Vakantie Zuid-Kreta Griekenland

Toen ik Plakiás op Zuid-Kreta ontdekte, beviel de sfeer me direct en een vriend introduceerde me meteen in ‘de familie’. Zo kwam ik in contact met diverse huiseigenaars die dezelfde principes hanteren als ikzelf. Dit was voor mij een goede basis om deze vakantiebestemming te starten. Bezoek Zuid-Kreta en voel de sfeer van toen.

Dat Kreta een veelzijdig eiland is, hoeven wij u niet te vertellen. Maar dat het zuiden minstens zo interessant is, is wellicht wel opmerkelijke informatie. De hoge bergen met daartussen uitgestrekte hellingen en indrukwekkende kloven bieden de natuurliefhebber prachtige uitzichten. Ook de strandliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen. Iedere weg eindigt op een ander strand. Het een nog mooier dan het andere. De ruime keuze varieert van gezellige stranden met faciliteiten tot idyllische stranden waar men zich alleen op de wereld waant. Overblijfselen uit het verre verleden laten zien dat Kreta niet alleen nu aanzien geniet. De vele kerken die het gebied kent, geven een goed beeld van de levenswijze van de Grieken. Religie is voor hen niet zomaar een geloof, maar meer een manier van leven. Zuid-Kreta is klaar voor uw ontvangst.

Meer informatie over Zuid-Kreta

Themavakanties Zuid-Kreta

Over Zuid-Kreta

Bezienswaardigheden

Zuid-Kreta kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk
Bezienswaardigheden op Zuid-Kreta

Dorpen

Zuid-Kreta kent gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk
Dorpen op Zuid-Kreta

Wandelen

Zuid-Kreta leent zich uitstekend om te wandelen. In samenwerking met ons agentschap hebben wij een interessant wandelprogramma voor u samengesteld. Op deze wijze maakt u kennis met het prachtige landschap en de geweldige vergezichten. Een Engelstalige, ervaren gids begeleidt de tochten in kleine groepen en weet veel te vertellen over wat u allemaal te zien krijgt.

Bekijk
Wandelen op Zuid-Kreta

Autorondreis

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Bekijk
Autorondreis op Zuid-Kreta

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk
Combinaties met Zuid-Kreta

Excursies

Om uw verblijf op Zuid-Kreta nog aangenamer te maken, biedt Ross Holidays in samenwerking met onze agent excursies aan. U bezoekt unieke plaatsen, waar niet iedereen zomaar terecht komt. Graag geven wij u alvast wat informatie over het aanbod.

Bekijk
Excursies op Zuid-Kreta
/bestemmingen/zuid-kreta/fotos-van-gasten
/bestemmingen/zuid-kreta/interactieve-kaart
/bestemmingen/zuid-kreta/geschiedenis
/bestemmingen/zuid-kreta/lokale-gerechten

Het eiland Kreta is het meest zuidelijk gelegen stukje Europa en ligt op een kruispunt van zeeroutes en oude beschavingen. Kreta is veelzijdig en kent een rijk verleden. Niet zo gek dus dat Kreta zo populair is bij vele bezoekers. Toch is Zuid-Kreta nog steeds een fijne, kleinschalige vakantiebestemming.

Prachtige stranden strekken zich langs dit deel van de zuidkust uit. Het achterland van Plakiás kent vele wandelpaden die een wandeltocht van korte of van lange duur mogelijk maken. De dorpen liggen er onschuldig bij en laten de wandelaar het Griekse leven mee beleven. De lokale bevolking is nog steeds verbaasd als een toerist hun dorp bezoekt.

De afwisselende begroeiing van de bergen weten een ieder te verrassen. Zo kent Zuid-Kreta een heel eigen variatie van plantengroei. Door de geïsoleerde ligging van het eiland, zijn vele gewassen, ooit daar gebracht door pioniers, door de eeuwen heen uitgegroeid tot een eigen soort. Zo groeit hier bijvoorbeeld de Kretenzische esdoorn (Acer creticum) en de Tulipa cretica, die sterk op onze klaproos lijkt. De hellingen van de bergen zijn rijkelijk begroeid met diverse kruiden, die onder andere worden gebruikt voor het maken van de zogenaamde bergthee. Niet te vergeten zijn de vele kloven die Zuid-Kreta kent. Zij vormen een uitdaging voor de avontuurlijke wandelaar. Groot wild vindt men niet op Zuid-Kreta. Wel zijn er vele vogelsoorten die het gebied bevolken. Zo leeft hier in de bergen de bedreigde roofvogel Falcon eleonorea. Het kustgebied is door veel vogels gekozen om te nestelen en te broeden.

Kronkelige wegen leiden naar verborgen plekken. Soms een uitgestrekt strand, een andere keer een taverne, zomaar in het midden van nergens. Een groot netwerk van wandelpaden baant zich door de natuur. U komt in dorpen waar de bewoners een ‘xenos’, vreemdeling, nog steeds als een gast verwelkomen. Het zuiden wordt gekenmerkt door een grote hoeveelheid kloven. Sommige zijn zó onbekend, dat door het geringe aantal bezoekers de natuur zo goed als onaangetast is. Een aantal kloven zijn alleen te voet toegankelijk.

Ook Zuid-Kreta is gegrepen door de rijke Griekse geschiedenis en tegenwoordig nog steeds zichtbaar. Deze historische schatten zijn niet zo bekend en daardoor zijn er geen grote drommen mensen die langs de oudheden flaneren. Een archeologisch plaats is Festos, gelegen ten zuiden van de Lithaios-rivier. Na Knossos was dit de tweede stad van oud Kreta. Op drie kilometer afstand liggen de restanten van de villa van Agia Triada. Een andere indrukwekkende stad was Gortys. Ooit de hoofdstad van Kreta en net als Festos daterend uit het Minoïsch tijdperk.

Behalve deze historische plaatsen, kent Zuid-Kreta ook enkele kloosters. Sommige nog bewoond, andere inmiddels verlaten. Veelal beschikken ze over een prachtige ligging met adembenemende vergezichten. Overigens is veelal de tocht erheen ook adembenemend, maar dan in de letterlijke betekenis. De stichters van de kloosters kozen er veelal voor om plekken te kiezen, ver van de bewoonde wereld zodat zij in alle rust hun offers konden doen en in soberheid konden leven. Zoals Preveli bij Asomatos, Agia Pnevmatos in Kissos en het klooster van Kaliviani in de buurt van Festos. Zeker ook een bezoek waard is het historische klooster van Arkadi dat tussen Plakias en Rethymnon ligt. Dit klooster kwam symbool te staan voor de Kretenzische onafhankelijkheidsoorlog en werd door UNESCO uitgeroepen tot Europees Monument voor de Vrijheid.

Beleef Zuid-Kreta 360 graden

Deel met vrienden of reisgenoten