Waar wilt u naar toe?
Hoeveel dagen?
Welke maand?
Toon vakanties
Wis filters
Geselecteerd
Kythira
15 dagen
Welke dag wilt u vertrekken?
Plaats
Woningtype
Faciliteiten
Afstand tot strand
Afstand tot centrum

Vakantie Kythira

Wij zijn er trots op dat wij erin geslaagd zijn een nog ongerept stukje Griekenland voor u toegankelijk te maken. Kýthira is een nog niet zo bekend eiland. Zelfs voor de echte Griekenlandliefhebbers is dit een nog onontdekt gebied. Wellicht is dit te verklaren door de ligging van het eiland.

Het eiland ligt ten zuiden van de Pelopónnesos en behoort geografisch gezien tot de Ionische eilanden. Door de verwijderde ligging van deze groep wordt het echter niet vaak in één adem genoemd. Onbekend maakt zeker niet onbemind. Daarvan is Kýthira het levende bewijs. Het eiland heeft een eigen charme en een lieflijk landschap vol olijf- en amandelbomen. De frisse gele kleur van de hier veelvuldig voorkomende bloem van de Semperviva voorziet het hele eiland van een gouden gloed. Net zoals de herinnering die Kýthira bij de bezoeker zal achterlaten. Wij willen u graag laten kennismaken met Kýthira. Een eiland dat naar onze mening een ware toevoeging is aan het vakantie assortiment van unieke bestemmingen van Ross Holidays.

Vakanties op Kythira

10 gevonden vakanties
12
>>>

Beleef Kythira 360 graden

Bezienswaardigheden

Kythira kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk

Stranden

Kythira kent stranden en pittoreske baaien, waar fijn zand en kiezels elkaar afwisselen. Deze prachtige stranden liggen verdeeld over het hele eiland. Sommige stranden zijn wat bekender, waar anderen je het idee geven alleen op de wereld te zijn.

Bekijk

Dorpen

Kythira kent gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk

Wandelen

Kythira leent zich uitstekend om te wandelen. In samenwerking met ons agentschap hebben wij een interessant wandelprogramma voor u samengesteld. Op deze wijze maakt u kennis met het prachtige landschap en de geweldige vergezichten. Een Engelstalige, ervaren gids begeleidt de tochten in kleine groepen en weet veel te vertellen over wat u allemaal te zien krijgt.

Bekijk

Autorondreis

Een autorondreis door Griekenland is dé manier om Griekenland te ontdekken. U komt op vele bijzondere plaatsen en uiteraard worden de trekpleisters niet overgeslagen. Een autorondreis is de ideale combinatie van rust, cultuur, natuur en het beleven van de Griekse gastvrijheid.

Bekijk

Combinaties

De Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor het combineren van bestemmingen. Het combineren van diverse bestemmingen tijdens één reis zorgen voor een veelzijdige en verrassende vakantie. We geven u graag de opties.

Bekijk

Excursies

Om uw verblijf op Kythira nog aangenamer te maken, biedt Ross Holidays in samenwerking met onze agent excursies aan. U bezoekt unieke plaatsen, waar niet iedereen zomaar terecht komt. Graag geven wij u alvast wat informatie over het aanbod.

Bekijk
/bestemmingen/Kythira/fotos-van-gasten
/bestemmingen/Kythira/interactieve-kaart

Over Kythira

Zeg tegen een willekeurige Griek de naam Kýthira en u zult meestal, op een zeer weemoedige toon, dezelfde reactie te horen krijgen: ”Tα Kυθηρα, ποτε δεν θα τα βρουμε!” Oftewel: ”Kýthira, we zullen het nooit vinden!” Dit is de titel van een bekend lied van de Griekse zanger en saxofonist Kátsaros. Dit melancholieke lied gaat over het verlangen naar het mooie, magische eiland Kýthira.

Geschiedenis

De geschiedenis van Kythira

Vanwege de ligging van Kýthira, tussen de Pelopónnesos en Kreta en bovendien nog op de scheidslijn van de Ionische, Egeïsche en Kretenzer Zee, lijkt het bijna vanzelfsprekend dat het verleden hier turbulent was. Door de geschiedenis heen is het eiland veelvuldig geteisterd. Het kwam in handen van verschillende overheersers, vanwege de geografische sleutelpositie. Het beleefde tijden van piraterij en plundering, van welvaart, maar ook van totale verwoesting.

Lokale gerechten

Gastronomie en producten van Kythira

Hoe maak je Faturáda?

Ieder eiland of regio kent een ‘eigen’ drank. Kythira heeft de Faturada, een sterk alcoholische drank specifiek voor het eiland, met als basis raki of tsipouro. Lees hier hoe deze drank zelf te maken.

Benodigdheden
1,3 liter rakí of tsípouro
800 ml water
800 gram suiker
Schil van 6 tot 8 mandarijnen
Kaneelstokjes

Schenk de rakí of tsípouro in een kan of kruik en voeg hier de schillen van de mandarijnen aan toe en laat dit mengsel ongeveer 10 dagen in de kan staan. Van tijd tot tijd de kan goed heen en weer schudden. In een kleine pan een siroop maken van water en suiker en hier de kaneelstokjes aan toevoegen. Na goed doorroeren toevoegen aan de kan met rakí (of tsípouro). Eventueel kunt u de siroop vervangen door (tijm)honing.

Andere heerlijkheden van het eiland

Het eiland Kýthira is een paradijs van lokale producten en wellicht laat u zich verleiden tot het meenemen van ladopaksímada, een soort harde beschuit gemaakt van gerst, pasta’s, tijmhoning, olijfolie, zoete amandelrepen, taarten en Faturada, een lokale likeur gemaakt van rakí en kaneel.

Recept ladopaksímada

Deze harde soort beschuit, gemaakt van gerst, wordt vaak gegeten in Griekenland. Het is echter veel knapperiger en harder dan onze beschuit. Het meest bekende van de beschuitsoorten in Griekenland is de Kretenzer soort waar het voorgerecht dákos mee gemakt wordt. In principe zijn het sneetjes brood die wederom zijn gebakken totdat ze droog en hard zijn, waardoor ze lang houdbaar zijn.

In tegenstelling tot de paksimada uit Kreta die u voor gebruik nat wordt gemaakt met water en olie, is de versie die op Kýthira wordt gebruikt al knapperig en bros, maar niet te hard en is vochtig maken voor gebruik niet nodig.

Benodigdheden
1 kilo bloem
1 kop water
1 kop olijfolie
10 gram droge gist
Kleine lepel suiker
Snufje zout

Bereidingswijze

Het suiker en zout in warm water oplossen. In een mengkom de bloem met de gist en de olijfolie mengen en het water met suiker en zout toevoegen. Het deeg met de hand kneden tot een grote bal, waar vervolgens broodjes in de vorm van een baguette van gemaakt worden. Een broodmes met bloem bestuiven en het brooddeeg insnijden zodat een soort plakken ontstaan. Echter niet helemaal tot de bodem doorsnijden zodat de onderkant een geheel blijft. Voeg een flinke scheut olijfolie In een braadpan en leg hier het ingesneden deeg hier in en laat dit vervolgens staan om het deeg te laten rijzen.

Ondertussen de oven voorverwarmen op 150°C. Wanneer het deeg gerezen is het deeg in de oven plaatsen en in ongeveer 30 minuten laten garen. Het brood uit de oven halen en in plakken breken, die eerder met het mes in het brood zijn voorgesneden. Tot slot gaat het brood nogmaals in de oven voor ongeveer 15 minuten, totdat de plakken geheel droog zijn.

U kunt de ladopaxímadi beleggen met geraspte tomaat met hierover wat verkruimelde feta, wat olijfolie en een snufje oregáno. Ze smaken echter ook heerlijk met tijmhoning belegd, of als door ze in stukken te breken en als croutons aan uw salade toe te voegen.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid Akkoord