Vakantie Zakynthos

Ons aanbod op de Ionische eilanden is compleet, het laatste eiland is toegevoegd aan het aanbod. Steeds was mijn gedachte dat het reeds aangeboden werd en wij hier niets aan konden toevoegen. Ik liet mij overhalen door de heer Manthos Bolides en hij liet me de andere kant van het eiland zien.

De ruige kustlijn, het prachtige binnenland, de grotten met het mooie azuurblauwe water en natuurlijk ook Navagio. Het feit dat dit strand dagelijks veel bezoekers trekt, is niet voor niets. Het is er prachtig. Ik heb gekozen om buiten de bekende badplaatsen te blijven. Op zoek naar kleinschaligheid denk ik dat ik pareltjes van accommodaties heb ontdekt in Vasilikos en Keri. Laat u verrassen door dit geweldig mooie eiland waarvan minder bekend is dat er geweldig gewandeld kan worden en er een prachtige natuur op het eiland is. Neem alleen al het feit dat er maar liefst 7.000 verschillende bloemen worden geteld op Zakynthos. Vier hier uw vakantie en ontdek het met ons.

Lees verder

Vakanties op Zakynthos

Beleef Zakynthos 360 graden

Video van Zakynthos

Bezienswaardigheden

Zakynthos kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk
Bezienswaardigheden op Zakynthos

Stranden

Zakynthos kent stranden en pittoreske baaien, waar fijn zand en kiezels elkaar afwisselen. Deze prachtige stranden liggen verdeeld over het hele eiland. Sommige stranden zijn wat bekender, waar anderen je het idee geven alleen op de wereld te zijn.

Bekijk

Dorpen

Zakynthos kent gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk
Dorpen op Zakynthos

Wandelen

Zakynthos leent zich uitstekend om te wandelen. In samenwerking met ons agentschap hebben wij een interessant wandelprogramma voor u samengesteld. Op deze wijze maakt u kennis met het prachtige landschap en de geweldige vergezichten. Een Engelstalige, ervaren gids begeleidt de tochten in kleine groepen en weet veel te vertellen over wat u allemaal te zien krijgt.

Bekijk
Wandelen op Zakynthos

Autorondreis Peloponnesos vanaf Zakynthos

Een tocht langs de schatkamer van Griekenland is makkelijk te combineren met een verblijf op Zakynthos. U maakt een tocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de Peloponnesos en gaat vervolgens met de boot over naar Zakynthos waar u kunt genieten van de eilandsfeer na alle opgedane indrukken. Wij reserveren voor u de hotels langs onderstaande route. De overnachtingen zijn op basis van een tweepersoonskamer met douche en toilet, waarbij het ontbijt is inbegrepen.

Bekijk
Olympia op de Peloponnesos

Excursies

Om uw verblijf op Zakynthos nog aangenamer te maken, biedt Ross Holidays excursies aan. U bezoekt unieke plaatsen, waar niet iedereen zomaar terecht komt. Graag geven wij u alvast wat informatie over het aanbod.

Bekijk
Shipwreck uitzicht in Zakynthos
/bestemmingen/zakynthos/fotos-van-gasten
/bestemmingen/zakynthos/interactieve-kaart

Over Zakynthos

Het eiland Zakynthos is een van de Ionische eilanden en na Corfu en Kefalonia het derde grootste eiland van deze archipel. Het heeft een oppervlakte van zo’n 410 km² en is in te delen in drie regio’s; het noorden dat bergachtig is met een aantal mooie bergdorpen, het centrale deel dat heel vruchtbaar is en wordt gekenmerkt door de vele olijfbomen en wijngaarden en als laatste het zuiden dat vooral bekend staat vanwege de mooie stranden.

Geschiedenis

De geschiedenis van Zakynthos

Volgens de Griekse mythologie was het Artemis, de godin van de jacht, die zorgde dat de bossen van Zakynthos steeds voldoende wild hadden om te voorzien in een goede jacht. Haar broer Apollon bezong onder de bomen onder begeleiding van zijn luit de schoonheid van het eiland.
De eerste bewoner van het eiland zou Zakynthos zijn geweest. Hij was de zoon van Dardanos, de koning van Troje en zoon van Zeus. Zakynthos kwam op het eiland terwijl hij vertrok vanuit Psofida en besloot op het eiland te blijven. Oude munten en het symbool van het eiland tonen vaak een slang. Zakynthos zou het eiland hiervan bevrijd hebben.

Een andere versie is dat de Arcaden met hun drang tot uitbreiding van hun grondgebied het eiland als eerste bewoonden. De liefde voor Artemis en de muzikale aanleg van de inwoners van Zakynthos zouden een bewijs hiervan zijn. Dit is namelijk een typisch kenmerk voor de Arcaden. Volgens de Odyssee van Homerus nam Zakynthos deel aan de strijd om Troje om vervolgens terug te keren naar het eiland.

Lange tijd bleef Zakynthos een neutrale houding aannemen. Totdat de Romeinen tot de ontdekking kwamen dat de strategische ligging van het eiland hen goed van pas kon komen. Zij veroverden het eiland en werden hiermee de eerste overheersers die door de bewoners van Zakynthos niet gewaardeerd werden. Met tal van opstanden probeerden zij onder de macht vandaan te komen.

Na de val van het Romeinse rijk volgde een instabiele periode met veel onzekerheid en verschillende invasies. Uiteindelijk ontstond het Byzantijnse rijk waarbij ook Zakynthos werd ingeburgerd. Het eiland floreerde totdat de Venetianen de macht overnamen in 1185. Drie eeuwen lang vielen ze onder hun regime. De welvaart op Zakynthos zette zich voort en handelsmannen van uit Venetië vestigden zich op het eiland. De Venetianen en de oorspronkelijke bewoners van Zakynthos leefden harmonieus naast elkaar. Uit deze periode stamt de typische architectuur die op sommige plekken op het eiland nog zichtbaar is. In deze tijd kreeg Zakynthos van de Venetiers ook de bijnaam de Fioro di Levante.

Na driehonderd jaar het bewind van de Venetianen bereikten de Franken in de 18e eeuw Zakynthos. Zij werden door de bewoners enthousiast binnengehaald vanwege hun liberale ideeën. Zakynthos werd het administratieve centrum van de Ionische eilanden. Echter de moderne levensopvatting van de Franken botste al snel met de edelen die gehecht waren aan hun privileges. Want daarvoor was in de nieuwe democratie geen plaats. Ondertussen was er elders in Europa een strijd gaande en rukten de Turken en de Russen langzaam op richting westen. Dit werd door de edelen van Zakynthos aangemoedigd in de hoop de Franken van het eiland te verdrijven. Op 22 maart 1800 werd een verdrag getekend in Constantinopel tussen de Turken en de Russen waarmee de Ionische Staat een feit was.

In 1809 vielen de Britten de Ionische eilanden binnen. Maitland werd als gouverneur aangesteld op het eiland. Deze tiran maakte dat de bevolking zich verenigde tot een verzet richting de Britse regering. Er ontstond een geheime beweging onder de naam Filiki Eteria. In Zakynthos-stad is een gedenkteken ter herdenking van de patriotten die hiervoor gevochten hebben.

Op weg naar de vrijheid van Griekenland raakte ook Zakynthos zijn bezetters kwijt. In 1864 traden Zakynthos en de overige Ionische eilanden toe tot Griekenland. Tijdens de tweede wereldoorlog werd Zakynthos onderworpen aan de Duits/Italiaanse bezetting.

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord