele blauwe luiken en deuren, dan is Naoussa de plaats waar u moet zijn. Dit dorp heeft een hoger idyllisch gehalte dan de hoofdstad van het eiland Parikia. Daar is het vooral volop levendig en chaotisch, wat ook weer een belevenis op zich is.

Meer informatie over Paros

Bezienswaardigheden

Bekijk

Dorpen

Bekijk

Combinaties

Bekijk
/bestemmingen/paros/fotos-van-gasten
/bestemmingen/paros/interactieve-kaart
/bestemmingen/paros/geschiedenis
/bestemmingen/paros/lokale-gerechten

Het eiland


De eilandengroep Cycladen in de Egeïsche Zee is een bekende vakantiebestemming voor Griekenland. Paros is in het midden van de groep gelegen, op een kruispunt van bootverbindingen en toch bij velen nog niet bekend is. Het eiland kent levendigheid in verschillende plaatsen en heeft daarnaast ook plaatsen waar het gemoedelijke karakter van ooit nog steeds gekoesterd wordt, door zowel de lokale bevolking als de gasten die er komen.

Het eiland heeft een oppervlakte van een kleine 200 km² en is hiermee het op een na grootste eiland van de Cycladen. Door de ligging wordt het eiland ook wel Het Oog van Griekenland genoemd. Parikia is de hoofdstad en wordt door de bewoners ook wel Chora genoemd. Het ligt aan de westkant van het eiland en met de drukbezochte haven is er iedere dag van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat leven in de brouwerij.

Waarom Paros?

Vindt u de bekende Cycladen te druk, maar de onbekende eilanden van deze groep te stil? Dan is Paros het eiland van uw dromen. Hier kunt u verblijven aan de zuidkant van het eiland waar de lokale bevolking in de dorpen een rustig dorpsleven leidt. Voor de bezoekers zijn er een kafenion en enkele tavernes op de hoek van de straat. Prachtige stranden laten de golven af en aan rollen en hier is het goed toeven in de natuurlijke schaduw van de bomen langs het strand, starend over het water. Een tocht rond het eiland is makkelijk gemaakt en een bezoek aan de hoofdstad Parikia en aan het idyllische Naoussa mag dan niet aan uw programma ontbreken. Vergeet uw badkleding en uw wandelschoenen niet, want u zult regelmatig plekken tegenkomen waar u deze goed kunt gebruiken.

Een groet van Stefanos Stefanou

Deel met vrienden of reisgenoten