Vakantie Kythira Griekenland

Wij zijn er trots op dat wij erin geslaagd zijn een nog ongerept stukje Griekenland voor u toegankelijk te maken. Kythira is een nog niet zo bekend eiland. Zelfs voor de echte Griekenlandliefhebbers is dit een nog onontdekt gebied. Wellicht is dit te verklaren door de ligging van het eiland.

Het eiland ligt ten zuiden van de Peloponnesos en behoort geografisch gezien tot de Ionische eilanden. Door de verwijderde ligging van deze groep wordt het echter niet vaak in één adem genoemd. Onbekend maakt zeker niet onbemind. Daarvan is Kythira het levende bewijs. Het eiland heeft een eigen charme en een lieflijk landschap vol olijf- en amandelbomen. Een bijzondere bloem die alleen op Kythira voorkomt, is de frisse gele Semperviva. Semperviva betekent letterlijk 'eeuwig leven', deze naam is afgeleid van het feit dat de bloem na het plukken altijd de gele kleur behoudt. Net zoals de herinnering die Kythira bij de bezoeker zal achterlaten. Wij willen u graag laten kennismaken met Kythira. Een eiland dat naar onze mening een ware toevoeging is aan het vakantie assortiment van unieke bestemmingen van Ross Holidays.

Meer informatie over Kythira

Bezienswaardigheden

Kythira kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk
Bezienswaardigheden op Kythira

Dorpen

Kythira kent gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk
De dorpen van Kythira

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk
Combinaties met Kythira

Excursies

Om uw verblijf op Kythira nog aangenamer te maken, biedt Ross Holidays in samenwerking met onze agent excursies aan. U bezoekt unieke plaatsen, waar niet iedereen zomaar terecht komt. Graag geven wij u alvast wat informatie over het aanbod.

Bekijk
Excursies op Kythira
/bestemmingen/kythira/fotos-van-gasten
/bestemmingen/kythira/interactieve-kaart
/bestemmingen/kythira/geschiedenis
/bestemmingen/kythira/lokale-gerechten

Zeg tegen een willekeurige Griek de naam Kythira en u zult meestal, op een zeer weemoedige toon, dezelfde reactie te horen krijgen: ”Tα Kυθηρα, ποτε δεν θα τα βρουμε!” Oftewel: ”Kythira, we zullen het nooit vinden!” Dit is de titel van een bekend lied van de Griekse zanger en saxofonist Katsaros. Dit melancholieke lied gaat over het verlangen naar het mooie, magische eiland Kythira.

Kythira, een stukje ongerept Griekenland


Is Kythira een droom, een onbereikbaar verlangen? Wat is er zo bijzonder aan dit eiland dat maakt dat iedere bezoeker direct in bekoring raakt? Wat maakt het dat Kythira u niet meer loslaat? En waarom wordt dit eiland zo veelvuldig en vol verlangen bezongen? Wij gingen er naar toe en werden verliefd op dit eiland, waarvan men zegt dat de godin van de liefde, Afroditi, hier geboren is.

Het eiland Kythira


Het eiland Kythira heeft een oppervlakte van 284 km² en is gelegen vlak onder de meest oostelijke ‘vinger’ van de Peloponnesos. Het eiland behoort tot de Ionische eilandengroep en is een van de Eptanissia, de Zeven Eilanden, waar onder andere ook Corfu en Lefkas toe behoren. Kythira heeft slechts 3.000 inwoners die verspreid over het eiland in een van de 64 dorpen wonen. Deze dorpen ademen stuk voor stuk de aloude sfeer van het eiland uit.

Het eiland heeft veel kunstenaars weten te inspireren. Maar meer nog weet het eiland de bezoekers te bekoren met een helderblauwe zee, verscholen baaien, mooie stranden, gastvrije bevolking, tientallen Byzantijnse kerkjes en indrukwekkend natuurschoon. Kythira is vrij onbekend en de weinige toeristen die het eiland bezoeken, zijn voornamelijk Grieken die in de zomermaanden de rust van het eiland opzoeken. Dit maakt het eiland een echte kleinschalige Ross Holidays bestemming.

Het eiland wordt nog niet overspoeld door bezoekers, hierdoor heeft het haar eigen, pittoreske uiterlijk en karakter kunnen behouden. De kleine dorpen waar de tijd lijkt stil te staan, de stad met het indrukwekkende kasteel, de dorpshuizen die gebouwd zijn aan de baaien van het eiland, de steile hellingen van de bergen met hun rijke begroeiing: alles is min of meer hetzelfde gebleven zoals het vroeger was. Hier komen mensen die willen rondrijden op dit unieke eiland, ontspannen in de rustige baaien, slenteren door de kleine dorpen en zich laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt en zij die gecharmeerd zijn van deze Griekse manier van leven.

Beleef Kythira 360 graden

Deel met vrienden of reisgenoten