Waar wilt u naar toe?
Hoeveel dagen?
Welke maand?
Toon vakanties
Wis filters
Geselecteerd
Zakynthos
15 dagen
Welke dag wilt u vertrekken?
Plaats
Woningtype
Faciliteiten
Afstand tot strand
Afstand tot centrum

Vakantie Zakynthos

Ons aanbod op de Ionische eilanden is compleet, het laatste eiland is toegevoegd aan het aanbod. Steeds was mijn gedachte dat het reeds aangeboden werd en wij hier niets aan konden toevoegen. Ik liet mij overhalen door de heer Manthos Bolides en hij liet me de andere kant van het eiland zien.

De ruige kustlijn, het prachtige binnenland, de grotten met het mooie azuurblauwe water en natuurlijk ook Navagio. Het feit dat dit strand dagelijks veel bezoekers trekt, is niet voor niets. Het is er prachtig. Ik heb gekozen om buiten de bekende badplaatsen te blijven en ik denk dat ik pareltjes van accommodaties heb ontdekt in Vasilikos en Keri. Laat u verrassen door dit geweldig mooie eiland waarvan minder bekend is dat er geweldig gewandeld kan worden en er een prachtige natuur op het eiland is. Neem alleen al het feit dat er maar liefst 7.000 verschillende bloemen worden geteld op Zakynthos. Kom en ontdek het met ons.

Vakanties op Zakynthos

8 gevonden vakanties

Beleef Zakynthos 360 graden

Bezienswaardigheden

Zakynthos kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk

Stranden

Zakynthos kent stranden en pittoreske baaien, waar fijn zand en kiezels elkaar afwisselen. Deze prachtige stranden liggen verdeeld over het hele eiland. Sommige stranden zijn wat bekender, waar anderen je het idee geven alleen op de wereld te zijn.

Bekijk

Dorpen

Zakynthos kent gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk

Wandelen

Zakynthos leent zich uitstekend om te wandelen. In samenwerking met ons agentschap hebben wij een interessant wandelprogramma voor u samengesteld. Op deze wijze maakt u kennis met het prachtige landschap en de geweldige vergezichten. Een Engelstalige, ervaren gids begeleidt de tochten in kleine groepen en weet veel te vertellen over wat u allemaal te zien krijgt.

Bekijk

Autorondreis Peloponnesos vanaf Zakynthos

Een tocht langs de schatkamer van Griekenland is makkelijk te combineren met een verblijf op Zakynthos. U maakt een tocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de Peloponnesos en gaat vervolgens met de boot over naar Zakynthos waar u kunt genieten van de eilandsfeer na alle opgedane indrukken. Wij reserveren voor u de hotels langs onderstaande route. De overnachtingen zijn op basis van een tweepersoonskamer met douche en toilet, waarbij het ontbijt is inbegrepen.

Bekijk
/bestemmingen/Zakynthos/fotos-van-gasten
/bestemmingen/Zakynthos/interactieve-kaart

Over Zakynthos

Het eiland Zakynthos is een van de Ionische eilanden en na Corfu en Kefalonia het derde grootste eiland van deze archipel. Het heeft een oppervlakte van zo’n 410 km² en is in te delen in drie regio’s; het noorden dat bergachtig is met een aantal mooie bergdorpen, het centrale deel dat heel vruchtbaar is en wordt gekenmerkt door de vele olijfbomen en wijngaarden en als laatste het zuiden dat vooral bekend staat vanwege de mooie stranden.

Geschiedenis

De geschiedenis van Zakynthos

Volgens de Griekse mythologie was het Artemis, de godin van de jacht, die zorgde dat de bossen van Zakynthos steeds voldoende wild hadden om te voorzien in een goede jacht. Haar broer Apollon bezong onder de bomen onder begeleiding van zijn luit de schoonheid van het eiland.
De eerste bewoner van het eiland zou Zakynthos zijn geweest. Hij was de zoon van Dardanos, de koning van Troje en zoon van Zeus. Zakynthos kwam op het eiland terwijl hij vertrok vanuit Psofida en besloot op het eiland te blijven. Oude munten en het symbool van het eiland tonen vaak een slang. Zakynthos zou het eiland hiervan bevrijd hebben.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid Akkoord