Vakantie Serifos Griekenland

Serifos is een van de minder bekende Cycladen eilanden. Vanwege de ligging makkelijk te bereiken vanuit Athene, maar ook weer niet zo makkelijk dat het overspoeld wordt door de Atheners. Dit heeft ervoor gezorgd dat het eiland zeker bezoekers heeft, maar slechts door een klein publiek ontdekt is. Een bezoek aan Serifos geeft u een inkijkje in het Cycladen leven van vandaag.

De stranden met de azuurblauwe zee springen tijdens een rondrit over het eiland direct in het oog. Echter, verkijk u niet op wat er allemaal te zien is op het eiland. De dorpen ademen stuk voor stuk een gemoedelijke sfeer uit en het meest bezochte dorp Livadi kent een reeks van tavernes en kafenia die zorgen voor een authentieke sfeer met een licht moderne touch.

Meer informatie over Serifos

Bezienswaardigheden

Bekijk

Dorpen

Bekijk

Autorondreis

Serifos heeft geen eigen luchthaven dus maken wij voor de vakanties naar dit eiland gebruik van de luchthaven van Athene. Het is een ideale gelegenheid om een autorondreis te maken over het vasteland en kennis te maken met de bakermat van de Griekse geschiedenis.

Bekijk
Autorondreis op Evia

Combinaties

Op de Cycladen lijkt het eiland hoppen te zijn uitgevonden. De goede verbindingen tussen de eilanden bieden bezoekers de mogelijkheid om verschillende eilanden te combineren en zo de diverse sferen binnen een vakantie aan elkaar te koppelen.

Bekijk
/bestemmingen/serifos/fotos-van-gasten
/bestemmingen/serifos/interactieve-kaart
/bestemmingen/serifos/geschiedenis
/bestemmingen/serifos/lokale-gerechten

De Cycladen worden gezien als de meest karakteristieke eilanden van het land. Ziet u de typische witte huizen met de blauwe deuren en luiken, gedrapeerd tegen de berghellingen? De smalle stegen met kleine kerken om de zoveel huizen, deur aan deur en schouder aan schouder. Dit afgewisseld door een kleurrijke bougainville en planten en bloemen in oude olijfolieblikken. Dan bent u zeker op een van de Cycladen eilanden beland. Serifos is wellicht niet de bekendste van de groep, maar daarom ook nog zo puur en authentiek bewaard gebleven.

Waarom Serifos?

Serifos is een van de minder bekende Cycladen en deze parel is zeker de moeite waard om te bezoeken. Waar ik dacht dat het vooral de stranden waren die dit eiland zo aantrekkelijk maken, was ik aangenaam verrast over het eiland zelf. De mooie stranden omringen zo’n pracht aan natuur, dorpen en sfeer, dat het onmogelijk is dit niet te willen ontdekken. Direct bij aankomst als men van de boot afkomt, daalt de eilandsfeer op je neer; witte huizen tegen de rotsachtige hellingen en een haven waar een gezellige levendigheid de boventoon voert. Een tocht over het eiland voert langs prachtige stranden met het meest blauwe water denkbaar en her en der verspreid de dorpen waar de sfeer van weleer duidelijk herkenbaar aanwezig is. Over het eiland zijn diverse wandelpaden om ook te voet de gebieden te leren kennen.

Een groet van Stefanos Stefanou

Deel met vrienden of reisgenoten