Vakantie Zakynthos Griekenland

Ga op vakantie naar Zakynthos en ontdek de ruige kustlijn, het prachtige binnenland, de grotten met het mooie azuurblauwe water en natuurlijk ook Navagio, beter bekend als Shipwreck beach. Het feit dat dit strand dagelijks veel bezoekers trekt, is niet voor niets. Het is er prachtig.

Ons vakantieaanbod op de Ionische eilanden is compleet, het laatste eiland is toegevoegd aan het aanbod. Steeds was mijn gedachte dat het reeds aangeboden werd en wij hier niets aan konden toevoegen. Ik liet mij overhalen door de heer Manthos Bolides en hij liet me de andere kant van het eiland zien. Ik heb gekozen om buiten de bekende badplaatsen te blijven. Op zoek naar kleinschaligheid denk ik dat ik pareltjes van accommodaties heb ontdekt in Vasilikos. Laat u verrassen door dit geweldig mooie eiland waarvan minder bekend is dat er geweldig gewandeld kan worden en er een prachtige natuur op het eiland is. Neem alleen al het feit dat er maar liefst 7.000 verschillende bloemen worden geteld op Zakynthos. Vier hier uw vakantie en ontdek het met ons.

Meer informatie over Zakynthos

Bezienswaardigheden

Zakynthos kent mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Zowel aan de kust als in het binnenland valt er genoeg te ontdekken. Van cultuur tot de prachtige natuur. We zetten graag de mogelijkheden voor u onder elkaar.

Bekijk
Bezienswaardigheden op Zakynthos

Dorpen

Zakynthos kent gezellige plaatsen waar men zich kan laten verrassen door de gastvrije bewoners die men tegenkomt. In een aantal van deze plaatsen liggen onze accommodaties. Maak kennis met deze dorpen en de enkele tavernes en winkeltjes die ze rijk zijn.

Bekijk
Dorpen op Zakynthos

Wandelen

Zakynthos leent zich uitstekend om te wandelen. In samenwerking met ons agentschap hebben wij een interessant wandelprogramma voor u samengesteld. Op deze wijze maakt u kennis met het prachtige landschap en de geweldige vergezichten. Een Engelstalige, ervaren gids begeleidt de tochten in kleine groepen en weet veel te vertellen over wat u allemaal te zien krijgt.

Bekijk
Wandelen op Zakynthos

Excursies

Om uw vakantie op Zakynthos nog aangenamer te maken, biedt Ross Holidays excursies aan. U bezoekt unieke plaatsen, waar niet iedereen zomaar terecht komt. Graag geven wij u alvast wat informatie over het aanbod.

Bekijk
Shipwreck uitzicht in Zakynthos
/bestemmingen/zakynthos/fotos-van-gasten
/bestemmingen/zakynthos/interactieve-kaart
/bestemmingen/zakynthos/geschiedenis
/bestemmingen/zakynthos/lokale-gerechten

Het eiland Zakynthos is een van de Ionische eilanden en na Corfu en Kefalonia het derde grootste eiland van deze archipel. Het heeft een oppervlakte van zo’n 410 km² en is in te delen in drie regio’s; het noorden dat bergachtig is met een aantal mooie bergdorpen, het centrale deel dat heel vruchtbaar is en wordt gekenmerkt door de vele olijfbomen en wijngaarden en als laatste het zuiden dat vooral bekend staat vanwege de mooie stranden.

Zakynthos, ook bekend onder de naam Zante, heeft een grote aantrekkingskracht op de zon aanbiddende vakantieganger. Dat dit eiland niets anders dan zon, zee en strand te bieden zou hebben, is een grote fabel. Door de Venetianen die ooit over het eiland heersten, werd het eiland Fioro di Levante genoemd, wat zoveel betekent als Bloem van het Oosten. Er zijn dan ook meer dan 7.000 soorten bloemen op het eiland te bekennen.

Landschap Zakynthos


De top van de berg Oros Vrachionas is niet alleen het hoogste punt, maar is tevens exact in het midden van het eiland gelegen. Deze meet een hoogte van 756 meter. Andere bergen met redelijk hoge toppen zijn Kaki Rachi (680 m) en Atheras (583 m). Oros Vrachionas is kaal en robuust, terwijl het noordoosten van het eiland vlak en juist dicht begroeid is. Hier bevinden zich de meeste olijf- en citrusbomen. Het westelijk deel van Zakynthos is een bergketen en zorgt voor de hoge, steil uit zee oprijzende kliffen van krijtsteen.

Shipwreck beach


Op diverse plekken zijn aan de voet prachtige baaien ontstaan door het steeds aanrollende water, die vaak alleen per boot bereikbaar zijn. Een van deze baaien is het bekende Navagio Beach, wat overigens wrak betekent. Het daar aangespoelde schip heeft de baai een naam gegeven.

Beleef Zakynthos 360 graden

Deel met vrienden of reisgenoten